به گزارش ایرنا، محمدصالح احمدی روز شنبه در ستاد اجرای طرح جهش تولید در دیم زارهای استان اظهار داشت: این طرح با حمایت ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) در سال زراعی جاری (۱۳۹۹ - ۱۴۰۰ ) در سطح ۶۳۰ هزار هکتار از مزارع چهار استان آذربایجان شرقی، کردستان، کرمانشاه و همدان اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح پنج ساله و از سال زراعی ۱۳۹۹ – ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ – ۱۴۰۴ برنامه ریزی شده است اضافه کرد: استان کردستان در سال اول این طرح ۱۸۹ هزار هکتار در چهار بخش کشت گندم، جو، حبوبات، دانههای روغنی (گلرنگ) و نباتات علوفهای سهم دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: این سهم شامل ۱۴۳ هزار هکتار گندم ، ۱۳ هزار هکتار جو ، ۲۵ هزار هکتار انواع حبوبات، سه هزار هکتار دانههای روغنی و پنج هزار هکتار نباتات علوفهای است.
احمدی گفت: هدف از اجرای این طرح افزایش میزان تولید محصولات زراعی در مزارع دیم با اتکا به دانش کشاورزی و انتقال یافتههای محققان به مزارع بوده که توسط ۱۸۹ کارشناس پهنه کشاورزی انتخاب شده طرح، عملیاتی خواهد شد.
وی افزود: انتظار میرود کارشناسان پهنه در انتخاب اراضی پایلوت طرح به مسایلی همچون گزینش کشاورزان پیشرو، ارستفاده از ارقام جدید و پربازده، استفاده از کودهای پایه، تحقق کشاورزی حفاظتی، کشت مستقیم، انجام عملیات مبارزه با آفات و علفهای هرز در مزارع توسط بهره برداران توجه داشته باشند.
وی اظهار داشت: ستاد اجرایی فرمان امام هر سال مبالغی را جهت تامین یارانه و تسهیلات مورد نیاز این طرح را تامین و در اختیار سازمانهای جهاد کشاورزی چهار استان و بهرهبرداران در بخشهای مختلف از جمله تامین کود و بذر، ادوات کشاورزی، آموزش بهره برداران و کارشناسان قرار میدهد.
سال ۱۳۹۹ از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان جهش تولید نامگذاری شده و طرح جهش تولید دیم زارها ب مناسبت این نامگذاری طی یک تفاهم نامه بین وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام برای دستیابی به حداکثر تولید در مزارع کشت شده اجرا میشود.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد دیم و آبی، یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی کشور است، این استان دارای ۴۳ هزار هکتار باغ است که سالانه ۳۳۰ هزار تُن انواع میوه در آن تولید و برداشت میشود.
میزان کل تولید محصولات بخش کشاورزی استان کردستان سه میلیون تُن است که وزارت کشاورزی در نظر دارد با توسعه فعالیتهای مختلف این میزان را به حدود پنج میلیون تن در سال برساند.