به تازگی یک کمپین گسترده علیه محصولات و تولیدات فرانسوی در میان کشورهای اسلامی به راه افتاده، چرا که مقامات پاریس به ویژه امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه از توهینها به پیامبر اکرم (ص) حمایت کرده است.
وزارت خارجه فرانسه یکشنبه شب به وقت تهران از کشورهای اسلامی منطقه غرب آسیا خواست تا فراخوان برای تحریم کالای ساخت این کشور را متوقف کنند.
بنا بر اعلام خبرگزاری "رویترز"، وزارت خارجه فرانسه در بیانیهای تحکم آمیز، با اشاره به تقاضاهای صورت گرفته در چند روز گذشته برای تحریم تولیدات فرانسوی از جمله محصولات غذایی این کشور، اعلام کرده که "درخواستها برای تحریم کالاهای فرانسوی بیپایه بوده و این اقدامات باید به فوریت متوقف شود".
** انتشار کاریکاتور موهن؛ وحدت مسلمانان و غیرمسلمانان
داستان از آنجا آغاز شد که حدود دو هفته پیش یک معلم تاریخ فرانسوی در کلاس درس خود با نشان دادن کاریکاتورهای موهن از پیامبر (ص) توسط یک چچنی کشته شد و پس از آن نیز یک نشریه فرانسوی اقدام به باز انتشار این تصاویر موهن کرد.
بازانتشار کاریکاتوری موهن در نشریه فرانسوی در دو هفته گذشته خشم جوامع اسلامی را برانگیخته است. این خشم با سخنان "امانوئل ماکرون" در چهارشنبه هفته گذشته که به حمایت از این اقدام به بهانه آزادی عقیده پرداخته بود، شعله ور تر شد و مقامات برخی از کشورهای اسلامی از جمله رجب اردوغان رییس جمهور ترکیه و عمران خان نخست وزیر پاکستان، موضع ضداسلامی رئیسجمهور فرانسه را محکوم کردند.
رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه از ۸۰ میلیون نفر از ملت ترکیه خواست کالاهای فرانسوی را تحریم کنند و با این کار پاسخ مکرون را بدهند.
نخست وزیر پاکستان هم در واکنش به اظهارات اخیر رییسجمهور فرانسه در حمایت از اسلامهراسی گفت: باعث تأسف است که ماکرون عامدانه مسلمانان از جمله شهروندان فرانسه را تحریک میکند.
عمران خان در حساب توئیتری خود نوشت: «عیار یک رهبر این است که انسانها را متحد کند، همان کاری که ماندلا میکرد، نه اینکه آنها را متفرق کند. این زمانی است که رئیسجمهور ماکرون میتواند التیامبخش باشد و فضا را از تندروها بگیرد. دو قطبیسازی بیشتر و به حاشیهراندن، بیتردید منجر به افراطگرایی میشود.»
نخست وزیر پاکستان تاکید کرده، «ماکرون با ترغیب به نمایش کاریکاتورهای کفرآمیز که اسلام و پیامبر ما (ص) را هدف قرار میدهند-واضح است که بدون هیچگونه درکی از آن این اقدام صورت میگیرد- به احساسات میلیونها مسلمان در اروپا و جهان حمله و آن را جریحهدار کرده است.»
همزمان نیز علمای دینی پاکستان و شماری دیگر از کشورهای اسلامی و عربی با صدور فتواهایی خواستار تحریم کالاهای فرانسوی شدند.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز این تحریکات را که به دنبال استمرار لجوجانه اقدامات اهانت آمیز به ساحت پیامبر رحمت (ص) در فرانسه و با حمایت برخی مقامات رسمی این کشور همراه بوده را به شدت محکوم کرده است.
حزبالله لبنان هم طی بیانیهای اعلام کرد که «تمامی ادعاهای بی مورد در خصوص آزادی رأی و عقیده نمیتواند تعرض به مقام رسولالله (ص) را توجیه کند.
ماکرون دوباره پا را فراتر گذاشته و در اقدامی وقیحانه توهین به ساحت پیامبر اعظم (ص) را آزادی بیان دانسته و در مقابل انتقادهای اردوغان نسبت به خود را توهین قلمداد کرده و سفیر فرانسه در آنکارا را به پاریس فراخوانده است، اقدامی که حکایت از واهی بودن ادعای حمایت از آزادی بیان در فرانسه و غرب دارد.
اما این اقدامات موجب نشد تا مکرون دست از لجاجت و اقدام سخیف خود بردارد و رئیس جمهور فرانسه بار دیگر از انتشار تصاویر موهن علیه پیامبر اسلام (ص) حمایت کرد و گفت که پاریس از موضع خود عقب نشینی نخواهد کرد.
«امانوئل ماکرون» در پیامی توئیتری مدعی شد که "هیچ چیز باعث عقب نشینی ما نمیشود. ما به تمامی اختلافات با روحیه صلح احترام میگذاریم!. هرگز سخنان نفرت انگیز را نمیپذیریم و از بحث منطقی دفاع میکنیم!. همواره از کرامت انسانی و ارزشهای جهانی حمایت خواهیم کرد!"
روزنامه فرامنطقهای "رأی الیوم" چاپ لندن هم در سرمقاله امروز (سهشنبه) خود به واکنشهای جهان اسلام به اهانت "امانوئل مکرون" رییس جمهوری فرانسه علیه اسلام پرداخت و نوشت: این اظهارات اسلام ستیزانه، نه تنها برای فرانسه که برای کل اروپا نتیجه برعکس را رقم زد و مسلمانان را بار دیگر متحد کرد.
در این سرمقاله آمده است، کشورهای ایران، ترکیه و پاکستان که یک سوم جمعیت جهان اسلام را دارند، در مقام مقابله با اهانت و زبان درازی مکرون برآمدند و با این کار مشروعیتی رسمی علیه پدیده اسلام هراسی و تبعیض نژادی رییس جمهوری فرانسه را آغاز کردند که در حال حاضر در جهان غرب درحال گسترش است.
در این مطلب تصریح شده که "اقدام دروغین و سیاسی مکرون نه تنها برای فرانسه بلکه برای تمام اروپا نتایج کاملا عکس به دنبال داشته است و بار دیگر ادبیات جنگهای صلیبی را زنده کرده است".
رأی الیوم افزوده که "جهان اسلام به دلیل جانبداری مذبوحانه و تحریک آمیز رئیس جمهوری فرانسه از کاریکاتورهای موهن به پیامبر اسلام (ص) و اقدام وی در بسیج افکار عمومی فرانسه علیه مسلمان که براساس آخرین نظرسنجیها، ۱۵ درصد جمعیت فرانسه را تشکیل میدهند در فضایی سراسر خشمآلود به سر میبرند".
هم اکنون فرانسه در شرایط کرونایی بسر می برد و در بسیاری از زمینه ها با اعتراض ها داخلی به دلیل بی عدالتی ها مواجه است و اعتراض های مقامات و مردم کشورهای اسلامی به ویژه درخواست تحریم کالاهای تولید فرانسه بر مشکلات مقامات پاریس افزوده است و با ادامه این روند در آینده نه چندان دور شرایط این کشور وخیم تر نیز خواهد شد؛ نکته مهمی که در این بین وجود دارد این است که اگر مسلمانان در تحریم کالاهای فرانسوی ثبات رای داشته باشند، مطمئنا مقامات فرانسوی ادب شده و دیگر به مقدسات مسلمانان و دیگر ادیان الهی توهین نخواهند کرد.
حالا فرانسه تحریم های کشورهای اسلامی را بی پایه می خواند و حکم می کند که این تحریم ها متوقف شود، که این نشان می دهد مکرون جوان یا لجوجانه و خودخواهانه تعمدا بر طبل اختلافات میان ملت ها می کوبد و یا دچار نوعی توهم شده است و توجهی ندارد که با نفرت افکنی نمی توان محبت و دوستی بدست آورد!