به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام پلیس تهران بزرگ، سرهنگ "داود معظمی گودرزی" روز سه شنبه در این باره گفت: بیست و ششم شهریور امسال جوانی ۳۵ ساله به پلیس فتا مراجعه و اظهار داشت که قصد انتقال وجه از طریق اینترنت بانک را داشتم و باتوجه به اینکه عجله داشتم بدون توجه به آدرس اینترنت بانک و با این خیال که سایت رسمی و معتبر می باشد، عملیات بانکی را با وارد کردن اطلاعات کارت بانکی ام انجام دادم، غافل از اینکه سایت به صورت شبیه سازی شده با سایت اصلی بوده و بنده بدون توجه به این موضوع در دام کلاهبرداران اینترنتی قرار گرفتم و پس از وارد کردن اطلاعات حساب، تراکنش ناموفق بوده اما با گذشت چند دقیقه متوجه سرقت کل موجودی کارت بانکی به مبلغ ۴۲۵ میلیون ریال شدم.
رئیس پلیس فتا عنوان کرد: همزمان با رسیدگی به این پرونده،چهار شکایت دیگر نیز با همین شیوه دریافت شد و مشخص شد که متهم یا متهمان پرونده مبلغ ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال از موجودی حساب مال باختگان سرقت کرده اند.
گودرزی بیان داشت: کارشناسان پلیس فتا با انجام اقدامات تخصصی، موفق به شناسایی متهم اصلی پرونده در بستر فضای مجازی شدند و به دست آوردند متهم جوانی ۲۷ ساله می باشد که با همدستی چندتن از دوستانش درگاه های جعلی بانکی طراحی و ایجاد و با دسترسی غیرمجاز به اطلاعات حساب مال باختگان موجودی حساب افراد را سرقت کرده اند.
این مقام سایبری با اشاره به اینکه در شاخه دیگری از تحقیقات پلیسی مخفیگاه متهم در حوالی سعادت آباد، شناسایی شد، ادامه داد: با دستور قضائی در یک عملیات پلیسی، متهم در مخفیگاهش دستگیر شد.
وی تصریح کرد: متهم در پلیس فتا به جرم ارتکابی و اظهار داشت با همکار ۶ تن از همدستانش سایت جعلی را طراحی و انتقال وجوه را انجام می داده است.
این مقام انتظامی افزود: در گام بعدی از تحقیقات پلیسی سایر اعضای باند نیز در عملیات های منسجم دستگیر و به جرم ارتکابی با همکاری یکدیگر اعتراف کردند.
وی خاطر نشان کرد: باتکمیل پرونده هر هفت متهم برای سیر مراحل قانونی به مرجع قضائی معرفی شدند.
رمزگیری یا فیشینگ یا تلهگذاری به تلاش برای بدست آوردن اطلاعاتی مانند نام کاربری، گذرواژه، اطلاعات حساب بانکی و مانند آنها از طریق جعل یک وبگاه، آدرس ایمیل و مانند آنها گفته میشود به بیان سادهتر هنگامی که شخصی تلاش میکند دیگری را فریب دهد تا اطلاعات شخصی او را در اختیارش بگیرد یک حمله فیشینگ رخ میدهند و یک بازار غیر قانونی چند هزار میلیاردی را تشکیل داده است.
شبکههای اجتماعی و وبگاههای پرداخت آنلاین از جمله اهداف حملات فیشینگ هستند. علاوه بر آن، ایمیلهایی که با این هدف ارسال میشوند و حاوی پیوندی به یک وبگاه هستند در اکثر موارد حاوی بدافزار هستند.