شیراز- ایرنا- تخت های مراکز درمانی مرجع کرونا در استان فارس دیگر جایی برای پذیرش این بیماران ندارند ، هر روز بر شمار جان باختگان کرونا افزوده می شود و خانواده هایی به سوگ عزیزانشان می نشینند و باز کرونا در کمین است که در همین به سوگ نشستن ها ، در بازار ، در فروشگاه ، در اتوبوس و در خیابان از شهروندان این استان قربانی بگیرد.

ستاد مدیریت دانشگاهی کرونا در استان فارس در نشست روز دوشنبه زنگ خطر تکمیل ظرفیت بخش های بیمارستانی ویژه کرونا را به صدار درآورد و درخواست همکاری ویژه بخش خصوصی داشت ، در یکصد و نود و یکمین نشست ستاد دانشگاهی مدیریت کروناویروس با اعلام زنگ خطر تکمیل ظرفیت بخش های بیمارستانی ویژه کرونا در فارس، پیرامون راهکارهای جلب همکاری بخش خصوصی در این زمینه تبادل نظر و تصمیم گیری شد.

  رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این نشست ضمن بررسی آخرین آمار ابتلا و بستری در استان که با افزایش میزان بیماران نیازمند بستری همراه بوده است، ظرفیت های ممکن برای افزایش تخت های بیمارستانی در استان و راهکارهای تقویت همکاری بیمارستان های خصوصی را مورد بررسی قرار داد.

 مهرزاد لطفی  همچنین با توجه به افزایش موارد بستری در برخی شهرستان های استان، برنامه ریزی برای مدیریت این موضوع با همکاری مسوولان شهرستان ها را در دستور کار اعضای این ستاد قرار داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن قدردانی از تلاش خستگی ناپذیر مدافعان سلامت طی هشت ماه گذشته، احساس مسوولیت و مشارکت مردمی در رعایت اصول بهداشتی را مهم ترین راهکار برون رفت از شرایط کنونی عنوان کرد.

 علی اکبری  معاون درمان دانشگاه نیز گزارشی از موارد بستری بیماران در بخش های عادی و مراقبت های ویژه در بیمارستان های استان ارائه کرد که در این گزارش حجم بالای بیماران نیازمند بستری مورد تاکید قرار گرفت.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز  نسبت به تداوم روزهای تلخ کرونایی در استان ابراز تاسف کرد و از افزایش آمار جانباختگان به هزار و ۳۰۶ مورد خبر داد.

عبدالرسول همتی با اشاره به افزایش آمار موارد نمونه گیری در استان به بیش از ۳۵۰ هزار مورد از ابتدای شیوع بیماری تاکنون افزود: از این تعداد تاکنون نتیجه نمونه ۷۹هزار و ۱۹۳ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

۱۷۴ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت وخیم

دکتر همتی آمار بیماران بستری در استان را نیز بالا خواند و با بیان اینکه هم اکنون هزار و ۳۴۳ بیمار مشکوک و علامت دار در بیمارستان های استان بستری هستند، اظهار کرد: از این تعداد ۱۷۴ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش های ICU مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.

 مراکز جدید تشخیص و درمان کروناویروس در شیراز

وی در ادامه  از افزایش مراکز سرپایی تشخیص و درمان کروناویروس به عنوان یکی از تصمیمات مهم ستاد دانشگاهی کروناویروس برای بهبود فرآیندهای ارائه خدمت به مردم خبر داد و افزود: تا پیش از این چهار مرکز در شیراز، شامل مرکز بوستان در شهرک گلستان، مرکز حضرت ابوالفضل(ع) در بلوار نصر، مرکز توحید در دروازه کازرون و مرکز فاطمه زهرا(س)، ابتدای همت جنوبی در شیراز و مراکز شهرستانی در این زمینه ارائه خدمت می کردند که از ساعت ۸ صبح تا ۲۲ شب فعال هستند.

معاون بهداشت دانشگاه با معرفی مراکز جدید افزوده شده در شیراز و بیان این نکته که این مراکز از ساعت هشت صبح تا ۱۴ و ۳۰ دقیقه فعال هستند، گفت: در این فاز جدید مرکز خدمات جامع سلامت شهید سلطانی در خیابان قصرالدشت، نرسیده به میدان قصردشت، مرکز خدمات جامع سلامت حر ریاحی در ده پیاله، مرکز خدمات جامع سلامت امام علی(ع) در بوستان شقایق، میدان پاسارگاد، مرکز خدمات جامع سلامت گل سرخ در بلوار شهید دوران، چهارراه زمزم، مرکز خدمات جامع سلامت داریون واقع در شهر داریون، مرکز خدمات جامع سلامت مفتاحی در شهرک شهید مطهری، میدان عرفان جنوبی، مرکز خدمات جامع سلامت موسی بن جعفر(ع) واقع در خیابان لاله، بوستان هاشمی، مرکز خدمات جامع سلامت بهارستان در شهرک میانرود، بوستان طراوت، مرکز خدمات جامع سلامت امام رضا(ع) واقع در خیابان فراشبندی، پشت بوستان جنت، به چرخه ارائه خدمات دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای رسیدگی به افراد مشکوک و دارای علامت کرونا از امروز آغاز به کار کرده است.

  همتی اضافه کرد: با افزوده شدن مراکز جدید، تعداد مراکز سرپایی تشخیص و درمان کروناویروس در استان به ۵۳ مورد افزایش یافت.

وی همچنین از برنامه ریزی برای پیوستن مرکز خدمات جامع سلامت صدرا به این مراکز طی ۱۰ روز آینده برای ارائه خدمات تشخیصی و درمان خبر داد.

در رعایت شیوه نامه های بهداشتی پیشگام باشیم

این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پایان گزارش خود با ابراز نگرانی از بالا بودن آمار ابتلا، بستری و جان باختن هم استانی ها در اثر کرونا طی هفته های اخیر، گفت: در این روزها شاهدیم عده ای به دلیل سهل انگاری برخی دیگر جان خود را از دست می دهند که از عموم مردم استان می خواهم برای حفاظت از جان خود و عزیزانشان، رعایت پروتکل های بهداشتی را جدی بگیرند.

توصیه دیگر همتی پرهیز از حضور در مکان هایی مانند مراکز خرید بود که پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند.

او از مردم خواست تا در این زمینه پیشگام بوده و با احساس مسوولیت، حامی سلامت خود و عزیزانشان باشند.

از دیروز تا امروز ۵ آبان ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۵ هزار و ۹۶۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند  و  مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵۷۴ هزار و ۸۵۶ نفر رسید، در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۳۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۳۲ هزار و ۹۵۳ نفر رسیده است.