به گزارش ایرنا، رضا اردکانیان روز پنجشنبه در آیین افتتاح طرحهای ملی آب و برق در استانهای هرمزگان و تهران که با حضور رییسجمهوری از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد، افزود: از این میزان ۱۱ هزار میلیارد تومان فقط در بخش آب و فاضلاب بوده است.
وی ادامه داد: در بیست و ششمین هفته پویش هر هفته الف-ب-ایران یکصد و بیست و چهارمین پروژه این پویش را در سال ۹۹ با دستور رئیسجمهوری افتتاح میکنیم؛ در حالی که ۷ پروژه آن سازو کاری و ۱۱۷ پروژه ساخت و سازی است که جمعا برای مجموع این پروژهها ۳۱ هزار و ۷۸۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است.
به گفته اردکانیان، ۱۲۶ پروژه دیگر با اعتبار ۱۸ هزار میلیاد تومان تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد و امروز نیز چهار پروژه در تهران در امر آبرسانی و یک پروژه در هرمزگان در زمینه تولید برق افتتاح میشود.
وی با بیان اینکه تامین آب شرب شهرهای بزرگ همواره دغدغه دولتهاست، بیان کرد: از جمعیت هفت و نیم میلیاردی روی زمین اعلام می شود که در شهرها، ۹۶ درصد جمعیت به آب شرب دسترسی دارند؛ یعنی چیزی حدود چهار برابر جمعیت ایران و حدود ۳۵۰ میلیون نفر هنوز دسترسی به آب شرب ندارند.
وزیر نیرو با بیان اینکه تهرانیها دسترسی ۱۰۰ درصدی به آب شرب دارند و این توفیق بزرگی است، اضافه کرد: شهر قاهره جمعیتی بیش از ۹ میلیون نفر دارد و ۴۰ درصد از این جمعیت تنها ۴ ساعت در روز دسترسی به آب شرب دارند یا شهر مکزیکوسیتی در آمریکای لاتین با ۲۱ میلیون جمعیت که ۲۰ درصد مردم این شهر در هفته و ۲۰ درصد دیگر در روز فقط چند ساعت در روز دسترسی به آب شرب دارند.
وی توضیح داد: تهران از دهههای قبل دسترسی کامل به آب شرب داشته و در این راستا سدهای امیرکبیر، لتیان، لار، طالقان و ماملو به ترتیب در سالهای ۱۳۴۰، ۱۳۴۷، ۱۳۵۹، ۱۳۸۵ و ۱۳۸۹ به بهرهبرداری رسید.
اردکانیان با بیان اینکه تامین آب شرب تهران از منابع آبهای سطحی برای ما مهم است، گفت: بیش از یک میلیارد مترمکعب آب شرب بهداشتی در سال در تهران مصرف میشود که ۷۵ درصد آن از منابع آبهای سطحی و ۲۵ درصد دیگر از منابع آب زیر زمینی است.
وی ادامه داد: تلاش میکنیم برداشت آب از منابع زیرزمینی کاهش یابد تا از پدیده فرونشست زمین جلوگیری کنیم.
وزیر نیرو همچنین درباره تصفیهخانه بزرگ ششم تهران تصریح کرد: این تصفیهخانه در بالاترین نقطه تهران قرار گرفته و با راهاندازی آن، ۳۰ درصد انرژی برقی که برای پمپاژ آب از سایر تصفیهخانهها به مناطق شمال غرب و غرب تهران استفاده می شد، صرفهجویی کردیم و در ۵ منطقه تهران از آن استفاده میکنیم.
وی افزود: تونل دسترسی آب در مناطق تهران در سال ۹۱ درست شده و آب اندازی آن نیز امروز انجام میشود و از سوی دیگر واحد دوم نیروگاه سیکل ترکیبی قشم به ظرفیت ۱۷۵ مگاوات به بهره برداری می رسد.
اردکانیان یادآور شد: سه هزار و ۳۴۰ میلیارد تومان امروز پروژه آب و برق به بهرهبرداری میرسد.
وزیر نیرو همچنین گفت: هفت تصفیهخانه بزرگ در تهران داریم و پارسال تصفیهخانه هفتم افتتاح شد و خوشبختانه در سامانههای انتقال آب نیز سرمایهگذاری خوبی شده است.
وی خاطرنشان کرد: کار ساخت تصفیهخانه ششم از سال ۸۶ شروع شد و قرار بود از فاینانس خارجی ساخته شود که محقق نشد و با بودجه عمومی آهنگ ساخت آن در ۲ سال اخیر تسریع و با کمک اعضای شورای شهر تهران و شرکت آب منطقهای، منابع مورد نیازی از طریق قبوض آب تامین شد.
پویش #هرهفتهالف ب ایران نیز یکی دو سالی است که آبادانی هرچه بیشتر کشور در حوزه صنعت آب و برق را دنبال میکند و افتتاح طرحهای کوچک و بزرگ این طرح در شرایط تحریمی و کرونا بیانگر این واقعیت میباشد که دولت با وجود همه فشارهای خارجی، نسبت به معیشت، سلامت و آبادانی کشور توجه ویژه دارد.
پویش #هرهفتهالف ب ایران این هفته به استان تهران و هرمزگان برای افتتاح طرحهای عظیم آبرسانی از جمله تصفیه خانه ششم با ظرفیت ۷هزار و ۵۰۰ لیتر در ثانیه، تونل انتقال آب به طول ۳۰ کیلومتر از محل سد امیرکبیر ، سه سامانه اصلی طرح بزرگ رینگ شبکه انتقال آب شرب شهر تهران و واحد ۲ بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی قشم به ظرفیت ۱۷۵ مگاوات با جمع سرمایه گذاری سه هزار و ۳۴۰ میلیارد تومان اختصاص یافت.