بیرجند - ایرنا - مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی خواستار رایگان شدن کتاب‌های درسی برای ۴۱ هزار و ۷۹۷ دانش‌آموز دختر و پسر مرزنشین در چهار شهرستان این استان شد.

محمدعلی واقعی روز سه‌شنبه در نشست با مسوولان سازمان مدارس غیردولتی و مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش که از طریق شبکه شاد برگزار شد، افزود: چهار دستگاه بسیج سازندگی، کمیته امداد امام خمینی (ره) بنیاد علوی و بنیاد برکت، معین آموزش و پرورش در شهرستان‌های مرزی استان هستند.

وی با اشاره به برگزاری سه نشست شورای آموزش و پرورش مناطق مرزی استان از ابتدای سال جاری عنوان کرد: فقر اقتصادی، پراکندگی جمعیت و برخی خرده فرهنگ‌های رایج در مناطق مرزی، خطر ترک تحصیل دانش‌آموزان در این مناطق به ویژه در جنس دختران را بالا می‌برد لذا ضروری است برای پیشگیری و انسداد مبادی بیسوادی در این مناطق؛ هزینه ایاب و ذهاب برای دانش‌آموزان دوره‌های اول و دوم متوسطه در نظر گرفته شود.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر ۴۱ هزار و ۷۹۷ دانش‌آموز دختر و پسر مرزنشین و دوره‌های مختلف تحصیلی در ۹۲۶ مدرسه و یک هزار و ۹۹۷ کلاس درس چهار شهرستان مرزی درمیان، سربیشه، زیرکوه و نهبندان تحصیل می‌کنند.

وی از خشکسالی‌های پیاپی، کمبود امکانات در روستاهای نوار مرز، فقر اقتصادی خانواده‌ها، نبود تنوع فرصت‌های شغلی، وابسته بودن زندگی مرزنشینان به دامداری و کشاورزی و کندی نفوذ زیرساخت‌ها در این مناطق به عنوان مهمترین عوامل مهاجرت مرزنشینان و رونق حاشیه‌نشینی در استان خراسان جنوبی یاد کرد.

واقعی افزود: هرچند اقدامات تشویقی زیادی با هدف ترغیب مرزنشینان به سکونت در روستاها و خالی نشدن نوار مرز از سوی دستگاه‌های مختلف فرهنگی انجام شده اما مهمترین اقدام در این باره می‌تواند تخصیص سهمیه برای دانش‌آموزان دختر و پسر مرزنشین در دانشگاه فرهنگیان استان باشد.

وی بیان کرد: توجه به دانش‌آموزان مناطق محروم، عشایری و مرزنشین در راستای تحقق عدالت آموزشی و لازمه ساختن فرداهای بهتر است.

خراسان جنوبی در چهار شهرستان درمیان، سربیشه، نهبندان و زیرکوه با افغانستان مرز مشترک دارد.

این استان دارای ۱۱ شهرستان و ۱۲ منطقه آموزشی است.

حدود ۱۷۰ هزار دانش‌آموز در ۲ هزار و ۷۵۰ مدرسه استان خراسان جنوبی تحصیل می‌کنند.