زنجان - ایرنا - معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با توجه به اهمیت مهارت آموزی انتظار داریم ۳۰ درصد و معادل ۴۰ واحد درسی دانشگاه‌ها در راستای آموزش‌های فنی و حرفه‌ای تغییر یابد.

علی اوسط هاشمی روز چهارشنبه در نشست تخصصی با بخش خصوصی در اتاق بازرگانی زنجان، اظهار داشت: امروزه عصر منابع انسانی ماهر است نه فقط دانا، اصل مهارت محوری بر اصل مدرک محوری برتری دارد.
وی با اشاره به بیش از یک میلیون واحد شرایط انتخاب رشته دانشگاه تصریح کرد: متاسفانه به دلایل مختلف در انتخاب رشته دانشگاه‌ها کمتر از ۵۰ درصد به رشته های فنی و حرفه‌ای توجه شده است. 
رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، با اشاره به اینکه الان عصر آموزش‌های شناور و گزینش سخت منابع انسانی است، بیان کرد: هر که مهارت داشته باشد موقعیت دارد و راه عبور از سختی گرایش به مهارت است که کاری فرهنگی و نیاز به ترویج دارد و مشوق های خاص خود را می‌خواهد.
وی تاکید کرد: دنیا به این می اندیشد که یک ربع قرن آینده دنیا با سلطنت مهارت اداره خواهد شد و کشور ما با این مهم فاصله دارد.
هاشمی خاطرنشان کرد: بخش خصوصی باید تقاضای خود را برای تربیت نیروی کار به ما ابلاغ کنند تا متناسب با نیاز آنها آموزش‌ها را متحول کنیم.
وی یادآورشد: صاحبان صنایع برای رهایی از برخی فشارها در جذب نیروی کار الزام ارایه گواهی فنی و حرفه‌ای را در شرایط خود قرار دهند تا گرایش ها هم برای دریافت آموزش و مهارت افزایش یابد.
هاشمی با اشاره به ایجاد دپارتمان ملی مهارت خودروهای سنگین در استان زنجان، تاکید کرد: اگر شرط رانندگی با خودروهای سنگین فقط مدرک نبود و سپری کردن دوره‌های مهارت در این زمینه هم ملاک قرار می‌گرفت شاهد آمار بالای تصادفات جاده‌ای نبودیم.