تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۰

تهران - ایرنا - فرمانده نیروهای آمریکایی در ژاپن طی اقدامی مداخله جویانه در امور چین، گفت که ظرفیت نیروهای دفاع از خود ژاپن و ارتش آمریکا می تواند برای «اعزام نیروهای نظامی جهت دفاع» از جزایر سنکاکو در دریای چین شرقی به کار رود.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از شبکه تلویزیونی "ان اچ کی" ژاپن"، "کِوین اشنایدر" با اشاره به تمرینات مشترک گسترده ای که دو کشور ژاپن و آمریکا در منطقه در حال برگزاری آن هستند، گفت: قابلیت های ژاپن و آمریکا برای انتقال پرسنل «می تواند و ممکن است در آینده برای اعزام نیروهای نظامی جهت دفاع از جزایر مورد مناقشه سنکاکو» مورد استفاده قرار گیرد.

وی این موضوع را روی ناوشکن نیروی دریایی دفاع از خود ژاپن در گفت وگو با خبرنگاران عنوان کرد که البته از سوی تحلیلگران به عنوان نمایش قدرتی از سوی آمریکا از طریق اعزام نیروهای آمریکایی به جزایر سنکاکو در دریای چین شرقی تلقی شد، تا جایی که مقام های وزارت دفاع ژاپن نیز این اظهارات را هشداری به چین تلقی کردند که از فعالیت هایش در آب های اطراف این جزایر نه تنها عقب نشینی نکرده بلکه آنها را افزایش داده است.

ژاپن کنترل این جزایر را در دست دارد، در حالی که چین و تایوان نیز ادعای مالکیت آنها را دارند.

دولت ژاپن می گوید که این جزایر بخشی جدایی ناپذیر از قلمرو این کشور هستند.

اشنایدر در ماه ژوئیه (تیرماه) ضمن اتهام‌زنی علیه پکن، متعهد شده بود برای حفاظت از این جزایر از ژاپن حمایت کند.

او در یک کنفرانس خبری گفته بود که آمریکا «در مورد تعهدش به کمک» به دولت ژاپن در رابطه با این مسئله «۱۰۰ درصد و کاملا ثابت قدم» است.

جزایر سنکاکو که در چین به جزایر «دیائویو» معروف هستند از مناطق مورد منازعه در دریای چین جنوبی است که پنج کشور منطقه ادعاهای خاص خودشان را در این مورد دارند.

در حال حاضر چین بخش عمده‌ای از این مناطق را تحت کنترل خود دارد. چین با ایجاد پایگاه‌های نظامی در جزایر دریای چین به تقویت موضع خود در آن پرداخته است. پکن اعلام کرده است که این پایگاه‌های نظامی کاملا دفاعی هستند.

اما اشنایدر مدعی شده بود: "پکن از طریق ارتش خلق چین به اقدامات تهاجمی و بدخواهانه در دریای چین شرقی و جنوبی ادامه می‌دهد. در دریای چین جنوبی آن‌ها به آزار شرکا، همسایگان و دیگران که ادعاهای قانونی در خصوص سرزمین‌ها، جزایر و ویژگی‌های آن‌ها دارند، ادامه می‌دهند".
آمریکا اما با ارسال منظم ناوشکن‌ها و ناو هواپیمابرهای خود در تلاش است تا سیطره دریایی چین بر مناطق مورد منازعه را به چالش بکشد. پکن بارها این اقدام آمریکا را تحریک آمیز توصیف کرده و از آمریکایی‌ها خواسته تا آب‌های منطقه را ترک کنند.