به گزارش روز سه شنبه دانشگاه علوم پزشکی مشهد دکتر محمد حسن درخشان افزود: در حال حاضر ۲۲ مرکز خدمات جامع سلامت منتخب کرونا در شهر مشهد فعال است که از این تعداد ۱۲ مرکز در حاشیه شهر به ساکنان مناطق کم برخوردار خدمات ارائه میدهند.
وی اضافه کرد: روند صعودی بیماری کرونا در مشهد و خراسان رضوی طی هفتههای اخیر ملموس و مشهود بوده و عامل اصلی آن تجمعات مردمی، کم توجهی به مسائل بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی بوده است.
او ادامه داد: این در حالی است که ۸۰ درصد جمعیت آلوده به کرونا ناقل ویروس هستند و علائمی ندارند و آمار مزبور فقط مربوط به ۲۰ درصدی است که علائم شدید دارند.
مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: متولیان حوزه سلامت بیشتر نگران ۸۰ درصد جمعیت ناقل ویروس هستند که با رفت و آمدهای خود موجب تکثیر ویروس و بروز بیماری به خصوص در گروههای پر خطر می شوند.
درخشان افزود: در چنین شرایطی خطر ابتلا به کووید ۱۹ برای گروههای پرخطر همچون سالمندان، بیماران خاص، مادران باردار، بیماران صعبالعلاج و جانبازان شیمیایی به مراتب بیشتر از سایر گروههای جامعه است.
وی ادامه داد: همزمانی موج سوم کرونا با فصل سرد سال و شیوع بیماریهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا خطر ابتلا به این بیماری را افزایش داده است و در چنین شرایطی کار تشخیص هم برای پزشک سختتر میشود چراکه سه بیماری مزبور علائم مشترک زیادی با هم دارند.
حدود ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری استان خراسان رضوی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند و به مابقی این جمعیت توسط دانشکده و دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، تربتحیدریه، تربتجام، گناباد و نیشابور خدماترسانی میشوند.
بنا بر آخرین اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون ۵۸۱ هزار و ۸۲۴ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و با فوت ۳۴۶ تن از بیماران مبتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۳۳ هزار و ۲۹۹ تن رسیده است.