اصفهان- ایرنا- رییس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری سمیرم از عشایر باقی‌مانده در ییلاق خواست هر چه زودتر به مناطق گرمسیر کوچ کنند.

علی پورعسگر روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: بخشی از عشایر برای بهره‌بردن از علوفه باغ‌های سیب و مراتع در سمیرم مانده‌اند که باید به سرعت منطقه را ترک کنند.

به گفته وی، تعداد زیادی از خانوارهای عشایری نیز دارای باغ یا زمین کشاورزی هستند و تا زمان برداشت محصول در سمیرم می‌مانند که این عده نیز با توجه به اتمام فصل برداشت سیب درختی باید کوچ کرده باشند.

رییس اداره منابع طبیعی سمیرم افزود: عمده عشایرکشاورز منطقه شامل حدود یک‌هزار خانوار در بخش پادنای بزرگ سمیرم اقامت دارند که پس از بعد از برداشت محصول به ییلاق کوچ می‌کنند.

پورعسگر ادامه داد: تعدادی از این خانوارها به دلیل وجود علوفه فراوان در استان‌های جنوبی و بخشی نیز به علت تحصیل فرزندان خود زودتر کوچ کرده‌اند و بقیه باید به سرعت به سمت قشلاق حرکت کنند.

وی سردتر شدن هوای پاییزی و احتمال بارندگی را عامل خطرساز برای عشایر مانده در ییلاق برشمرد و گفت: این عده باید توجه داشته باشند که دام‌های آنها در معرض آسیب این عوامل و جریمه یگان حفاظت منابع طبیعی به دلیل رعایت نکردن تقویم کوچ پاییزه هستند.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سمیرم تصریح کرد: عشایر ایل قشقایی به مناطق گرمسیری استان‌های فارس، کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر کوچ می‌کنند و ماه‌های سرد سال را قشلاق می گذرانند.

پورعسگر شیوع ویروس کرونا و شرایط دشوار در این فصل سال را خطرناک برای همه اقشار و از جمله عشایر عنوان کرد و افزود: استقرار و اسکان هر چه زودتر عشایر در منطقه قشلاقی خودشان بهترین راهکار به منظور پایین آوردن ریسک ابتلا به کرونا در این زمان است.

  نخستین گروه‌های عشایر کوچنده از ییلاق مربوط به مناطق مرکزی سمیرم از جمله 'چالقفا ' و ' پشمکان '  و از طایفه چوپان‌کاره ایل قشقایی هستند.

استان اصفهان دارای حدود ۹ هزار خانوار عشایری شامل ایل‌های بزرگ قشقایی، بختیاری و عرب جرقویه است که بیش از ۶ ماه از سال را در خطه ییلاقی و کوهستانی سمیرم و شهرستان های غربی این استان سپری می‌کنند.

عشایر سمیرم حدود ۷۵۰ هزار دام وارد این منطقه می‌کنند که بیش از نیمی از آنها مازاد بر پروانه چَرا، وسعت مراتع و پوشش گیاهی این منطقه ییلاقی است.

این شهرستان در جوار زاگرس میانی و ارتفاعات دنا قرار گرفته است و  بیش از  ۹۰ هزار تن جمعیت عشایری و ثابت دارد.