بر اساس آمار رسمی صندوق بیمه روستایی و عشایری مازندران از ۳۵۰ هزار نفر واجد شرایط در مازندران اکنون تنها ۱۲۰ هزار نفر زیر پوشش صندوق بیمه روستایی و عشایری قرار دارند
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستائیان و عشایر تابستان ۸۴ با هدف زیر پوشش بردن مهم ترین اقشار تولید کننده کشور آغاز به کار کرد ولی در استان مازندران روستاییان کمتر از این نوع بیمه استقبال کردند.
به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی استانداری مازندران ، احمد حسین زادگان در دیدار رئیس هیئت مدیره صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر کشو گفت : با توجه به متفاوت بودن روستاهای مازندران از لحاظ سطح دانش و درآمد با سایر استان ها ، باید ارزیابی های لازم صورت گیرد و میزان استقبال روستاهای محروم استان از بیمه روستایی و عشایری واکاوی گردد.
وی با تاکید بر این که برخوردار بودن روستاهای مازندران می تواند موجب استقبال روستائیان از بیمه روستایی و عشایری گردد ، افزود : باید در این راستا با کار پژوهشی و میدانی به نقطه مطلوب برسیم.
نماینده عالی دولت در مازندران اظهار داشت : باید از ظرفیت دهیاری ها، بخشداری ها و فرمانداری ها برای این مهم به صورت جدی باید استفاده گردد تا شاهد توسعه و افزایش بیمه شدگان روستایی و عشایر باشیم.
استقبال کم روستاییان مازندران از بیمه روستایی و عشایری با گذشت ۱۵ سال از بینانگذاری این نوع بیمه همواره طی سال های گذشته مورد انتقاد مسئولان استان بویژه استانداران در دوره های مختلف بوده است.
در حالی که مسئولان صندوق بیمه روستایی و عشایر علت را در عدم همکاری دستگاه های مختلف و اطلاع رسانی ضعیف می دانند ، کارشناسان اقتصادی سطح پایین درآمدی این بیمه پس از بازنشستگی را به خاطر درآمد مناسب روستاییان مازندران مهم ترین دلیل عنوان می کنند.
مازندران حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که طبق نتایج آخرین سرشماری دستکم ۴۷ درصد آنها در روستاها زندگی می کنند.
طبق آمار صندوق بیمه روستایی مازندران ، تاکنون حدود هفت هزار خانوار روستایی و عشایری زیر پوشش این بیمه در استان بازنشسته شده و دریافت کننده مستمری از صندوق هستند.
البته بتازگی رییس جمهوری طرح بیمه رایگان روستایی و عشایری برای خانوارهای آسیب پذیر و اشتغال خانگی را صادر کرد که بر این اساس مدد جویان تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد به خصوص زنان بی سرپرست، بدسرپرست ، سرپرست خانوار ، قالیبافان ، زنان کشاورز ، فعالان زن حوزه صنایع دستی می توانند زیر پوشش این طرح قرار گیرند.
همچنین در ادامه این نشست اسدالله رازانی با اشاره به اینکه تعامل استانداری و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر موجب جهش و توسعه پایدار در استان می گردد، افزود: رشد و تحرک بیمه روستائیان و عشایر در استان ها با کمک وزارت کشور میسر می گردد بطوریکه استان مازندران نسبت به گذشته در این حوزه موفق عمل کرده است.