تهران - ایرنا - یک نویسنده و تحلیل گر مسائل اقتصادی سودانی ، گفت که نتیجه عادی سازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی که توسط دولت های سلطه گر تحمیل شده است، چیزی جز از دست دادن ثروت این کشور و اجیر شدن مردم آن نخواهد بود.

به گزارش ایرنا،  «مصطفی عبد السلام» شنبه در مقاله‌ای که با عنوان «غذا در برابر سازش» در پایگاه اطلاع رسانی الخلیج الجدید منتشر کرد، به اظهارات نخست وزیر رژیم صهیونیستی پس از عادی‌سازی روابط با سودان مبنی بر اینکه هدف این رژیم کمک به سودان برای تامین گندم و نان مردم این کشور است، این سئوال را مطرح کرد که آیا سودان قادر به تهیه گندم و ذرت برای شهروندان گرسنه خود در سبد جهانی غذا نبود تا استدلال نظام حاکم در خارطوم این باشد که عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی برای کسب تجربه این رژیم در زمینه کشاورزی و فناوری آبیاری جهت تامین منافع ملی انجام شده است؟  

وی اضافه کرد: آیا از بیش از ۱۰ هزار سال تا زمانی که توافق سودان و رژیم صهیونیستی برای عادی‌سازی اعلام شد و نتانیاهو از قصد این رژیم برای تامین دانه گندم برای سودان سخن گفت قادر به تهیه نان برای شهروندان خود نبودند؟ 

این نویسنده و کارشناس مسائل اقتصادی سودان با این سئوال که آیا دولت انقلابی قادر به اهتمام در زمینه کشاورزی و بهره برداری از بیش از ۲۸۰ میلیون هکتار از زمین‌های قابل کشت و حل بحران نان که یکی از دلایل قیام سودانی‌ها علیه «عمر البشیر» بود، نبود تا اینکه بیانیه مشترکی توسط رهبران آمریکا، رژیم صهیونیستی و سودان برای ما صادر و در آن تاکید شود که توافق بین سودان و رژیم اسرائیل آغاز کننده روابط اقتصادی و تجاری مشترک با تمرکز بر کشاورزی است، تصریح کرد:  رژیم اشغالگر صهیونیستی به سادگی تجربه زیادی در اختیار کشاورزی سودان قرار نخواهد داد و در اصل این عادی‌سازی که توسط دولت‌های سلطه گر به آن تحمیل شده است نتیجه‌ای نخواهد داشت و در این پیوند بار دیگر تجربه اقتصادی مردم مصر و اردن با رژیم صهیونیستی تکرار خواهد شد. 

عبدالسلام افزود: در مقابل، رژیم اشغالگر سعی خواهد کرد تا با قدرت از عادی‌سازی روابط به نفع خود استفاده کند به ویژه اینکه چشم تل آویو سالها به زمین حاصلخیز، آب فراوان و نیروی کار ارزان سودان بوده است و این رژیم قصد دارد با استفاده از کشت مناطق زیادی در سودان از ثروت این کشور استفاده کند و به خودکفایی در گندم و مواد غذایی دست یابد و به همین دلیل نظام‌های قبلی سودان از عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی خودداری می‌کردند و مانع اجرای این برنامه‌ها می‌شدند. 

وی با  بیان اینکه در سایه اجرای پروژه‌های اماراتی - اسرائیلی که از طریق آن دهها هزار هکتار زمین زیر کشت می‌رود سودان در آینده شاهد این خواهد بود که در حالی که شهروندانش به روند جستجوی یک قرص نان ادامه می‌دهند و در صف‌های طولانی مقابل تنورها می‌ایستند تل آویو غذای سودانی‌ها را به کشورهای جهان صادر می‌کند، اضافه کرد: بنابر این ابوظبی و تل آویو از برکت سودانی‌ها بهره مند می‌شوند و نه سودانی‌هایی که به عنوان کارمند در این پروژه‌ها اجیر شده‌اند. 

این نویسنده سودانی نتیجه نهایی عادی‌سازی روابط را به سود رژیم صهیونیستی و بی‌تاثیر در زندگی مردم این کشور دانست و ادامه داد:  نتیجه نهایی عادی‌سازی روابط این است که رژیم اشغالگر با همکاری ارتش سودان و پول فراوان ابوظبی به غارت آنچه از ثروت سودان باقی مانده است اعم از کشاورزی، حیوانی، معدنی یا حتی انسانی مبادرت خواهد کرد و سودانی‌ها باید دوباره شورش کنند و یا اینکه به عنوان یک خادم اجیر شده در مزارع و کارخانه‌های در قلمرو رژیم صهیونیستی کار کنند.  

دوم آبان ماه جاری دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که اسرائیل و سودان برای عادی سازی روابط دیپلماتیک به توافق رسیده‌اند.

ناظران امور منطقه می گویند که سودان تحت فشار آمریکا و با وعده هایی که واشنگتن برای خارج کردن نام این کشور در فهرست کشورهای حامی تروریسم داده ، حاضر به عادی کردن روابط خود با تل اویو کرده است.

کاربران فضای مجازی به تازگی ویدئویی را منتشر کرده‌اند که در آن یک روزنامه‌نگار سودانی با انتقاد شدید از سیاست‌های خارطوم، وزیر خارجه سودان را به سبب سازش با رژیم صهیونیستی مورد حمله لفظی قرار می‌دهد.
🔹او به عمر قمرالدین می‌گوید: شما دست‌نشانده‌هایی هستید که سازش کردید. شما مستحق آن مقام و منصب نیستید و شایستگی ملت بزرگ سودان را ندارید. کرامت و عزت ما به سبب سازش شما خدشه‌دار شد.