ایرج حشمتی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: موضوع آلودگی هوا در کلانشهرها مساله جدیدی نیست و سالهاست این موضوع برای شهرهای بزرگ آسیبهای را به وجود می آورد.
وی اظهار داشت: شهرستان اصفهان براساس اطلاعات آماری مرکز پایش کیفیت هوا و بررسیهای که سال گذشته به عمل آمد به عنوان آلودهترین کلانشهر کشور شناخته شد.
حشمتی گفت: براین اساس از ابتدای سال تا آخر ماه مهر کلانشهر اصفهان شاهد چهار روز هوای پاک، ۱۷۲ روز سالم و ۳۸ روز ناسالم برای گروههای حساس و یک روز هم ناسالم برای عموم بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه در مقایسه با سال گذشته تعداد روزهای ناسالم برای عموم به شکل تقریبی مشابه بود افزود: آن چیزی که وضعیت کیفی هوای اصفهان را امسال نسبت به سال گذشته متفاوت کرد، تعداد روزهای هوای پاک در این کلانشهراست که از ۱۹ روز به ۴ روز کاهش پیدا کرد.
حشمتی گفت : تعداد روزهای هوای پاک امسال نسبت به تعداد روزهای پاک در سال گذشته ۱۵ روز کاهش داشت.
وی با اشاره به تاثیرات بیماری کرونا در آلودگی کلانشهر اصفهان افزود: موضوع کرونا هم به نوعی میتواند تاثیرات غیر مستقیمی با آلودگی هوا داشته باشد و همان طور که کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی بارها هشدار دادهاند افرادی که بیماری زمینهای دارند بیشتر در معرض بیماری کرونا هستند.
وی گفت: ساکنان کلانشهرهایی که هوای آلوده دارند و مستعد بیماری زمینهای هستند امکان ابتلای بیشتری به بیماری کرونا دارند ،به خصوص در فصل پاییز که پایداری هوا و پدیده " اینورژن" وارونگی دما وجود دارد.
حشمتی با بیان اینکه در این راستا همانند سال های گذشته اقدام هایی انجام یافته و در دست اجراست،اظهار داشت: در زمانی که وضعیت کیفی هوا ناسالم میشود کارگروه شرایط آلودگی هوا تشکیل و مطابق با آیین نامه اجرایی تبصره سه ماده سه قانون هوای پاک دستگاههای اجرایی مرتبط موظف میشوند وظایف و محدودیتهای که برای ادامه فعالیت صنایع آلاینده پیش بینی شده است را اعلام و اعمال کنند.
حشمتی با بیان اینکه در سالهای گذشته فعالیتهایی در راستای کاهش آلودگی برخی صنایع انجام شد گفت: در سال جاری همه صنایع را ملزم کردیم که از سوخت مازوت تحت هیچ شرایطی در این فصول استفاده نکنند و جلساتی با حضور مدیران واحدهای ایمنی، بهداشت و محیط زیست صنایع نیز برگزار شد.
وی با بیان اینکه سخت گیریهای شدیدی نسبت به صنایع و واحدهای آلاینده اعمال کردیم گفت: در این جلسات وجود ویروس کرونا و تهدیدات آن را با توجه به آلودگی هوا به صنایع گوشزد و نسبت به رعایت دستورالعملها درخواست شد.
وی با تاکید بر استفاده صنایع از ظرفیت قانون برنامه ششم بودجه که ۳۵درصد عوارض آلایندگی صنایع آلاینده به صندوق ملی محیط زیست واریز می شود، افزود: در این راستا از صنایع آلاینده در شعاع ۵۰ کیلومتری درخواستکردیم اگر در زمینه رفع آلایندگی مشکل و اعتبارات مالی دارند میتوانند با استفاده از ظرفیت صندوق ملی محیط زیست، دانشگاه ها و شرکتهای دانش بنیان مراکز تحقیقاتی و فناوری استفاده کنند.
وی گفت: در این راستا اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در خصوص معرفی برای اخذ تسهیلات اقدام میکند که برای تعدادی از صنایع نیز این اقدام انجام شده است اما برخی از این صنایع مسوولیت اجتماعی خود را رعایت نکردند و از این طرح استقبالی نداشتند.
اصفهان آلودهترین کلانشهر کشور است و سایر شهرها و مناطق صنعتی این استان نیز همواره با معضل آلودگی هوا بویژه در فصول سرد سال مواجه هستند؛ کارشناسان، فعال شدن کانونهای گرد و غبار، خشک شدن زایندهرود و تالاب بینالمللی گاوخونی، فعالیت واحدهای صنعتی و تردد خودروهای زیاد را از جمله دلایل آلودگی این خطه میدانند.