به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت با اشاره به فرارسیدن هفته وحدت اظهار داشت: اساس زندگی پیامبر اسلام تنها برای هدایت جامعه مسلمانان آن روز نبود بلکه پیامبر(ص) معلم بشریت و رحمت برای همه جهانیان بود.
رییس جمهوری افزود: اینکه در دنیای امروز میبینیم علم تبدیل به امتیاز شده و عدالت و عدم تبعیض به عنوان ارزش مهم مورد نظر است. این که در جهان امروز بخشی بر مبنای پیمان است و در جوامع امروز افتخار میکنند به این که دنبال دموکراسی و مشورت مردم هستند، اینها ارزشهایی است که پیامبر عظیم الشان اسلام برای بشریت آورد و بعد در مسیر هدایتهای ایشان قرار گرفتند.
روحانی ادامه داد: ما سخن از هفته وحدت به معنای وحدت شیعه و سنی میگوییم. ما مسلمانان و خانواده بزرگ اهل قبله در کنار هم هستیم و امامان بزرگ ما به شیعیانشان نسبت به آنهایی که حتی به دلایلی مخالف اهل بیت و خاندان رسالت بودند، سفارشاتی کردند. و حتی گفتند که نسبت به آنهایی که مسلمان هستند ولی افکار انحرافی دارند اگر کسی از آنها درگذشت، در تشییع جنازه آنان شرکت کنید. اگر کسی از آنها مریض شد به عیادت او بشتابید و حقوق و آبروی همه مردم را مورد احترام قرار دهید.
وی افزود: اساس دعوت پیامبر اسلام و ائمه هدی برمبنای برابری و اخوت میان همه مسلمانان بوده حتی آنان که در تفکرشان دچار انحراف بودند، ولی مسلمان بودند به وحدت توصیه شده است و این درس بزرگی برای ماست
رییس جمهوری ادامه داد: در سراسر قرآن نوعی وحدت میان همه ادیان الهی را می بینیم. در قرآن مجید در آیات مختلف هم نام ادیان و هم نام انبیا برده شده است. مسلمان بودن به این نیست که نبوت پیامبر اسلام را بپذیریم، بلکه نبوت عامه را نیز قبول داریم. همه انبیا را قبول داریم چه آنان که نامشان در قرآن است و چه آنان که نامشان در قرآن نیست همه آنان به عنوان پیامبران همه مسلمانان هستند.
معنای آزادی تعطیلی اخلاق نیست/ توهین به پیامبر توهین به ارزشهای انسانی است
روحانی یادآورشد: زمانی میتوان در کنار یکدیگر با صلح و ثبات زندگی کرد که به همدیگر احترام کنیم. بی احترامی به یک پیامبر هنر نیست. ضد ارزش بوده و تشویق به خشونت است. اینکه احساسات میلیونها نفر از مسلمان و غیرمسلمان را تحریک کنیم، هنر نیست. تعجب از کسانی است که ادعای هنر و دموکراسی دارند و به نحوی ولو ناخواسته تشویق به خشونت میکنند.
وی ادامه داد: کجای آزادی آمده است که آزادی به معنای تعطیلی درس اخلاق است. آزادی زمانی میتواند برای جامعه مفید باشد که با احترام به همه ارزشها توام شود. مگر میشود اخلاق و ارزشها را کنار بگذاریم.
رییس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه پیامبر (ص) به گردن تک تک اروپاییها و همه کسانی که در شرق و غرب زندگی میکنند، حق دارند، تصریح کرد: ایشان معلم بشریت است. تعجب از کسانی است که ادعای حقوق، اخلاق و فرهنگ دارند، دیگران را به توهین بزرگان تشویق کنند. غربیها بفهمند پیامبر(ص) مورد عشق سراسر مسلمانان و آزادیخواهان جهان است.
روحانی با تاکید بر اینکه توهین به پیامبر (ص) توهین به همه مسلمانان، انبیا (ع) و ارزشهای انسانی و زیر پا گذاشتن اخلاق است، خاطرنشان کرد: غرب اگر راست میگوید، اروپا و فرانسه اگر راست میگویند که به دنبال آن هستند در جامعه امروز بشری صلح، صفا و برادری حاکم شود، از دخالت در امور داخلی مسلمانان دست بردارند.
به گفته رئیسجمهور، تمامی مشکلاتی که ایجاد شده، تمامی کینههایی که در دل به وجود آمد، به خاطر ظلم، آزار و مداخله نابجای غربیها در امور مسلمانان است. در شرایط امروز دنیا آنها مسلمانان را تحت ستم قرار دهند که نمونه آشکار آن یمن است که مردم فقیر و گرفتار آنجا زیر بمبها و هواپیماهای غربیهاست.
رییس دولت تدبیر و امید ادامه داد: درس پیامبر، درس احترام به دیگران و اخلاق و آزادی است به معنای آنکه، اندیشههای صحیح انسانی و مفید و سازنده را تبادل کنیم.
روحانی با بیان اینکه فحاشی و توهین کردن، سخن ناروا گفتن، کاریکاتور زشت کشیدن جزو اخلاق، دموکراسی و انسانیت نیست، افزود: بحمدالله دنیای اسلام عکسالعمل بسیار بهموقع و قاطعی را در برابر سخنان ناروای برخی از مسئولین برخی نشان داد و این نشان میدهد که دنیای اسلام همواره پیرو راهور بزرگش پیامبر عظیمالشان اسلام خواهد بود.
وی عنوان کرد: امیدوارم اینهایی که در این مسیر اشتباه کردند، اشتباه خودشان را حتی هر چه زودتر جبران کنند و به مسیر عدالت و اخلاق برگردند و به عقاید همه ادیان آسمانی که در جهان امروز پیروانی دارند و آن ادیان مورد احترام انسانهاست، احترام بگذارند.
توصیههای رهبری الهام گرفته از مکتب پیامبر و امام صادق است
رییس جمهوری با اشاره به جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در محضر رهبر معظم انقلاب گفت: در این هفته ستاد ملی کرونا یک فرصت بسیار مغتنمی پیدا کرد تا در محضر رهبر انقلاب اسلامی باشد و ایشان بیانات بسیار مهمی را در این دیدار ایراد فرمودند که تقریبا همه بیانات ایشان، الهامگرفته از همین مکتب پیامبر و مکتب امام صادق (ع) و توصیههایی است که دین درباره سلامت مردم و اخلاق و برادری با یکدیگر توصیه کرده است.
روحانی یادآور شد: ایشان در این جلسه نکات بسیار مهمی را برای تکمیل و تصحیح راهی که ستاد ملی کرونا طی میکند، بیان کردند.
وی با بیان اینکه کار بسیار عظیمی در این ۸ ماه صورت گرفته و کار بزرگی هم پیش رو داریم، گفت: کار بزرگ و سنگینی بر دوش کادر درمان هست که در این مدت فداکاری کردند و با همه توان و دانش و تجربه به میدان آمدند و باعث حفظ جان دهها هزار جمعیت در میان جامعه شدند و ما از آنها سپاسگزاریم.
رییس جمهوری بیان داشت: ما همچنین از همه دستگاههایی که تا امروز تلاش و کمک کردند برای اینکه بتوانیم راحتتر و سریعتر از این دوران سخت عبور کنیم و جامعه به شرایط عادی و معمولی خود برای هرگونه فعالیت اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برگردد، قدردانی میکنیم.
روحانی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری دستور دادند قرارگاهی تشکیل شود که این قرارگاه همه مصوبات را به دقت دنبال کند. نقصی که وجود داشت، این بود ستاد مصوبات زیادی را میگذراند و آن را ابلاغ میکرد، برخی از این مصوبات بهصورت دقیق اجرا نمیشد و برخی از این مصوبات هم خیلی کم اجرا میشد و یا اجرا نمیشد.
وی تصریح کرد: بنابراین قرارگاهی باید تشکیل میشد که به عنوان نگاهبان و ناظر دقیق که موظف باشد برای اینکه همه این مصوبات به دقت اجرا و عملیاتی شود و کار ستاد برای سلامت جامعه مثمرثمر باشد و ستاد ملی کرونا یک زبان واحد داشته باشد.
سخنان سخنگوی ستاد کرونا از این پس مرجع خواهد بود
رییس جمهوری گفت: گاهی سخنان مختلف در استانهای مختلف و افراد به مناسبتهای مختلف در مصاحبههای خود بیان میشود که مردم دچار سردرگمی میشوند. طبق نظر رهبر انقلاب اسلامی، ما سخنگویی را منصوب کردیم که مردم حرف مورد اعتماد را فقط از سخنگو بشوند. این سخنگوست که همه آنچه که جزو برنامهها و مصوبات ستاد است را برای مردم تشریح میکند و سخن او از این پس بهعنوان مرجع خواهد بود.
روحانی یادآور شد: البته ایشان توصیههای دیگری هم داشتند که ما بهدقت آن را دنبال میکنیم. این هفته برای اینکه کارانه عزیزان کادر درمان پرداخت شود تاکید کردم و سازمان برنامه و بودجه هم اقدام کرد و ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی و معوقات کادر درمان پرداخت شد.
وی خاطرنشان کرد: تامین نیازهای هر نیازمندی که کادر درمانی برای سلامت مردم بهویژه در بخش کرونا دارد و افرادی که بهدلیل از دست دادن کسب و کار خود به بیمه بیکاری نیازمند میشوند و شرکتهای دانشبنیان که پشتیبان بسیار خوبی برای تامین نیازهای بهداشتی هستند، جزو برنامههای ماست که آنها را دنبال میکنیم.
رییس جمهوری با اشاره به بیانات و تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر ضرورت وحدت و انسجام اجتماعی گفت: ما در یک شرایط عادی نیستیم، حتی اگر در شرایط عادی هم بودیم نیاز به وحدت و انسجام داشتیم حتی اگر تحریم و کرونا وجود نداشت و اگر مردم هیچ مشکلی نداشتند برای توسعه و پیشرفت و کمال جامعه به الفت برادری و اخوت نیاز داریم.
وی گفت: یکی از افتخارات انقلاب اسلامی به وجود آوردن وحدت میان زنان و مردان و اقوام مختلف پیر و جوان شهری و روستایی و گویشها و زبانهای مختلف و مذاهب مختلف بود و همه را در کنار هم قرار داد، این که امام راحل هفته وحدت اعلام کردند و بر هفته وحدت تاکید کردند که «از قدرت خارجی و حمله خارجیها از دشمنی آنان هراسی ندارم اما از اختلاف داخلی در هراسم» ایشان همواره به اتحاد داخلی تاکید می کردند.
رییس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: ما اگر امت واحده باشیم و در این شرایط سخت با هم وفاق داشته باشیم از گردنهها عبور می کنیم، بی تردید همه آنهایی که در صحنه فعالیت اجتماعی هستند، قوای مجریه، مقننه و قضاییه هیچ کس نیست بگوید من معصوم هستم و خطا و اشتباهی ندارم و کار و عمل و برنامه من قابل نقد نیست.
رییس جمهوری گفت: مشورت کردن با نخبگان و دانشگاهیان و اهل نظر از افتخارات ما است، بر اساس دستور قران و اخلاق اسلامی باید صدای همه را بشنویم هم دل ما باید صاف و پاک باشد تا حقایق در آن بنشیند و هم گوش ما باید شنوا باشد.
نقد نباید برای تشویش اذهان مردم باشد
روحانی بر ضروت نقد و انتقاد تاکید کرد و افزود: البته که نقد لازم است، منتهی مهم است نقد برای چه چیزی است، نقد نباید برای تشویش افکار مردم باشد، نقد برای این نیست که بین گروههای مختلف فاصله بیشتر شود. نقد نباید برای تضعیف روحیه مردم و از بین بردن امید مردم نباشد، اینها نقد و نقادی نیست، این چه نقدی است که خوبیها و نقاط قوت را اصلا نمیبینند و فقط نقاط ضعف را میبینند.
رییس جمهوری گفت: در نقد باید نقطه قوت و ضعف باید گفته و راهکار پیشنهاد داده شود، عنوان کلمه نقد در فرهنگ اسلام «نصیحت» است، تمام مسئولان میتوانند مورد نقد مردم قرار گیرند، نصیحت یعنی خیرخواهی دلسوزانه است، در ریشه لغت آن یکی از معانی تقویت است نصیحت برای تقویت است دلسوزی می کنیم و نکته ای را بیان می کنیم تا نقاط ضعف از بین برود قوی تر شده و کار او پربارتر شود.
رییس دولت دوازدهم ادامه داد: نصیحت وظیفه همه ما است اما هتک حرمت اشخاص و لجن پراکنی و نسبت دروغ به یکدیگر دادن و همدیگر را متهم کردن، سخنان ناروا به همدیگر زدن اصلا به نقد ربطی ندارد، پیامبر اسلام (ص) فرمودند «اگر کسی مومنی را مورد اهانت و توهین قرار بدهد اعلام جنگ به خدا داده است» بسیار نکته مهمی است اهانت به مومن جنگ با خدا است، «حرمت و آبروی مومن مانند خون مومن است» بازی کردن با آبروی مومن مانند کشتن اوست که در بیان روایی ما از ائمه است.
وی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در سخنرانی مهمی که در دیدار اعضای ستاد ملی کرونا داشتند و روی سخنان ایشان به همه است که «نقدی آری، دلسوزی و نصیحت درست است، اما توهین و اهانت و سوء ذهن، حرف ناروا زدن و ایجاد شکاف چیزی نیست که نظام اسلامی و جمهوری اسلامی برتابد».
روحانی در بخش دیگری از سخنانش ابراز داشت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، لجنپراکنی، فحاشی و آبروی همدیگر را بردن اخلاق آمریکاییها است. ما که پیرو آمریکا نیستیم بلکه ما پیرو پیامبر (ص) هستیم، همان پیامبری که قرآن میگوید به خاطر اخلاق نرم خود مردم را جذب کردی. پیامبر (ص) عفو و گذشت میکرد و حتی برای کسانی که پیامبر (ص) را آزرده میکردند، از خداوند برای آنها طلب عفو میکرد.
وی ضمن تشکر و قدردانی از مقام معظم رهبری به خاطر تفقد به دولت و رئیسجمهور در این شرایط، عنوان کرد: بار مسئولیت ما توسط مقام معظم رهبری سنگینتر شد. وقتی رهبری از دولت و قوه مجریه حمایت میکنند، بار ما سنگینتر میشود. اگر مشکلی وجود دارد، آن را حل و گرهای اگر هست، آن را باز کنیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه از دو قوه دیگر، نیروهای مسلح نخبگان و کسانی که میتوانند نقش ارزشمندی داشته باشند، میخواهم همدیگر را یاری کنیم، یادآور شد: مجلس نماینده مردم است، دولت هم نماینده مردم است. آنچه مهم است، منافع مردم، رفع گرفتاریها و مشکلات مردم است.
روحانی افزود: مردم این مسئولیت را بر دوش ما گذاشتند تا بتوانیم خدمت بیشتری به مردم کنیم. از مجلس تقاضا میکنیم ما را در این شرایط سخت یاری کنند و اولین یاری آنها هم تصویب لوایح ما است.
رییس دولت دوازدهم با بیان اینکه مجلس حتما دنبال رفع مشکلات مردم است، اظهار داشت: ما ۶۷ لایحه مهم تقدیم مجلس کردیم. بزرگترین کمک به ما این است قانونی را برای ما تصویب کند و برای رفع مشکلات مردم همفکری کرده وهمدیگر را یاری کنیم.
چهره دولتآنگونه که هست به مردم معرفی شود/مجلس لوایح دولت را تصویب کند
وی با اشاره به اینکه دولت دنبال رفع مشکلات مردم است، افزود: گاهی وقتها آدم برای این که خیری به مردم برسد اگر همه جوانب مدنظر قرار نگیرد ممکن است مشکلی از طرف دیگر ایجاد شود. درخواستم از قوه مقننه و قضاییه این است که همدیگر را یاری کنیم که سریعتر از این مشکلات را عبور کنیم و چهره دولت آنگونه هست به مردم معرفی شود.
روحانی ادامه داد: کانالهای آن طرف آب پول می گیرند که نظام را تضعیف کنند. ما باید در داخل به همدیگر کمک کنیم و دلسوزانه همدیگر را یاری کنیم تا به مطلوب مردم دست یابیم. برای ما خیلی مهم است مجلس باید ما را یاری کند و در این صورت ما بهتر میتوانیم مشکلات مردم را حل کنیم.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جلسه هفته گذشته ستاد اقتصادی دولت گفت: ما هفته گذشته بحث مهمی را با اعضای ستاد اقتصادی دولت داشتیم برای اینکه راحتتر از برخی از مسائلی که با آن مواجه هستیم، عبور و نیازهای کشور را تامین کنیم.
اتکای بودجه به نفت به ۱۰ درصد رسیده است
وی خاطرنشان کرد: در سابق که شرایط تحریم نبود، اقتصاد ما عمدتا متکی به نفت بود. امروز اتکا بودجه به نفت ۵۰ درصد نیست بلکه ده درصد است. یکی از مشکلات ما این است که در مسیر عبور از اقتصاد نفتی به اقتصاد غیرنفتی هستیم که مسیر سختی است تحریم وکرونا هم هست و همه اینها کار ما را سخت کرده است که ما باید با تدبیر این کار را حل کنیم.
روحانی گفت: این که می بینید در سیاست خارجی موفق هستیم، آمریکا عصبانی میشود و وزیر خارجه را تحریم می کند در فروش نفت موفق می شویم آمریکا عصبانی می شود وزیر نفت را تحریم می کند این نشان موفقیت ایران و استیصال آمریکا است. در مناظرههایشان میبینید چه میگویند و در سیاست خارجی هیچ چیز ندارند و در روابط خارجی با دوستان خود هم دچار مشکل هستند.
رییس جمهوری با بیان اینکه ما در جلسات هفته گذشته و در جلسه دیروز درباره هماهنگی بین وزارت صمت، وزارت نفت، بانک مرکزی، وزارت جهاد کشاورزی و دیگرانی که امروز مسوولیت و بار اصلی تامین مواد مورد نیاز جامعه و کالاهای اساسی را بر دوش دارند، به جمع بندی خوبی دست یافتیم، گفت: با این جمع بندی بانک مرکزی منابع ارزی اش عمدتا بر نفت میعانات و گاز پتروشیمی و فولاد بیشتر متکی میشود و وزارت صمت تلاش می کند در بقیه بخشها ارز را به کشور برگرداند و در موارد لازم تهاتر را انجام دهد و در مواردی که لازم هست صادرات و واردات را به هم وصل کند.
وی درباره چهارچوب تصمیمات برای همکاریهای میان بخشی پیرامون بودجه و بورس در دو جلسه صبح و عصر یکشنبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت گفت: تلاش کردیم هماهنگیهای بیشتری ایجاد شود تا کالاهای مورد نیاز مردم و فعالیت های اقتصادی و تجاری تولید بهتر انجام شود که مصوبات نهایی جلسه ابلاغ می شود.
برخی افراد با گفتار خود مردم را متزلزل نکنند
روحانی تاکید کرد: برخی افراد مردم را با گفتار خود متزلزل نکنند، قرار ما این است که کالاهای اساسی ما یک بخش بزرگ آن هم سال گذشته و هم در سال ۹۹ با ارز ترجیحی ( ۴۲۰۰ تومانی) وارد شده است، که همچنان هست و ادامه دارد.
رییس جمهوری گفت: یک نفر یک حرفی را میزند به دنبال آن موجی در جامعه به راه میافتد و گرانیهایی ایجاد میشود برخی افراد کالاهای خود را پنهان و احتکار میکنند.
رییس دولت دوازدهم درباره تامین ارز مورد نیاز کالاهای اساسی تا پایان سال ۹۹، اظهار داشت: حدود ۸ میلیارد و خوردهای برای کالاهای اساسی در نظر گرفته شده است و بیش از ۶.۲ میلیارد دلار ارز کالای اساسی تامین شده و وارد شده و در حال ورود است بقیه هم هفتههای آینده تامین و تمام میشود.
وی تاکید کرد: هرگونه حرف زدن از اینکه «کالای اساسی با ۴۲۰۰ تومان نیست» به معنای آن است که عدهای از آنهایی که کالاها را وارد کردند به دنبال سود بادآورده هستند، در این مقطع سخن گفتن در مسائل اقتصادی باید به مسئولان واگذار شود.
سخنگوی دولت مواضع و مطالب دولت را اعلام میکند
روحانی تاکید کرد: در مسئله ارز کسی که از طرف دولت حرف میزند بانک مرکزی است و وزارت صمت از طرف دولت درباره کالاهای مورد نیاز مردم حرف میزند، و رییس سازمان برنامه و بودجه در زمینه بودجه کشور حرف می زند، و اگر دولت مطلبی را میخواهد اعلام کند «سخنگوی دولت» اعلام میکند تا مردم بر این مبانی زندگی خود را برنامهریزی کنند.
وی با تاکید بر اینکه همه اعضای دولت برای کاهش مشقت مردم در تلاش هستند، گفت: میدانیم مردم در سختی هستند، خیلی روشن است وقتی در کشور یک دفعه ۵۰ میلیارد دلار درآمد نفتی نیست و کنار رفته و در شرایط تحریم قرار می گیریم، معلوم است به زندگی مردم فشار میآورد، حساب دو دو تا چهارتا است. ما در شرایط جنگ هستیم. در این شرایط معلوم است زخمی هم وجود دارد و زندگی مردم مشکل میشود. مشکلات مردم را لمس میکنیم و حس میکنیم و همه تلاش ما این است که مشکل مردم کمتر شود واین مسیر را با سربلندی و پیروزی به پایان میرسانیم.
نفسهای آخر تحریمهای آمریکا است
رییس جمهوری تصریح کرد: آمریکاییها نمیتوانند این مسیر غلط را ادامه بدهند این که تحریمهای فردی و موردی را اعمال میکنند و شلوغ می کنند و هر روز یک چیزی میگویند، نشان می دهد نفسهای آخر تحریم آمریکا است. خودشان هم اعلام کرده اند «دیگر چیزی باقی نمانده که بخواهیم ایران تحریم کنیم، همه را تحریم کردیم».
روحانی گفت: آنها ناچار هستند از این مسیرغلط خود برگردند و دولت همه توان خود را برای اینکه حقوق مردم تامین شود و تحریم شکسته شود، در چارچوب اصولی که نظام جمهوری اسلامی ایران دارد دنبال میکند و ادامه میدهد.
وی با اشاره به طرحهایی که فردا به بهرهبرداری میرسد، بیان کرد: هر هفته، پنجشنبهها افتتاحهای مهمی داشتیم. البته در وسط هفته هم افتتاح نیز داشتیم. این هفته به مردم تهران بشارت میدهم البته افتتاحها فقط در تهران نیست بلکه در هرمزگان هم است ولی بخش بزرگی از افتتاحهای فردا، مربوط به تهران و آب آشامیدنی مردم است.
رییس جمهوری اضافه کرد: دولت مدتها برای تکمیل تصفیهخانه ششم تلاش میکرد. تفصیهخانه هفتم مدتی پیش در شرق تهران افتتاح شد و چهار پنج منطقه آب بهتر و گواراتر خواهند داشت با طرح فردا برخی از مناطق تهران که اب مورد استفاده آنها از چاهها تامین میشد، بخش بزرگی از این چاهها بسته و مردم از آب سالم و گوارا استفاده خواهند کرد.
تا پایان سال ۵۰ هزار میلیارد تومان افتتاح خواهیم داشت
روحانی با بیان اینکه از ابتدای امسال تا به امروز، ۱۱۷ پروژه آب و برق افتتاح و ۱۳۱ هزار میلیارد تومان هزینه شده است، یادآور شد: تا پایان سال ۵۰ هزار میلیارد تومان در زمینه آب و برق افتتاحهایی خواهیم داشت. در هفتههای آینده در بخشهای دیگر هم افتتاحهایی خواهیم داشت.
وی در پایان تصریح کرد: مردم بدانند دولت هم برای معیشت مردم، هم برای پیشرفت کشور و هم سلامت مردم در شرایط کرونایی از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد.