«سید فرید الدین معصومی» روز دوشنبه در نشست خبری افزود: واحددوم نیروگاه تولید برق ۵۰۰ مگاواتی قشم با ظرفیت ۱۷۰ مگاوات به زودی افتتاح میشود.
وی اضافه کرد: پیشرفت فیزیکی کل نیروگاه ۶۰ درصد است، اما پیشرفت فیزیکی واحدهای گازی ۹۹ درصد است و واحد بخار این نیروگاه نیز نیمه دوم سال ۱۴۰۰ وارد مدار خواهد شد.
معصومی خاطرنشان کرد: این نیروگاه سیکل ترکیبی در سه مرحله با سرمایهگذاری بخش خصوصی با هدف ظرفیت تولید روزانه ۵۰۰ مگاوات برق در حال اجراست.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری برق و انرژی غدیر با بیان اینکه واحد نخست این نیروگاه با یک توربین که ظرفیت تولید ۱۷۰ مگاوات برق را داشت در مردادماه امسال آغاز به کارکرد وگفت: با فعالیت واحد دوم این طرح، توان تولید نیروگاه به ۳۴۰ مگاوات برق میرسد.
وی نیاز جزیره قشم به برق در ایام تابستان را بین ۲۸۰ تا ۳۰۰ مگاوات و در دیگر ایام سال بین ۸۰ تا ۱۰۰ مگاوات اعلام و خاطرنشان ساخت: ظرفیت تولید برق در این جزیره در تابستان ۸۰ مگاوات و در زمستان حدود ۴۰ مگاوات بود که با بهره برداری از دو واحد گازی نیروگاه قشم، این جزیره در تأمین برق مورد نیاز خود، خودکفا شده است و اکنون ظرفیت صادرات برق به سرزمین اصلی (استان هرمزگان -بندرعباس) نیز به وجود آمده است.
معصومی افزود: دومین واحد گازی این نیروگاه در تاریخ ۲۸ شهریورماه با شبکه سراسری متصل شده و هشتم آبان ماه، افتتاح رسمی خواهد شد.
عرضه نیروگاه گیلان در بورس عرضه شد
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری برق و انرژی غدیر با اشاره به اینکه پیشتر وعده عرضه سهام بخشی از نیروگاه گیلان در بورس داده شد، گفت: این موضوع در تاریخ هشتم مردادماه امسال محقق و ۶ درصد سهام این نیروگاه در بازار دوم فرابورس با قیمت هر سهم دو هزار و ۴۰۰ تومان عرضه شد.
وی پیرامون تلاش برای عرضه سهام نیروگاه هرمز خبرداد و خاطرنشان ساخت: عرضه سهام نیروگاه بهبهان به دلیل بدهی متوقف شده که پس از پرداخت بدهیها این امر دنبال خواهد شد.
تبدیل پست نیروگاه قشم
معصومی به فرایند تبدیل پست نیروگاه قشم از AIS به GIS با درخواست وزارت نیرو اشاره کرد و گفت: پس از آنکه این تبدیل انجام گرفت و پست GIS آماده راه اندازی شد، شرکت چینی که سوپروایزر راه اندازی این پست بود، به دلیل شرایط کرونا اعلام کرد : امکان حضور در ایران را ندارد و بنابراین چنانچه منتظر حضور سوپروایزر می ماندیم، حداقل پنج یا ۶ ماه تأخیر به پروژه تحمیل میشد.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری برق و انرژی غدیر افزود: براین اساس و با قبول ریسک ۱۸ میلیون دلاری (ارزش پست) کار راه اندازی آن را به دست متخصصان داخلی با موفقیت انجام شد و با وجود کرونا و تحریم، رکوردی قابل توجه در زمان راه اندازی پست GIS نیروگاه قشم به ثبت رسید.
وی توضیح داد : به طور معمول زمان راه اندازی یک پست GIS براورد ۱۵۰ روز است در حالی که این پست در زمان ۶۲ روزه راه اندازی شد.
معصومی نیاز سوخت گاز نیروگاه قشم را ۱۰۰ هزار مترمکعب در ساعت عنوان کرد و گفت: وزارت نیرو متعهد شده بود که این میزان گاز را برای سوخت نیروگاه تأمین کند که در حال حاضر ۵۰ هزار مترمکعب در ساعت سوخت گاز برای نیروگاه تأمین شده و انتظار میرود که وزارت نیرو بقیه نیاز نیروگاه قشم را نیز با همکاری منطقه آزاد قشم، تأمین کند.
به گزارش ایرنا، اجرای این طرح برای ۴۱۰ نیرو اشتغال ایجاد کرده و در زمان بهرهبرداری کامل نیز ۱۰۰ فرصت شغلی ایجاد میشود.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال فناوری پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.