سنندج - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: آب شرب شهر سنندج در حال حاضر از لحاظ استانداردهای اولیه سالم و بهداشتی بوده و مشکلی از بابت سلامت ندارد.

دکتر ابراهیم قادری روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: استانداردهای اولیه شامل آلاینده های تهدید کننده سلامت عمومی است که آب شرب سنندج در حال حاضر از این لحاظ بدون مشکل است.

وی با بیان اینکه این استانداردها حدود ۵۰ سال پیش تدوین شده‌ است، اضافه کرد: طعم و بو جزو استانداردهای ثانویه قرار داده‌ شده که آب شرب سنندج از این لحاظ دارای مشکل است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کردستان هم گفت: هر سال بدلیل تغییرات هوا در فصول بهار و پاییز، لایه‌بندی آب سد قشلاق دچار تحولاتی می‌شود که همین عامل در تغییر طعم آب شرب سنندج تاثیر می‌گذارد.

محمدحسین محمدی با اشاره به وجود و رشد جلبک در برخی لایه‌های آب سد، افزود: در سایر فصل‌ها لایه مناسب برای برداشت آب شرب وجود دارد اما در بهار و پاییز واگردانی اتفاق می‌افتد و بخاطر یک سری فعل و انفعالات در سد، لایه مناسب از دسترس خارج می‌شود و لایه مورد استفاده نیز دارای جلبک بوده و جلبک هم مولد طعم و بو است.

وی اظهار داشت: هر چه سطح آب سد قشلاق پایین می‌آید، طعم و بوی آن هم شدیدتر می‌شود، بنابراین انتقال آب از سد آزاد به آن، باعث خواهد شد سطح آب قشلاق کمتر افت کند که این کار بطور قطع مانع از شدیدتر شدن طعم و بوی نامطلوب آب می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کردستان، مطلوب شدن طعم و بوی آب شرب سنندج را نیازمند تغییرات هوا و آغاز بارندگی دانست و یادآور شد: انتقال آب از سد آزاد باید تا بهبود شرایط ادامه پیدا کند البته همیشه اواخر پاییز این مشکل رفع می‌شود.

سد قشلاق در ۱۲ کیلومتری شمال سنندج و در مسیر جاده سنندج به سمت دیواندره قرار گرفته است. حجم مخزن سد قشلاق ۲۱۵ میلیون مترمکعب است و آب شرب مورد نیاز بیش از ۴۶۵ هزار نفر از شهروندان سنندجی و نواحی منفصل شهری از این سد تامین می شود.

در حال حاضر ۳۸۳ هزار و ۱۳۷ مشترک در کردستان از خدمات شرکت آب و فاضلاب بهره‌مند هستند که ۱۷۰ هزار مشترک آن مربوط به سنندج است.