صدیق محمدزاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به اینکه این روستاها در حاشیه و نزدیک به سدهای کردستان واقع شدهاند، ساماندهی فاضلاب آنها در اولویت کاری و برنامه میان مدت شرکت آبفا قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه ۴۳۰ روستای در حوضه آبریز ۱۶ سد موجود در استان قرار دارند، یادآور شد: فاضلاب ۳۳۰ روستای باقی مانده در فاصله بیشتری از سدها قرار داشته و در حال حاضر باعث آلودگی آب سدها نمیشود.
قائم مقام شرکت آب و فاضلاب کردستان اضافه کرد: ساماندهی فاضلاب این ۳۳۰ روستا در اولویت بعدی این شرکت و جزو برنامههای بلندمدت بوده و برای اجرای این طرحها ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که البته با توجه به افزایش قیمتها به طور قطع، در سالهای آینده مبلغ بیشتری نیاز خواهد بود.
محمدزاده با بیان اینکه از یک هزار و ۶۷۷ روستای استان، فقط ۱۶ روستا دارای شبکه جمعآوری فاضلاب است، افزود: باقی روستاهای کردستان از سیستم جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب محروم هستند که نیاز است اقدامات اساسی در این زمینه صورت گیرد.
کردستان یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت دارد و در حال حاضر ۳۸۳ هزار و ۱۳۷ مشترک در استان و یک هزار و ۱۱ روستا زیرپوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب هستند.