تهران- ایرنا- یک نشریه آمریکایی فاش کرد که مدیر اطلاعات ملی آمریکا در ادعای دخالت ایران در انتخابات این کشور، ادعایی خارج از ارزیابی نهادهای اطلاعاتی مطرح کرده است.

نشریه پولیتیکو بامداد پنجشنبه گزارش داد «جان رتکلیف» مدیر اطلاعاتی ملی آمریکا هفته گذشته در یک کنفرانس خبری در حالی مدعی شد که ایران "با هدف آسیب زدن به ترامپ] ایمیل‌های تهدیدآمیز به مردم آمریکا ارسال می‌کند، که این موضوع برخلاف متن بیانیه مشترک او با دیگر نهادهای اطلاعاتی ایالات متحده بوده است.

به گفته دو مقام ارشد آگاه، اشاره رتکلیف به قصد ایران برای آسیب زدن به «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا در متن بیانیه مورد توافق او با «کریس رِی» مدیر اداره تحقیقات فدرال (اف‌بی‌آی) و «کریس کربز» مقام ارشد وزارت امنیت داخلی آمریکا نبوده است.

به گفته این مقام‌های، رِی و کربز در این کنفرانسی خبری پشت سر رتکلیف ایستاده بودند، اما وقتی با این اظهارات او مواجه شدند، از استفاده رتکلیف از داده‌های اطلاعاتی به نفع ترامپ شگفت‌زده شدند.

اظهارات رتکلیف در این کنفرانسی خبری که پس از تناقض بود، پرسش‌های بسیاری را برانگیخت. از جمله این که او مدعی شده بود که ایران ایمیل‌های تهدیدآمیز به رای‌دهندگان دموکرات فرستاده و از آن‌ها خواسته است که به ترامپ رای‌دهند.

این در حالی است که او همزمان ادعا کرد که ایران این ایمیل‌ها را با هدف ضربه زدن به ترامپ فرستاده است که باعث طرح این ابهام شد که چگونه می‌توان با درخواست برای رای دادن به ترامپ، به او ضربه زد.

اظهارات رتکلیف در این کنفرانس خبری همچنین انتقادهای سران حزب دموکرات را نیز برانگیخت. «چارلز شومر» رهبر اقلیت دموکرات در سنای آمریکا گفت که آنچه او در نشست‌های اطلاعاتی سنا شنیده، حاکی از هدف ایران برای ضربه زدن به ترامپ نبوده است.

همچنین، «نانسی پلوسی» رییس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا گفت که دانسته‌های او از داده‌های اطلاعاتی نشان می‌دهد که روسیه متهم اصلی در موضوع دخالت در انتخابات ایالات متحده است، نه ایران.

سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران پس از این ادعاهای مقام‌های آمریکایی، گفت: در پی انتشار برخی ادعاهای بی‌اساس مقامات رژیم آمریکا در خصوص دخالت سایر کشورها در انتخابات پیش رو در این کشور، سفیر سوئیس و حافظ منافع آمریکا در ایران صبح امروز از سوی دستیار وزیر و مدیرکل آمریکای وزارت خارجه احضار شد.

در ماه‌های اخیر، آمریکایی‌ها بارها بدون ارائه اسناد ایران، چین و روسیه را به تلاش برای دخالت در انتخابات سوم نوامبر (۱۳ آبان) متهم کرده‌اند.
پیشتر «چاد ولف» سرپرست وزارت امنیت داخلی آمریکا به سناتورها گفته بود که ایالات متحده با تهدید دخالت روسیه، چین و ایران در انتخابات روبرو است.
«بیل اوانینا» مدیر مرکز ملی ضدتروریسم و امنیت نیز در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که چین، ترامپ را «غیرقابل پیش‌بینی» می‌داند و امیدوار است وی در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر پیروز نشود.