مهدی مودی روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: درصد باسوادی مردان خراسان شمالی در بخش روستایی ۹۲.۱۶ درصد و در بخش شهری ۹۷.۶۹ درصد است که این ارقام در بخش روستایی و شهری رازوجرگلان به ترتیب ۹۳.۹۰ درصد و ۹۷.۹۰ درصد است.
وی با بیان اینکه خراسان شمالی ۱.۸۸ درصد از میانگین با سوادی کشور عقب تر است، اظهار داشت: اگر کرونا همچنان مانع فعالیت های سواد آموزی نشود، در راستای اجرای طرح جامع سوادآموزی افراد ۱۰ تا ۴۹ سال، برنامه ریزی ها و تدابیر برای باسوادی ۲ هزار و ۳۰۰ نفر در رازوجرگلان اندیشیده شده است.
مودی با اشاره به راه اندازی سه مرکز محلی سواد آموزی در ۶ ماهه نخست سال جاری گفت: با راه اندازی این مراکز در شهرستان های مانه و سملقان و بجنورد، تعداد مراکز محلی سواد آموزی به عدد ۱۰ رسیده است.
وی با اشاره به اینکه هدف این مراکز افزایش سطح تواناییها و مهارتهای سوادآموزان است، تصریح کرد: مراکز یادگیری سوادآموزی با توجه به نیاز سنجی های هر منطقه به فعالیت می پردازند به گونه ای که علاوه بر سواد آموزی، مهارت های فنی و حرفه ای چون نوغانداری و قالی بافی را نیز به افراد آموزش داده می شود.
خراسان شمالی دارای ۳۰۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان است که بیشتر این مساحت در شهرستان راز و جرگلان واقع شده است.
این شهرستان سه بخش و شش دهستان با جمعیت ۷۰ هزار نفر دارد و ۹۵ درصد جمعیت این منطقه روستایی هستند.
شهرستان مرزی راز و جرگلان در ۱۲۰ کیلو متری مرکز خراسان شمالی قرار دارد و بیشترین تمرکز جمعیتی قوم ترکمن این استان در راز و جرگلان است.
بر اساس آمار سرشماری سال ۹۵، در خراسان شمالی، ۹۲.۸۵ درصد از افراد ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند که این رقم در کشور ۹۴.۷ درصد است.