کرمانشاه- ایرنا- متخصص بیماری‌های عفونی و رییس بیمارستان گلستان کرمانشاه گفت: یکی از دلایل ایجاد مرگ و میرهای ناخواسته در بیماران مبتلا به کرونا که در بیمارستان بستری می‌شوند مراجعه دیرهنگام این بیماران به بیمارستان است.

دکتر «سیاوش وزیری» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیمارانی که در حالت نزدیک به مرحله نارسایی تنفسی به بیمارستان مراجعه می‌کنند دیگر درمان‌ برای آنها کاربرد موثری نخواهد داشت.

این متخصص بیماری‌های عفونی در ادامه گفت: در این ایام فعلا چرخش فعال ویروس ایجاد کننده سرماخوردگی وجود ندارد و تاکنون گزارشی از آغاز همه‌گیری آنفلوانزا فصلی یا آنفلوانزا پرندگان در کشور نشده است.

وزیری افزود: بنابراین برای کاهش بروز بیماری و تا حدی کنترل زنجیره انتقال ویروس کرونا، باید بیمارانی که با علایم شبه آنفلوانزا و سرماخوردگی مراجعه می‌کنند از جمله تب با بی‌اشتهایی، تب با ضعف خستگی و بی‌حالی، تب با سرفه و تنگی نفس حتما به عنوان مورد مشکوک به کرونا در نظر بگیریم تا زمانی که با بررسی‌های لازم خلاف این تشخیص اثبات شود.

وی یادآوری کرد: سرفه، تنگی نفس و تب در غالب علایم شناخته شده کرونا است اما تنوع بیماری بیشتر شده و مراجعاتی با از دست رفتن حس چشایی و بویایی، علایم گوارشی، خستگی مفرط و تعریق شدید داریم که در بررسی متوجه می‌شویم با بیماران کرونایی در تماس بوده است.

رییس بیمارستان گلستان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه بیمارستان‌های کرمانشاه در تسخیر کرونایی‌ها است، گفت: هم‌اکنون با پذیرش بیش از هزار بیمار تعداد بیماران از ظرفیت اسمی بیمارستان‌ها و تخت‌های موجود فراتر رفته و همچنین مراجعات سرپایی به بیمارستان‌ها و کلینیک‌های استان در موج سوم بیماری کووید ۱۹ بسیار زیاد شده است.

وزیری افزود: در قطع زنجیره انتقال در هفته‌های اخیر موفق نبوده‌ایم، تقریبا در سه هفته اخیر کار به جایی رسیده که در بیمارستان‌های گلستان و امام رضا (ع) با کاهش تخت مواجه شده‌ایم در حد ۲ ساعت تختی خالی نداشته‌ایم اگر با همین منوال پیش برویم یک‌ هزار و ۴۰۰ تخت هم جوابگو بیماران نخواهد بود.

او گفت: کرونا هم‌اکنون در لایه لایه زندگی فردی و اجتماعی ما ریشه دوانده است و با آلوده شدن یک نفر تمام اعضای خانواده آلوده می‌شود و از این رو باید ویروس را در درون خانواده محبوس کنیم تا مانع انتشار آن در بین خانواده‌های دیگر شویم.

او با بیان اینکه بحث قرنطینه این روزها خوب رعایت نمی‌شود، تاکید کرد باید در خانواده فاصله ۲ متری با بیمار رعایت شود و اعضای خانواده از ماسک استفاده کنند و شست‌ و شوی مکرر دست‌ها را همواره فراموش نکنند.

تمدید یک هفته تعطیلی، ممنوعیت و محدودیت‌ها در استان کرمانشاه 

براساس تصویب ستاد استانی کرونا، محدودیت‌، ممنوعیت‌ و تعطیلی در استان کرمانشاه برای یک هفته دیگر تمدید شد و استاندار نیز اعلام کرد که با توجه به وضعیت نامطلوب استان از نظر شیوع کرونا، ۲۲ محدودیت و ممنوعیت در استان یک هفته و تعطیلی ادارات، اصناف و بازار ۶ شهرستان نیز به مدت یک هفته دیگر تمدید می‌شود.

«هوشنگ بازوند» با بیان اینکه محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های در ۲۲ بند اعمال می‌شود، افزود: این محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها از سوم آبان شروع شده و قرار بود امروز به اتمام برسد اما به دلیل شرایط نامطلوب استان از نظر کرونا با تصویب ستاد استانی، برای مدت یک هفته دیگر تمدید شد.

استاندار کرمانشاه همچنین اعلام کرد که همه ادارات موظف هستند که تا پایان آبان‌ماه جلسات خود را حداکثر با ۱۵ نفر تشکیل دهند.

وی همچنین توضیح داد که مطب پزشکان متخصص پوست و زیبایی و پزشکان عمومی هم چزو مشاغلی هستند که فعالیت آنها تعطیل است.

بازوند در مورد ساعات کار ادارات نیز گفت: ساعات کار در شهرستان‌هایی که تعطیل نیست از ساعت هشت صبح تا ۱۲ ظهر است اما نیروهای نظامی، انتظامی و مرزبانی و دستگاه‌های خدمات از این موضوع استثنا هستند.

وی ادامه داد: به پیشنهاد رییس کل دادگستری استان کرمانشاه ساعات کاری این اداره کل و زیرمجموعه‌های آن از ساعت هفت و ۳۰ دقیقه تا ۱۴ و ۳۰ دقیقه است.

شمار بستری‌شدگان براثر کرونا در کرمانشاه از مرز هزار نفر گذشت

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان، گفت: اکنون هزار و هفت بیمار کرونایی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بستری و تحت مراقبت کادر درمانی هستند.

«مهدی محمدی» با اشاره به اینکه وضعیت استان کرمانشاه از نظر شیوع کرونا نامطلوب و همه شهرستان ها در وضعیت قرمز و پرخطر قرار دارند، افزود: در شبانه روز گذشته ۱۰۴ مورد بیمار مثبت بستری و ۳۹۶ بیمار مثبت سرپایی در استان شناسایی شدند. 

وی به آمار موارد فوت با ابتلای قطعی در ۲۴ ساعت گذشته در استان نیز اشاره کرد و گفت: در این مدت ۱۰ نفر در استان شامل ۲ نفر شهرستان کرمانشاه، ۲ نفر هرسین، یک نفر سرپل ذهاب، یک نفر اسلام آبادغرب، یک نفر پاوه، یک نفر روانسر، یک نفر دالاهو و یک نفر قصرشیرین جان خود را از دست دادند.

او مجموع جان باختگان استان کرمانشاه براثر ابتلای قطعی به کرونا از ابتدای اپیدمی تاکنون را ۸۷۵ نفر اعلام کرد.

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: همچنین در ۲۴ ساعت گذشته ۱۹۹ بیمار جدید با علائم بیماری کرونا در استان بستری و ۱۱۶ نفر از بیمارستان پس از بهبودی ترخیص شدند.

محمدی اظهار داشت: از ابتدای اپیدمی تاکنون ۱۷هزار و ۴۶۲ بیمار با علایم بیماری کرونا در استان بستری و ۱۵ هزار و ۵۹۰ از بیمارستان پس از بهبودی ترخیص شدند.