شهرکرد-ایرنا- معاون اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ظرفیت‌های چهارمحال و بختیاری در بخش صنعت گفت: این استان قابلیت ایجاد خوشه‌های صنعتی در بخشهای مختلف را دارد.

حجت‌الله میرزایی شامگاه چهارشنبه در کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری چهارمحال و بختیاری که با حضور معاونان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیران موسسات و بانک‌های وابسته به این وزارتخانه برگزار شد، تاکید کرد: با توجه به استقرار صنایع فولاد و فعالیت واحدهای تولیدی در حوزه صنایع‌غذایی و صنایع فلزی در این منطقه می‌توان استان را در قالب یک خوشه صنعتی معرفی کرد.
وی با اشاره به ریزدانه بودن ساختار صنعتی چهارمحال و بختیاری افزود: متاسفانه تاکنون هیچ واحد تولیدی با برند ملی و یا اشتغال بالای یک‌هزار نفر در این استان راه‌اندازی نشده است.
عباسی تصریح کرد: فعالیت واحدهای تولیدی دارای برند می‌تواند بازار مطمئن، بازارچه‌های صادراتی، زنجیره ارزش، اعتبار برای دست‌یابی به توسعه و ارزش افزوده ایجاد کند.
وی یادآور شد: تولید سالانه ۲۴ هزار تن بادام، ۲۰ هزار تن ماهی سردابی، ۳۰ هزار تن انگور و سایر محصولات زراعی و باغی دیگر نشان از ظرفیت بالای چهارمحال و بختیاری دارد.
معاون اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: خام‌فروشی، عرضه بدون بسته‌بندی و نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی در چهارمحال و بختیاری باعث شده تا سود این تولیدات نصیب واسطه‌ها شود و هیچ‌گونه ارزش افزوده برای فعالان این عرصه در استان نداشته باشد.
وی با اشاره به ضعیف بودن فرهنگ کارآفرینی در استان گفت: در شرایط سخت اقتصادی کنونی کشور باید به هر طریقی نسبت به جذب سرمایه‌گذاران اقدام کرد.
میرزایی تاکید کرد: در حوزه رفاه و تامین اجتماعی، راه‌اندازی ۲ درمانگاه در اردل و شلمزار چهارمحال و بختیاری در دست بررسی است.
وی افزود: در این خصوص زمین اردل از سوی مردم خریداری و ساختمانی در شلمزار مشخص شده که نیازمند تجهیز است.
معاون اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: تجهیز و ارتقای بیمارستان امام علی (ع) فرخ‌شهر شهرستان شهرکرد به‌زودی انجام می‌شود.
وی با اشاره به سهم چهار هزار و ۳۰۰ میلیارد ریالی چهارمحال و بختیاری در تسهیلات مشاغل خانگی یادآور شد: در صورت جذب به‌ موقع این مبلغ تا یک‌هزار میلیارد ریال دیگر می‌توان به این منابع اضافه کرد.
میرزایی اظهار داشت: در صورت رفع مشکل واگذاری زمین ویژه احداث گاوداری ۶ هزار راسی در شهرستان خانمیرزا، شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) عملیات اجرایی ساخت این طرح را آغاز می‌کند.
وی گفت: هماهنگی‌های لازم برای متقاعد کردن مسوولان شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) به‌منظور سرمایه‌گذاری حوزه دامپروری در روستای جغدان شهرستان کیار انجام خواهد شد.
میرزایی تاکید کرد: بانک‌های رفاه کارگران و توسعه تعاون نسبت به پیگیری طرح‌های سرمایه‌گذاری این استان و تسریع در روند پرداخت تسهیلات این طرح‌ها اقدام کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در ۲.۵ سال گذشته ۱۱ هزار میلیارد ریال طرح برای دریافت تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری در استان آماده و به بانک‌های عامل ارسال شد.
حفظ‌الله فاضلی تصریح کرد: از این تعداد، بانک‌های عامل چهارمحال و بختیاری افزون‌بر ۶ هزار میلیارد ریال از طرح را برگشت دادند.
وی افزود:همچنین چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال از محل تسهیلات روستایی و عشایری به چهارمحال و بختیاری ابلاغ شده که تاکنون چهار هزار و ۵۲۰ میلیارد ریال مصوب، سه هزار و ۶۱۰ میلیارد ریال عقد قرارداد و سه هزار و ۳۲۰ میلیارد ریال پرداخت شده است.
فاضلی تصریح کرد: ۱۰ درصد از این تسهیلات مختص سرمایه در گردش است که متاسفانه تاکنون نتوانسته‌ایم از آن استفاده کنیم.
وی یادآور شد: در سه سال گذشته چهار هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی در چهارمحال و بختیاری پرداخت شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: گروه‌های بازرسی در چهارمحال و بختیاری ۲ هزار و ۶۰۰ طرح روستایی و عشایری را بررسی کردند که از این تعداد تنها ۴.۷ درصد تسهیلات انحراف داشته است.
فاضلی با اشاره به شیوع ویروس کرونا گفت: از مجموع سهم پنج هزار و ۵۴۰ میلیارد ریالی چهارمحال و بختیاری برای پرداخت تسهیلات به آسیب‌دیدگان ناشی از شیوع این ویروس تاکنون ۵۴ درصد برابر دو هزار و ۷۰۹ میلیارد ریال تخصیص یافته و یک‌هزار و ۵۷۰ میلیارد ریال در بانک‌های عامل استان تشکیل پرونده شده است.

مدیرعامل بانک توسعه تعاون نیز گفت: نسبت مصارف به منابع بانک توسعه تعاون در چهارمحال و بختیاری ۲۳ درصد بیشتر از میانگین کشوری است.

حجت‌الله مهدیان در کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: نسبت مصارف به منابع بانک توسعه تعاون براساس قانون بانکی ۸۵ درصد است، این در حالی است که نسبت مصارف به منابع بانک توسعه تعاون در این استان ۱۰۸ درصد گزارش شده است.
مهدیان تصریح کرد: بانک توسعه تعاون تصمیم‌گیری به‌منظور پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش تا سقف ۳۰ میلیارد ریال برای اشخاص حقیقی و ۶۰ میلیارد ریال برای اشخاص حقوقی، تسهیلات سرمایه‌گذاری تا سقف ۵۰ میلیارد ریال برای اشخاص حقیقی و ۱۰۰ میلیارد ریال برای اشخاص حقوقی را به مدیریت استانی تفویض اختیار کرده است.
وی یادآور شد: بانک توسعه تعاون برای پرداخت ۱۵۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال‌زایی به اشخاص حقیقی و حقوقی حق تصمیم‌گیری در استان را دارد.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون اظهار داشت: درصورت تشخیص استاندار و سایر مدیران مرتبط در چهارمحال و بختیاری، این سقف‌ها از ابتدای آذرماه سال‌جاری افزایش می‌یابد.
 مهدیان تاکید کرد: تهیه شناسنامه برای طرح‌های اقتصادی و تولیدی می‌تواند در کاهش مشکلات این طرح‌ها و تسریع و تسهیل در روند پرداخت تسهیلات موثر باشد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز گفت: ایجاد تنوع در مجوزهای شهرک تخصصی آب معدنی کوهرنگ باعث رونق در این مجموعه می‌شود.
غلام‌رضا پناه تصریح کرد: در این راستا می‌توان علاوه بر سرمایه‌گذاری در حوزه تولید انواع آب معدنی با کیفیت عالی، نسبت به تولید و بسته‌بندی دوغ، دلستر و نوشابه اقدام کرد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و نیز گفت: نرخ بیکاری استان در سال ۱۳۹۵ برابر ۲۰.۲ درصد بود که در پایان سال گذشته به ۱۵.۳ درصد کاهش یافت.
علی شهریارپور تاکید کرد: در این مدت نرخ مشارکت چهارمحال و بختیاری از ۴۳.۷ درصد به ۴۴.۸ درصد افزایش داشت.
وی یادآور شد: در سال گذشته جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر در استان ۷۳۰ هزار و ۸۳۴ نفر، جمعیت فعال ۳۲۷ هزار و ۴۱۴ نفر، جمعیت شاغل ۲۷۷ هزار و ۳۲۰ نفر و جمعیت بیکار ۵۰ هزار و ۹۴ نفر بود.
شهریارپور تصریح کرد: ناکافی بودن دانش سرمایه‌گذاری در برخی فعالان اقتصادی، محدودیت منابع مالی بانک‌های استان برای پرداخت تسهیلات، تداوم ناعدالتی جغرافیایی در اجرای طرح‌های بزرگ سرمایه‌گذاری از سوی شرکت‌ها و موسسات سرمایه‌گذاری کشور، بروز مسایل و مشکلات ناشی از اثرات اعمال تحریم‌ها، توجه نکردن به استان‌های دارای مشکل بیکاری جدی‌تر، خشک‌سالی و اثرهای نامطلوب آن بر فعالیت‌های اقتصادی، کمبود منابع مالی و اعتبارات دولتی برای سرمایه‌گذاری و نارسایی سیاست‌های تشویقی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی علت‌های موفق نبودن در ایجاد فرصت‌های شغلی متناسب با تقاضا در چهارمحال و بختیاری به‌شمار می‌رود.
وی اظهار داشت: سنتی و غیراقتصادی بودن شیوه‌های تولید در بیشتر مناطق، پایین بودن درآمد سرانه و کمبود منابع مالی، نارسایی کارآمدی بازارهای پول و سرمایه، پایین بودن نرخ بازدهی سرمایه در بخش‌های تولیدی در مقایسه با نرخ بازدهی فعالیت‌های غیرمولد جزو دیگر علت‌های موفق نبودن در ایجاد فرصت‌های شغلی متناسب با تقاضا در چهارمحال و بختیاری است.

به گزارش ایرنا، معاونان و مدیران عامل بانک‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای بررسی موانع و مشکلات توسعه چهارمحال و بختیاری و ارایه روش‌های سرمایه‌گذاری با استفاده از منابع و ظرفیت‌های ملی به مدت ۲ روز (سه‌شنبه و چهارشنبه) در این استان حضور داشتند.
چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با ۹۷۹ هزار نفر جمعیت است.