تهران- ایرنا- نایب رییس زنان فدراسیون ورزش نابینایان، گفت: برخی ورزش نابینایان را در کنار ورزشکاران جانبازان و معلولان قرار می دهند در حالی که شرایط و نیازهای این دو گروه کاملا متفاوت است.

«فائزه توسلی» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: اگر آمار کلی از نابینایان کشور داشته باشیم، ۵۵ درصد این جمعیت در قشر زنان است و این معلولیت شاید بیشتر از مردان برای آنها محدودیت ایجاد کند. ایران نیز جز ۱۶ کشور اول رتبه نابینایی و کم بینایی است و باید نگاه ویژه‌ای   برای گذر از این محدودیت ها داشته داشته باشیم.

وی افزود: یکی از این روش‌ها ورزش است زیرا این کنش و فعالیت موجب ترویج نشاط و هیجان در قشر نابینایان خواهد شد. آنها هم می توانند با ورزش در محیط اجتماعی حاضر شوند و هم میزان امید به زندگی در آنها بالا می‌رود. 

نایب رییس زنان فدراسیون ورزش نابینایان با بیان اینکه نابینایان با ورزش زندگی بهتری را تجربه می‌کنند، گفت: زمانی که به یک فرد نابینا امید داده می شود، او نیز انگیزه لازم برای حضور در رقابت های زندگی را در خود می بیند. این موجب خواهد شد تا ظرفیت لازم برای غلبه بر محدودیت ها ایجاد و اعتماد به نفس آنان نیز بیشتر شود. نابینایان با ورزش قدرت تاب آوری در برابر مشکلات را به دست خواهند آورد. ورزش همچنین تحرک نابینایان را بالا خواهد برد و جهت یابی آنها را تقویت خواهد کرد. همچنین سلامت بدنی و حافظه آنها نیز تقویت می‌شود.

توسلی افزود: نابینایان از شرایط خاصی برخوردار هستند و باید با همراه در ورزش شرکت کنند. این امر هزینه‌بر است ولی ما در این زمینه به خانواده ها کمک خواهیم کرد. همچینین سال گذشته رشته بولینگ را نیز به جمع رشته‌های استعدادیابی خود اضافه کردیم و می‌خواهیم در بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ شرکت کنیم.
وی ادامه داد: از سال ۵۷ و بعد از انقلاب اسلامی در مسابقات جهانی و آسیایی پیشرفت خوبی داشته‌ایم. ورزشکاران را در سه حوزه شطرنج دوومیدانی و گلبال به جاکارتا اعزام کردم که موجب شد آنان روی سکو قرار گیرند. این یک اتفاق بزرگ در بین بانوان نابینا است. امیدوارم که مدال پارالمپییک هم در دستور کار قرار گیرد.

نگاه به ورزش زنان نابینا باید بیش از حال حاضر باشد اما به دلیل اینکه این رشته توان جذب اسپانسر کمتری دارند، با محدودیت‌هایی روبه رو هستیم. در صورتی که حمایت بیشتری از زنان نابینا شود، زنان نابینا ظرفیت مدال آوری بیشتری در تورنمنت‌های بزرگ خواهد داشت که  نمونه آن هم کسب چهار مدال طلا در رقابت های جهانی است.

نایب رییس زنان فدراسیون ورزش های نابینایان و کم بینایان افزود: زنان نابینا در بازی های پاراآسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا مقتدرانه ظاهر شدند و در سه رشته ای که برای نخستین بار اعزام شدند روی سکو رفتند. باید زیر ساخت و سیاست گذاری درباره ورزش نابینایان تغییر کند  چون رشد کسب مدال در بانوان نابینا ۱۰۰ درصد بوده است.

وی تصریح کرد: البته تاکنون سهمیه در پاراالمپیک را کسب نکرده‌ایم و امید است که در دوره های بعد بتوانیم سهمیه داشته باشیم. برای رسیدن به این مهم، باید توجه کنیم که یک دست صدا ندارد و مجموعه ورزش کشور باید نگاه ویژه ای به ورزش نابینایان داشته باشند.