به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، در این بلوک سه جانبه، روابط نزدیکتر رژیم صهیونیستی با یونان و قبرس به نوعی اهمیت نظامی و امنیتی دارد و می تواند به مفهوم اعمال فشار بر ترکیه تلقی شود.
روزنامه «اکاتیمرینی» (ekathimerini) چاپ آتن در گزارشی نوشت: این نشست سه جانبه بیشتر با هدف تقویت سطح همکاری در زمینه های اقتصادی و انرژی برگزار شد.
در این نشست سه جانبه ، موضع گسترش این همکاری سه جانبه به دیگر کشورهای منطقه مدیترانه نیز مطرح شده است.
به گفته «نیکوس دندیاس» وزیر امور خارجه یونان درپی نشست سه جانبه با همتایان خود از قبرس و رژیم صهیونیستی، این نشست تحت فشار آنچه وی "اقدامات غیرقانونی جدید ترکیه" دانست، برگزار شد.
وی در ادامه سخنان خود آنکارا را به تلاش برای از بین بردن چشم انداز مذاکرات سازنده متهم کرد.
دندیاس بر حمایت اتحادیه اروپا و آمریکا از این شراکت تاکید کرد .
در همین حال، چندی پیش توافق همکاری سه جانبه نظامی میان یونان، قبرس و رژیم صهیونیستی برای سال ۲۰۲۱ در نشستی با حضور مقام های نظامی سه طرف به امضا رسید.
با امضای این توافق، سطح همکاری نظامی نیروهای مسلح سه طرف از طریق برگزاری رزمایش های مشترک و فعالیت های عملیاتی، افزایش می یابد.
خبر افزایش سطح همکاری های سه جانبه درحالی منتشر می شود که به تازگی تنش بین ترکیه، یونان و قبرس در زمینه مالکیت و بهره برداری از منابع زیرزمینی شرق دریای مدیترانه افزایش یافته و هر یک از دو طرف، دیگری را در سطح سیاسی و نظامی تهدید کرده اند.
ریشه اختلاف بین ترکیه با یونان و قبرس درخصوص بهره برداری از منابع زیرزمینی مناطقی از شرق دریای مدیترانه است که با اقدام اخیر ترکیه در اعزام کشتی های تحقیقاتی برای عملیات اکتشاف نفت و گاز در شرق دریای مدیترانه در نزدیکی ساحل جزیره قبرس شدت گرفته است.
به نظر می رسد رژیم صهیونیستی به دنبال بهره برداری از شرایط حاکم بر منطقه مدیترانه و تقویت مناسبات خود با کشورهای این منطقه است.