به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، با توجه به وضعیتی که همه گیری ویروس کرونا در آمریکا بر بسیاری از ابعاد سیاسی، اقتصادی، بهداشتی و اجتماعی بوجود آورده و شش روز زمان تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا زمان باقی مانده، رسانه های آمریکایی شاهد سیل رای دهندگان در رای گیری پیش از موعد هستند.
تاکنون بیش از ۷۱ میلیون شهروند آمریکایی در انتخابات پیش از موعد آرای خود را چه از طریق پست یا ایستادن در صف های طولانی به صندوق های رای ریخته اند، این موضوع از نظر کارشناسان و تحلیلگران مسائل داخلی آمریکا که پدیده ای بی سابقه در تاریخ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به شمار می رود، می تواند در روند شمارش آرا تاثیر گذار باشد.
جامعه آمریکا ملتهب از عملکرد ترامپ؛ بی اعتماد به رسانه
کارشناسان امور اجتماعی معتقدند جامعه آمریکا با توجه به آنچه تاکنون دونالد ترامپ بعنوان چهل و پنجمین ریئس جمهوری آمریکا انجام داده در درون دچار بحران های فراوانی است مانند سوءمدیریت کرونا(شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در آمریکا از مرز ۹ میلیون نفر عبور کرد)، اعتراض های سراسری علیه نژادپرستی، جامعه آمریکا را بیش از پیش ملتهب ساخته است.
درهمین حال نوع برخورد و پوشش متفاوت رسانه های آمریکایی همچون فاکس نیوز (شبکه مورد علاقه ترامپ) به وقایع داخلی آمریکا این جامعه ملتهب را نسبت به آنها بی اعتماد ساخته است.
دشواری در شمارش آرا
این دوره از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با توجه به جو حاکم بر این کشور و شمار بالای آرای پیش از موعد، کارشناسان شمارش آرا و پیش بینی نتیجه آنرا نسبت به هر زمان دیگری دشوار و پیچدیده می دانند.
تهدید ترامپ به تقلب در انتخابات
مورد دیگری که رسانه های آمریکایی را در اعلام نتیجه انتخابات با چالش مواجه ساخته، تهدیدهای ترامپ است که از ماه ها قبل باخت خود در انتخابات را به تقلب در آرا پیوند زده است.
شبکه خبری سی ان ان گزارش داد: ترامپ در روزهای اخیر بار دیگر این ادعای بی اساس را مطرح کرد تنها وی در یک صورت در انتخابات هفته آینده خواهد باخت که در شمارش آرا تقلب صورت گرفته باشد.
هشدار به رقابت رسانه ای
کارشناس رسانه ای با توجه به این وضعیت می گویند رقابت درمیان رسانه های آمریکایی این بار بر سر اعلام نتایج انتخابات آمریکا به علت حساسیتی که وجود دارد افزایش یافته است.
«جو لنسکی» (Joe Lenski) از موسسه تحقیقاتی پژوهشی «ادیسون» ((Edison Research) در اظهار نظری در باره شمارش آرای انتخاباتی پیش روی آمریکا می گوید: باید خود را برای شمارش آرا طی روزها و احتمالا هفته ها آماده کنیم.
رئیس موسسه پژوهشی ادیسون که برای شبکه های خبری آمریکایی همچون ایبیسی، سیبیاس، انبیسی و سیانان نظرسنجی انجام می دهد، به این نکته اشاره می کند که با توجه به پراکندگی زمانی در آمریکا و برخی قوانین انتخاباتی در ایالت هایی مانند ویسکانسین و پنسیلوانیا، بنابراین امکان تاخیر در اعلام نتایج آرا می رود.
لنسکی و شماری از کارشناسان مسائل سیاسی معتقدند: رسانه هایی آمریکایی با توجه به رقابتی که بین آنها وجود دارد، قادر نخواهند بود که برنده واقعی را در شب انتخابات اعلام کنند.
لنسکی و دیگر کارشناسان سیاسی آمریکا نگران هستند که رقابت رسانه های آمریکایی در اعلام عجولانه و بدون اطمینان قطعی از آرای شمارش شده به یک بحران بدل شود.
«سم فیست» (Sam Feist) رئیس دفتر شبکه خبری سی ان ان در واشنگتن درباره این چالش و نگرانی اعلام کرده است: ما رسانه ها در اعلام نتایج انتخابات مسابقه نخواهیم داد، این کار به ضرر همه است همگان میدانیم که باید برای نتایج قابل اعتماد منتظر بمانیم".
دراین باره یکی دیگر از کارشناسان شبکۀ فاکسنیوز نیز میگوید: "این امکان وجود دارد که در شب انتخابات، یکی از اعضا ستاد انتخاباتی دو رقیب، عجولانه دست به اعلام برخی نتایج موقت زند. این نوع اقدامات، کار رسانه های آمریکایی را هرچه بیشتر دشوارتر می سازد. "
برخی انجمنهای دفاع از حقوق اجتماعی در آمریکا نیز ابراز نگرانی کردهاند که برخی از رسانه های آمریکایی همچون شبکۀ فاکسنیوز، که بسیار به دونالد ترامپ نزدیک است و در عین حال پربینندهترین شبکۀ خبری آمریکا نیز به شمار می رود، تحت فشار ستاد انتخاباتی ترامپ، خبر پیروزی او را بدون توجه به شمارش واقعی آرا اعلام کنند.
**۱۳۰۲**