اراک - ایرنا - طرح تجهیز خانه‌های ورزش روستایی به‌عنوان یکی از شاخصه‌های عدالت اجتماعی از جمله خدمات ماندگار دولت تدبیر و امید است که این امکان را برای روستائیان فراهم آورده تا با فعالیت‌های ورزشی مستمر سلامتی جسمی و روحی خود را تضمین کنند.

طرح تجهیز خانه‌های ورزش روستایی در استان مرکزی و دیگر نقاط مختلف کشور که از سال ۹۶ با تدبیر حکیمانه دولت کلید خورد، اقدام ماندگاری بود که ضمن تقویت شور و نشاط در جامعه روستایی به‌خصوص بین نسل جوان، انگیزه و بستر مناسبی برای شکوفایی استعدادهای پنهان ورزشی فرزندان روستا فراهم آورده است.

دولت تدبیر و امید در استان مرکزی ضمن توسعه ورزش همگانی و قهرمانی و تخصیص منابع مالی مناسب برای راه‌اندازی طرح‌های نیمه‌تمام ورزشی در نقاط شهری این استان، گام‌های بلندی نیز در جهت توسعه ورزش روستایی داشته که با تجهیز ۱۶۵ خانه ورزش روستایی شور و نشاط اجتماعی و انگیزه نسل جوان روستایی را تقویت کرده است. 

دولت تدبیر و امید در کنار خدمات گوناگونی که در زمینه توسعه و آبادانی روستاهای استان مرکزی و پرداخت تسهیلات اشتغال روستاییان داشته است، با توسعه و تجهیز خانه های ورزش روستایی، خدمتی ماندگار در جهت ایجاد عدالت اجتماعی و بهره مندی نوجوانان و جوانان روستایی از امکانات و تجهیزات ورزشی داشته است.

مسئولان و کارشناسان علوم اجتماعی بر این نکته مهم اتفاق نظر دارند که کمبود امکانات رفاهی و ورزشی یکی از مهمترین دلایل پدیده مهاجرت جامعه روستایی به شهرها و گستر حاشیه‌نشینی است اما، این مهم به خوبی در دولت تدبیر و امید مدیریت شد و با نگاه ویژه به جامعه روستایی در ایجاد اشتغال، پرداخت تسهیلات ویژه مسکن از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و توسعه ورزش روستایی موجب کندی روند مهاجرت جوانان روستا به شهرها شد. 


خانه‌ ورزش روستایی تدبیری در توزیع عادلانه فرصت‌ها

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: علاوه بر توجه دولت تدبیر و امید به ورزش قهرمانی و همگانی، راه‌اندازی خانه‌های ورزش روستایی، تدبیر دولت در توزیع عادلانه منابع ورزشی و فرصت استعدادیابی است.

«بهروز اکرمی» افزود: طرح‌های خانه ورزش روستایی با استفاده از فضای‌های بلا استفاده موجود در روستاها و تجهیز آن‌ها به امکانات ورزشی، می‌کوشد نیازهای جوانان روستایی را به بهره‌گیری از امکانات ورزشی برآورده کند.

وی ادامه داد: تجهیز روستاها به امکانات ورزشی علاوه بر کمک به بهبودسلامت جامعه روستایی و ترویج و رونق بازی های بومی و محلی، در کشف و شکوفایی استعدادهای ورزشی در نقاط روستایی نیز موثر است چرا که ظرفیت های انسانی ارزشمندی در ورزش روستاها وجود دارد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استان مرکزی بیان کرد: کم‌تحرکی از عوامل تهدید سلامت جوامع انسانی است و تنها با ورزش است که می‌توان از رخوت و سستی و بیماری های متعدد رهایی یافت.

اکرمی اظهار داشت: توسعه ورزش در تمامی بخش‌ها گام نخست سلامت جامعه است و برای دستیابی به این مهم نباید در انتظار تجهیزات فرصت‌ها  از کف برود بلکه باید در سایه خلاقیت با کمترین امکانات نسبت به این مهم توجه ویژه داشته داشت.

وی ادامه داد: اقدام اداره کل ورزش و جوانان در راستای تجهیز خانه‌های ورزش روستایی قابل تقدیر است اما دهیاران، اعضای شوراهای اسلامی روستاها و تمامی استفاده‌کنندگان، باید نسبت به حفظ و نگهداری تجهیزات توجه ویژه داشته باشند چرا که این تجهیزات با منابع ملی و اموال بیت المال تهیه شده است. 


تجهیز ۱۶۵ خانه ورزش روستایی در استان مرکزی

مدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی نیز گفت: ۱۶۵ خانه ورزش روستایی از چهار سال قبل در این استان تجهیز و در اختیار جوانان روستایی قرار داده شده است.

«عابد حقدادی» افزود: براساس برنامه‌ریزی‌ها تا پایان امسال ۳۵ خانه ورزش روستایی دیگر نیز تجهیز می‌شود.

وی، اعتبار هزینه شده برای هر یک از این خانه های روستایی را ۱۰۰ میلیون ریال عنوان کرد و افزود: تا پایان برنامه ششم توسعه بیش از ۴۰۰ روستای استان مرکزی از خانه ورزش روستایی بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی اظهار داشت: تجهیز خانه‌های ورزش روستایی با همکاری وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون ورزش روستایی و بازی‌های بومی و محلی انجام می‌شود که استان مرکزی در این امر، پیشتاز دیگر استان ها است.

حقدادی بیان کرد: توجه و توسعه ورزش در مناطق کمتر برخوردار نظیر روستاها عاملی مهم در راستای ایجاد عدالت در توزیع سرانه‌های ورزش است و علاوه بر این نیروی جوان و استعدادهای ورزشی بسیاری در روستاهای کشور نهفته است که نیازمند توجه، کشف و پرورش هستند.

وی افزود: در طرح تجهیز خانه‌های ورزش روستایی ساختمان و ابنیه‌ای ساخته نمی شود و با بهره گیری از اماکن غیر فعال و بدون استفاده و پس از مرمت نسبی، این اماکن به شورای اسلامی روستا ها و دهیاری ها تحویل می‌شوند. 

مدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی افزود: سرانه ورزشی استان مرکزی در سال ۱۳۹۲ حدود ۸۳ سانتیمتر بوده اما، با راه‌اندازی اماکن ورزشی نیمه‌ تمام و توجه ویژه به ورزش روستایی این شاخص اکنون به بیش از ۹۲ سانتیمتر رسیده است.

حقدادی شمار ورزشکاران سازمان یافته استان مرکزی در سال ۱۳۹۲ را حدود ۷۲ هزار نفر عنوان کرد و گفت: تعداد ورزشکاران سازمان یافته این استان اکنون به حدود ۸۰ هزار نفر رسیده است. 

 

رشد ۵۰ برابری بیمه ورزشکاران روستایی

رئیس هیات ورزش‌های روستایی و بازی‌های بومی محلی استان مرکزی گفت: شمار ورزشکاران روستایی این استان از زمان راه‌اندازی خانه‌های ورزش روستایی نسبت به قبیل بیش از ۵۰ درصد رشد داشته است. 

«علی عشوری» افزود: پیش از راه‌اندازی خانه‌های ورزش روستایی ورزش در روستاها به ایام نوروز خلاصه می‌شد اما، اکنون با وجود فعالیت ۱۶۵ خانه ورزش روستایی مسابقات متعدد بین روستایی و بین بخشی در روستاها برگزار می‌شود. 

وی ادامه داد: اگر چه شیوع ویروس کرونا تمامی فعالیت‌های ورزشی را هم در شهرها و هم در روستاها به تعطیلی کشانده است اما، پیش از شیوع این بیماری خانه‌های ورزش روستایی به صورت شبانه روزی فعالیت می‌کردند به طوری که زا ساعت ۶ صبح تا ۱۶ عصر ویژه بانوان از ۱۶ تا ۲۴ نیز برای فعالیت آقایان برنامه‌ریزی شده بود. 

رئیس هیات ورزش‌های روستایی و بازی‌های بومی و محلی استان مرکزی اظهار داشت: در چهار سال اخیر ورزشکاران روستایی این استان در رشته‌های طناب‌کشی، چوب‌کشی، هفت‌سنگ و فوتسال قهرمان کشور شدند و برخی نیز به اردوی‌های تیم‌های ملی دعوت شدند. 

عشوری بیان کرد: «لیلا سالاروند» در شته کشتی آلیش از روستای فرنق خمین  و «مهدی رسولی» در رشته پرش دیسک از روستای خمارباقی کمیجان استعدادهای ورزشی بودند که در نتیجه فعالیت خانه‌های ورزش روستایی کشف و اکنون عضو تیم‌های ملی هستند و افتخارات بسیاری نیز برای کشورمان به ارمغان آورده‌اند. 

وی اضافه کرد:  ۱۶۵ خانه ورزش روستایی در استان مرکزی فعالیت می‌کنند و ۳۵ خانه ورزش روستایی نیز تجهیز و آماده بهره‌برداری است که به دلیل شیوع ویروس کرونا این مهم به زمان دیگری موکول شده است. 


تقویت انگیزه جوانان روستایی با تجهیز خانه‌های ورزش روستایی 

دهیار روستای محسن‌آباد فراهان در گفت و گو با ایرنا، گفت: تجهیز خانه‌های ورزش روستایی و حضور برنامه‌محور و هدفمند جوانان روستا در این خانه‌ها و زیر نظر مربیان کارآزموده، تقویت انگیزه جوانان روستا برای حضور در میادین ورزشی استان و ملی را به دنبال داشته است. 

«علی محسن‌آبادی» افزود: پیش از تجهیز خانه‌های ورزش روستایی جوانان و نوجوانان کمتر با ورزش خود اوقات خود را پر می‌کردند و اگر نگوییم وقت خود را با برخی آسیبها هدر می‌دادند، استفاده چندانی نیز از عمر و جوانی خود نمی‌کردند، اما اکنون با وجود خانه‌های ورزش روستایی تمامی جوانان اوقات فراغت خود را در امر ورزش و تقویت سلامتی جسمی و روحی خود می‌گذرانند. 

وی تاکید کرد: تجهیز خانه‌های ورزش روستایی از سوی دولت بدون بازخورد و نتیجه نخواهد بود، زیرا ایجاد و توسعه چنین فضاهایی، امکان شناسایی استعدادهای ورزشی را برای کسب افتخارات ملی دو چندان می‌کند. 

بیش از ۸۰ هزار ورزشکار به صورت سازماندهی شده در استان مرکزی فعالیت می‌کنند.