حسن وحیدی روز جمعه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این استان از سه شنبه هفته گذشته طرح تامین و توزیع گوشت مرغ کشتار روز به قیمت مصوب را اجرایی کرد اما در این چند روز، مرغ زنده با قیمت مصوب تنظیم بازار به اندازه نیاز تامین نشده است از این رو بخشی از نیاز استان، با وارد کردن مرغ زنده از سایر استان ها، تامین شده است.
وی با بیان اینکه در این شرایط، قیمت گوشت مرغ در بازار استان ۲ نرخی شده است گفت: گوشت مرغ که از مرغ زنده مرغداری داخل استان با قیمت مصوب تامین شده است در مناطق محروم و حاشیه ای و در برخی از فروشگاه ها عرضه می شود و مرغ فروشی ها هم گوشت مرغ را با قیمت بالاتری، عرضه می کنند.
وحیدی خاطرنشان کرد: قیمت مرغ زنده که از خارج استان تامین شده، با نرخ مصوب نیست از این رو کمی بالاتر است اما به هر حال برای تامین نیاز استان، به ناچار این اقدام انجام شده است و اکنون گوشت مرغ با قیمت آزاد، در بازار موجود است.
وی گفت: گوشت مرغ با آزاد با قیمت ۲۲۸ هزار ریال به ازای هر کیلوگرم عرضه می شود و حدود ۶۰ هزار ریال با قمیت مصوب، اختلاف دارد.
وی درباره کمبود و نایاب شدن گوشت مرغ تنظیم بازار در استان گفت: جهادکشاورزی متولی تامین مرغ زنده است اما در این مدت، نیاز استان را تامین نکرده است و کشتار به اندازه نیاز در کشتارگاه ها انجام نشد.
وحیدی خاطرنشان کرد: نیاز استان به گوشت گرم مرغ، روزانه ۵۵ تن است که در این زمینه برای تنظیم بازار، سازمان جهاد کشاورزی مکلف شد که مرغ زنده را تامین کند اما این امر محقق نشد.
وی افزود: گوشت مرغ تنظیم بازار در برخی از فروشگاه های شهر بجنورد و در شهرستان ها توزیع شد و مرغ فروشی ها مرغ تنظیم بازار عرضه نکردند.
عرضه گوشت منجد مرغ
رییس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: برای تنظیم بازار، گوشت منجمد مرغ با قیمت ۱۵۰ هزار ریال به ازای هر کیلوگرم، در نقاط حاشیه ای و کم برخوردار توزیع می شود.
وحیدی گفت: مقرر شد، مرغداران در ازای دریافت نهاده های یارانه دار، مرغ زنده را با قیمت مصوب عرضه کنند، قیمت مصوب عرضه مرغ زنده به ازای هر کیلوگرم ۱۳۷ هزار و ۵۵۰ ریال است و قیمت گوشت مرغ ۱۹۷ هزار و ۵۵۰ ریال است.
وی اظهار داشت: اکنون عمده فروشان، کشتارورزان و مرغ فروشان با کمترین درصد سود در توزیع گوشت مرغ همکاری دارند، سود قانونی عمده فروشان سه درصد است اما این افراد با ۲ درصد فعالیت دارند، مرغ فروشان هم با وجود اینکه سود قانونی ۱۰ درصد دارند اما به سود ۶ درصد راضی شده اند.
رییس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: تمام زنجیره های توزیع گوشت مرغ، در استان دست به دست داده تا این محصول با قیمت مناسب به دست مصرف کننده برسد.
وی در بخش دیگر سخنان خود درباره نبود برنامه ریزی درست برای جوجه ریزی در سالن های مرغداری گفت: نبود برنامه ریزی درست سبب شده تا جوجه ریزی به صورت منظم انجام نشود، بعضا در یک روز ۶۰ تن مرغ زنده و روزی ۱۰۰ تن برای کشتار عرضه می شود و در روزی اصلا مرغ زنده عرضه نمی شود، این امر سبب می شود تا روال معمول تامین و توزیع گوشت مرغ با مشکل روبه رو شود.
رییس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی خاطرنشان کرد: وظیفه ذاتی جهاد کشاورزی این است که برای جوجه ریزی در سالن های مرغداری، برنامه ریزی داشته باشد.
بر اساس این گزارش، سالانه ۲۲ هزار تن گوشت مرغ در خراسان شمالی مصرف می شود.