دکتر صیاد خانیزاده روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تمامی تست های مخاط پی سی آر مراکز شهرستانی و بیمارستان های استان روزانه جمع آوری و در این آزمایشگاه بررسی می شوند.
وی با بیان اینکه پی سی آر معتبرترین تست تشخیص کرونا است اظهار داشت: ورودی نمونهها به آزمایشگاه مرکزی نسبت به موج دوم شیوع ویروس در خردادماه ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
مسوول فنی آزمایشگاه مرجع علوم پزشکی لرستان ادامه داد: امکانات و نیروی انسانی این آزمایشگاه در مقایسه با حجم ورودی نمونه ها بسیار اندک است اما با کار مداوم و شبانه روزی تلاش می شود پاسخ تست ها در زمان استاندارد ارایه گردد.
خانیزاده افزود: مدت زمان بررسی و اعلام پاسخ نمونه ها در شرایط عادی ۴۸ ساعت و در وضعیت متراکم کنونی۷۲ ساعت است.
وی با اشاره به اینکه خرمآباد به طور معمول بیشترین میزان نمونه گیری پی سی آر را دارد تصریح کرد: نمونهگیری باید با توجه به نسبت جمعیتی در خرمآباد حدود ۳۰۰ نفر و شهرهای کوچکتر حدود ۱۰۰ نفر در روز باشد که به دلیل اوج گیری شیوع ویروس، این رقم ها افزایش تصاعدی دارد.
وی در خصوص آمار ارایه شده مبنی بر انتظار یک تا ۲ هزار شهروند برای دریافت پاسخ تست کرونا نیز گفت: در برخی موارد مشکلاتی همچون عدم انطباق یا مخدودش بودن نمونه، اشکال در ثبت و تایید کدملی و یا نبود اسم فرد آزمایش دهنده ایجاد میشود که انباشت این موارد در مدت زمان هشت ماه پس از شیوع بیماری به یک تا ۲ هزار مورد می رسد.
مسوول فنی آزمایشگاه مرجع علوم پزشکی لرستان در خصوص ضریب اطمینان پاسخ تست پی سی آر کرونا افزود: در این خصوص ۲ شاخص حساسیت و اختصاصیت وجود دارد که شاخص حساسیت مربوط به نمونهگیری و حمل و نقل آن و اختصاصیت نیز مربوط به کارهای آزمایشگاه است.
خانی زاده میانگین انحراف شاخص های حساسیت و اختصاصیت کرونا را به ترتیب ۳۰ و حدود صفر درصد برشمرد و ادامه داد: نمونههای مثبت دورود، الیگودرز، پلدختر و کوهدشت افزایش یافته است.
به گفته وی از زمان شیوع کرونا در لرستان تاکنون بیش از ۱۲۰ هزار تست پی سی آر از شهروندان گرفته شده است.
۳۸ هزار و ۷۷۴ مورد مثبت کرونا تا چهارم آبان ماه در لرستان شناسایی شده است که از این تعداد ۷۷۶ نفر جان باختهاند.
در آزمایش PCR (پی سی آر)، تکنسین یک سوآب پنبهای ۱۵ سانتی متری را درون دهان و بینی قرار داده و آن را حرکت می دهد، سپس سوآب را به آزمایشگاه ارسال می کنند.