عباس قبادی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: برای اجرای این طرحها حدود ۶۰ میلیارد اعتبار هزینه میشود که بخش بیشتری این هزینه ها از صندوق توسعه ملی تامین میشود.
وی در خصوص گستره این طرح ها و همچنین گونههای کاشت شده اضافه کرد: اقدامات مرتبط با جنگلکاری در شهرستانهای همدان، اسدآباد، نهاوند، ملایر و تویسرکان با درختچههایی نظیر بادام، ارژن و بادامک صورت میگیرد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان بیان کرد: تقویت پوشش گیاهی در مراتع نیز از اقدامهای تاثیرگذار اداره منابع طبیعی در بخش مراتع است در بخش جنگل نیز شهرستانها توسعه خوبی در سالهای اخیر داشتند به گونه ای که ۲ هزار هکتار به وسعت جنگلهای استان در سال گذشته افزوده شده است.
قبادی نقش مراتع را در حفظ آب و خاک بینظیر دانست و بر برخورد قاطع با متخلفان و تخریب کنندگان عرصه های مرتعی تاکید کرد.
وی افزود: عرصههای مرتعی مامن و ماوای ذخیره گاه و گیاهان دارویی یه حساب میآید و حفاظت و بهره برداری از این عرصه های ارزشمند موجب ارتقای معیشت بهره برداران و مردم بومی و محلی میشود.
به گفته معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان مراتع این استان حدود یک درصد مراتع کشور را تشکیل میدهد اما سه درصد علوفه کشور را تامین و تولید میکند که از این نظر مراتع استان در وضعیت مطلوبی قرار دارند بنابراین تقویت و بهرهبرداری اصولی از مراتع بسیار حائز اهمیت است.
قبادی بر نقش و مشارکت مردم در حفظ وتوسعه منابع طبیعی تاکید و اضافه کرد: مردم به عنوان شریک واقعی منابع طبیعی میتوانند در حفاظت و بهرهوری مناسب از این منابع خدادادی نقش اساسی داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: ۵۰۰ هزار هکتار از مراتع استان نیاز به اجرای عملیات احیا و اصلاحی دارد همچنین باید برای ۲۶ هزار هکتار از اراضی بیابانی در شهرستانهای کبودراهنگ، فامنین، ملایر و همدان طرحهای بیابان زدایی صورت گیرد.
معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: احیای هر هکتار مرتع ۲ میلیون تومان، بیابان پنج میلیون و احیا هر هکتار جنگل پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه دارد.
نزدیک به ۶۴ هکتار جنگل، اراضی جنگلی و ذخیره گاه جنگلی در استان همدان وجود دارد.