مسکو - ایرنا - سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه و مذاکره کننده ارشد هسته ای و موشکی این کشور گفت: روسیه هیچگاه به خواسته آمریکا در مورد پیمان استارت-۲ تن نخواهد داد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از مسکو، ریابکوف گفت: مسکو پیشنهاد واشنگتن برای راستی آزمایی در چارچوب پیمان کاهش تسلیحات تهاجمی یا پیمان استارت-۲ نخواهد پذیرفت و در واقع این خواسته آمریکا برقراری کنترل خارجی بر اجزای حساس تامین سیستم امنیت ملی ما است.

ریابکوف با بیان اینکه این یکی از خواسته های طرف آمریکایی است که آنها از آن صرف نظر نمی کنند، اظهار داشت: ما چنین برداشت می کنیم که آمریکا نیازی به توافق ندارد و در واقع فقط می خواهند راستی آزمایی کنند و راستی آزمایی آنطور که آنها پیشنهاد می کنند در حقیقت اعمال کنترل خارجی بر حساس ترین اجزای تامین امنیت ملی ما است که آن را غیرقابل قبول می دانیم.

 دیپلمات ارشد روس تصریح کرد که روسیه چنین پیشنهادی را به دلایلی که اشاره کردم نمی تواند قبول کند. آمریکا از سودجویی از موضوع تمدید پیمان استارت-۲ سعی دارد روسیه را دربند تعهدهای غیرموجه در راستی آزمایی کند.

گفتنی است دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به تازگی گفت که آمریکا برای عقد موافقت نامه اصولی در مورد تمدید پیمان استارت-۲ با روسیه اصرار می کند که در آن راستی آزمایی (اجرای پیمان تسلیحاتی) نیز باید گنجانده شود.

ریابکوف پیشتر نیز گفت که روسیه در مساله تمدید پیمان استارت-۲ دربرابر آمریکا کوتاه نیامده است.

به گفته مقام روس، این ادعا که روسیه در برابر شرایط پیشنهادی آمریکا در مورد پیمان استارت-۲ کوتاه آمد، اشتباه است و مسکو و واشنگتن در آستانه توافق در مورد این پیمان قرار نگرفته اند.

وی خاطرنشان کرد که بحث با تحلیلگرانی که چنین دیدگاهی در مورد روسیه و پیمان استارت-۲ دارند و مدعی می شوند که مسکو در این مورد در برابر واشنگتن کوتاه آمده، بی فایده است.

ریابکوف گفت: حتی در صورتی که ما بگوییم که از پیمان استارت-۲ خارج می شویم که من هیچگاه چنین تصوری را هم نمی کنم، در هر صورت این تحلیلگران ما را متهم می کنند که در برابر آمریکا کوتاه آمدیم زیرا ادعا خواهند کرد که اراده کافی برای مذاکره و کسب توافق در این مورد نداشتیم.

مساله کنترل تسلیحات باتوجه به خروج آمریکا از قرارداد کاهش تسلیحات پدافند موشکی و پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد که هر دو توافقنامه دوجانبه بین روسیه و آمریکا بود، مهم ترین مساله مورد اختلاف دو کشور است که بر روابط مسکو و واشنگتن سایه انداخته است.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به تازگی پیشنهاد کرد که پیمان کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی موسوم به استارت-۲ بین مسکو و واشنگتن بدون هر گونه پیش شرطی برای یک سال دیگر تمدید شود و کاخ سفید این پیشنهاد را بلافاصله رد کرد.

پیمان استارت ۲ یا استارت نو در راستای کاهش تسلیحات هسته‌ای دوجانبه میان مسکو و واشنگتن امضا شد.

باراک اوباما رییس‌ جمهور وقت آمریکا و دمیتری مدودیف همتای روسی وی سال ۲۰۱۰ در پراگ پایتخت جمهوری چک با هم دیدار کرده و این پیمان را برای کاهش زرادخانه‌های هسته‌ای دو کشور امضا کردند.

آمریکا و روسیه تحت این قرارداد جدید، اجازه یافتند حداکثر یک هزار و ۵۵۰ کلاهک مستقر کنند،  حدود ۳۰ درصد کمتر از محدودیت اعمال شده در پیمان استارت که سال ۲۰۰۲ قید شد. نخستین پیمان سال ۱۹۹۱ منعقد شد و سال ۲۰۰۹ منقضی شد.

دمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه  به تازگی با اشاره به علاقه مندی مسکو به تمدید پیمان استارت-۲ بدون پیش شرط اظهار داشت: ما ترجیح می دهیم آمادگی آمریکا برای تمدید پیمان استارت-۲ را بشنویم.

وی هشدار داد: رد پیمان استارت-۲ پیامدهای بسیار منفی برای کل جهان خواهد داشت.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید پیشنهاد رییس جمهوری روسیه برای تمدید یک ساله و بدون پیش‌شرط پیمان استارت-۲ را "بی‌سرانجام" توصیف کرد.

«رابرت اوبرایان» مشاور امنیت کاخ سفید پیشنهاد «ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه برای تمدید یک ساله و بدون پیش‌شرط پیمان کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی موسوم به استارت-۲ بین مسکو و واشنگتن را "بی ‌سرانجام" دانست.