بجنورد- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی گفت: ۲۴ درصد مرگ و میرهای ناشی از کووید ۱۹ در این استان، کمتر از ۲۴ ساعت پس از مراجعه بیماران به مراکز درمانی اتفاق می‌افتد.

به گزارش ایرنا دکتر سیداحمد هاشمی، روز پنجشنبه در نشست شورای اداری شیروان اظهار داشت: یکی از علل عمده این وضعیت، ترس مبتلایان کرونا از بستری شدن و در نتیجه مراجعه دیرهنگام به مراکز درمانی است که دیگر در این مرحله عملا نمی توان خدمات مطلوب و موثری به بیماران ارائه داد  و لازم است افراد به محض مشاهده علائم بیماری به پزشک مراجعه کنند.

وی بدون ارائه آماری، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در مدارس استان را ناچیز خواند و گفت: این بدان دلیل است که ۸۰ درصد دانش آموزان به صورت حضوری در کلاس شرکت نمی کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به خانوادگی شدن روند ابتلای شهروندان به ویروس کرونا، افزود: اینک روند ابتلای افراد به صورت جمعی و خانوادگی درآمده است که این وضعیت موجب فرسایش کادر درمانی شده و آنان را خسته کرده است.

دکتر هاشمی با اشاره به تعداد پایین مرگ و میرها در حال حاضر و افزایش تعداد بستری ها، افزود: در موج اول بیماری، میزان مرگ و میرها روزانه ۲ نفر بود که اینک به ۲.۵ تا ۲.۷ نفر رسیده است که البته از میانگین کشوری آن پایین تر است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: در موج اول بیماری روزانه ۱۹۰ نفر در مراکز درمانی استان بستری  می شدند، که در تیرماه امسال این رقم بین ۲۵۰ تا ۲۸۰ بود و اینک افزایش یافته به نحوی که ۲ روز پیش شمار بیماران بستری کرونایی در استان به ۳۰۲ تن افزایش یافت که نشان دهنده این است که چرخش ویروس بیشتر شده است.

دکتر هاشمی با بیان اینکه به طور متوسط ۷۰ درصد نمونه هایی که در هفته از ابتلای افراد به کووید ۱۹ گرفته می شود، مثبت است، افزود: اینک روزهایی داریم که ۸۰ نفر تست شان مثبت است و از سویی تعداد بستری های آی سی یو هم افزایش یافته و در هشت ماه گذشته شمار تخت های این بخش از ۴۰ به ۸۰ رسیده است و در شهرستان شیروان تعداد بستری های کرونا از ۲۰ نفر به ۴۸ نفر افزایش یافته است.

فرماندار شیروان نیز گفت: برای کنترل بیشتر این بیماری نیاز به همراهی مردم داریم که بحث خودمراقبتی را باید پیشه کنند و ادارات شرایط سختی را با هدف حفظ سلامت مردم، در پیش بگیرند.

امین رضا مرآتی اظهار داشت: در حوزه روستایی با توجه به سردسیری منطقه، فضای سرد منازل و نبود تهویه کافی، نیاز است تا فعالیت بیشتری صورت گیرد که اگر دامنه شیوع بیماری به روستاها بکشد، یقینا کار خیلی سخت تر می شود.

وی گفت: اینک ۸۰ درصد موارد ابتلا به کرونا شهری است که نیاز است قبل از ورود بحران، ستاد روستایی مقابله با کرونا تشکیل شود و البته در ادارات هم باید به خدمات دهنده و خدمات گیرندگان توجه بیشتری صورت گیرد.

مرآتی افزود: با توجه به بحران های طبیعی،  شرایط روستاها در فصل سرد باید بیشتر کنترل شود تا مبادا مشکلاتی از قبیل کمبود نهاده های دامی با دیگر مسائل تجمیع شده و فضای بی اعتمادی ایجاد کند، چرا که برای غلبه بر این اوضاع همبستگی بین مردم، تشکل ها و ادارات ضروری است.

نماینده عالی دولت در شیروان ضمن تاکید بر حمایت از کارآفرینی در این شهرستان گفت: در این حوزه شیروان ظرفیت های خوبی دارد، افراد نخبه، کارآفرین و خلاق بسیار زیادند که باید فعالیت های اقتصادی آنان حمایت شود و فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی شهرستان را گسترش دهیم.

در پایان این نشست از فرماندار شیروان به عنوان فرماندار نمونه استانی در امور برگزاری اجلاس شهرستانی نماز و مدرسه قدردانی شد.