امیر بهزاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این واحدهای متخلف شامل ۱۴ آرایشگاه زنانه و مردانه، هشت قنادی و شیرینیسرا، ۶ ساندویچی، هفت قلیانسرا و چایخانه و ۱۱ کبابی است که توسط بازرسان بهداشت محیط و حرفهای به دلیل رعایت نکردن دستورالعملهای بهداشتی پلمب شد.
وی اضافه کرد: در این مدت همچنین ۱۵ آرایشگاه مردانه و زنانه، ۱۴ ساندویچی، چهار پیتزا فروشی، سه واحد کبابی، سه سوپر مارکت و یک شهربازی متخلف نیز پس از تشکیل پرونده توسط اصناف به مراجع قضایی جهت برخورد قانونی معرفی شد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد با درخواست از شهروندان نسبت به برگزار نکردن مراسم عروسی و مجالس ترحیم گفت: در طول این مدت از برگزاری ۶ مراسم عروسی و مجلس ترحیم توسط نیروهای بهداشت محیط و حرفهای جلوگیری به عمل آمد.
وی اظهار داشت: در راستای اجرای طرح تشدید نظارت بر اماکن ۱۰ نفر بازرس بهداشت محیط و حرفهای در قالب تیمهای سه نفره با همکاری اصناف، اماکن ، جهت بررسی نکات و دستورالعملهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی بر اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی، اصناف و ادارهها نظارت دارند.
بهزاد گفت: شهروندان میتوانند موارد تخلف بهداشتی و یا پیشنهادت و انتقادات خود را از طریق تماس با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت و یا شماره تلفن ۴۲۴۴۲۲۵۰ مرکز بهداشت مهاباد مطرح کرده تا کارشناسان در کوتاهترین زمان اقدامات لازم را انجام دهند.
مهاباد جز ۴۳ شهر با بحران و وضعیت قرمر کشور در مقابله با بیماری کرونا است که اعمال شدید محدودیتهای اجتماعی از دوشنبه پنجم آبانماه به مدت یک هفته در آن در حال اجراست.
براساس این دستورالعملها محدودیت هایی برای فعالیت مشاغل گروههای دوم، سوم و چهارم در این شهرستان اعمال شده است.
مشاغل گروه دوم شامل پاساژها و مراکز خرید و مکانهای فروش غیرمواد غذایی، تمرین و انجام مسابقههای ورزشی، مراکز متبرکه و زیارتگاهها، مساجد و مصلیها، قنادی یا شیرینی فروشی، آب میوه و بستنی فروشی، مراکز تهیه و طبخ غذا با پذیرش مشتری، آرایشگاه مردانه، بازار فروش خودرو، مراکز شماره گذاری اتومبیل، فرش و موکت فروشی، اسباب بازی فروشی، فروش لوازم خانگی، خدمات چاپ دیجیتال، تزیینات داخلی ساختمان، کادویی فروشی، عمده فروشی و خرده فروشی پوشاک، پارچه فروشی، آتلیه و عکاسی، مشاور املاک، پرده سرا، فروش مبلمان، فروش کیف و کفش، فروش لوازم التحریر، خیاطی، خرازی، فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی، شیرینی پزی، خشکبار و آجیل فروشی میشوند.
مشاغل گروه سوم شامل دانشگاهها، مدارس، حوزههای علمیه، آموزشگاههای فنی و حرفهای و زبانسراها و سایر آموزشگاهها و کتابخانهها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما و تئاتر و مراکز مشابه، موزه و باغ موزه، تالارهای پذیرایی، آرایشگاههای زنانه و سالنهای زیبایی میشوند.
گروه چهارم نیز شامل برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایشها، باشگاههای ورزشی برای ورزشهای پر برخورد از جمله کشتی و کاراته و جودو، مدارس شبانه روزی، کافه، قهوهخانه و چایخانه با عرضه مواد دخانی، باغ وحش، شهربازیها و مراکز تفریحی آبی هستند.
مهاباد با ۲۴۰ هزار نفر جمعیت دارای ۶ هزار و ۸۰۰ واحد صنفی است.