تهران- ایرنا- فیلم‌های سینمای ایران این روزها از اروپا تا آمریکا و آفریقا در حال رقابت با دیگر آثار سینمای دنیا هستند.

به گزارش روز یکشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، فیلم سینمایی مسخ در مسلخ که پیش از این با نام «بطلان» شناخته می‌شد، به بخش آفرودیت طلایی (Golden Aphrodite) پانزدهمین دوره جشنواره فیلم قبرس راه یافت.

این جشنواره با نمایش‌های زنده، رویدادهای آموزشی، صنعت شبکه در Pantheon Art Cinema و تئاتر Melina Mercuri در نیکوزیا و مراسم جوایز آفرودیت طلایی  از ۱۵ تا ۲۲ نوامبر سال ۲۰۲۰ مصادف با ۲۵ آبان تا ۲ آذر ماه در جزیره قبرس برگزار می‌شود.

با توجه به شیوع ویروس کرونا این جشنواره تنها از کارگردانان برای حضور در این رویداد هنری دعوت کرده است.

مسخ در مسلخ در مورد یک نزاع فامیلی است که در یکی از روستاهای ایران رخ می‌دهد.

جواد دارایی طبق روال فیلم‌های کوتاه آوانگارد خود، بخش‌های کارگردانی نویسندگی، تدوین و فیلمبرداری مسخ در مسلخ را خود انجام داده است.

«پاتوقی‌ها» به جشنواره سیاتل آمریکا راه یافت

فیلم کوتاه داستانی پاتوقی‌ها به کارگردانی سیامک کاشف آذر راهی جشنواره سیاتل آمریکا شد. این جشنواره از اول تا ۲۲ نوامبر مصادف با ۱۱ آبان تا ۲ آذر ماه در آمریکا برگزار می‌شود.

فیلم پاتوقی‌ها پیش از این در جشنواره‌های Rivers Edge آمریکا، Asssurdo ایتالیا، Asian American Inrernational Film Festival و Asian Film Festival Los Angeles Hollywood حضور داشته و موفق به کسب جایزه بهترین فیلم کم هزینه از جشنواره Asssurdo ایتالیا شده است.

فیلم کوتاه پاتوقی‌ها که در آن حمیدرضا آذرنگ و بهار محمدپور ایفای نقش کرده‌اند، روایتگر مردی است که خانه‌اش در رهن بانک است و برای پرداخت اقساط آن دست به قمار می‌زند اما همسر او پی به ماجرایی می‌برد که خیلی خوشایند نیست و...

بزرگداشت بازیگر «جنایت بی‌دقت» در جشنواره ایتالیا

جایزه ویژه یک عمر فعالیت سینمایی در بیست و ششمین جشنواره «مد فیلم» ایتالیا به بابک کریمی اهدا خواهد شد.

همزمان با این اتفاق فیلم جنایت بی‌دقت در بخش مسابقه این جشنواره با یازده فیلم دیگر رقابت می‌کند و کریمی به معرفی آخرین فیلمی که آماده نمایش دارد، خواهد پرداخت.

در متنی که برای بزرگداشت بابک کریمی در کاتالوگ جشنواره نوشته شده، آمده است:

بابک کریمی پل ارتباطی میان فرهنگ مدیترانه است. پلی بر این دریای اتحاد بخش. او دوران کودکی خود را میان رم و تهران گذراند و با کارگردانان بزرگ معاصر، از پیتر گرینوی و جیانی آملیو گرفته تا مارکو بلووکیو و برادران تاویانی کار کرد. او با عباس کیارستمی، کارگردانی که پروژه‌هایش زندگی‌بخش، هیجان انگیز، متعالی و عمیق بود برای همه زمان‌ها، همکاری مشترک قابل توجهی داشت. وقتی از جلوی دوربین رد می‌شود، خود را به یک بازیگر بدیع و پرتحرک تبدیل می‌کند، توانایی عبور از سینمای هنری به کمدی عامه‌پسند و بهترین سریال‌های تلویزیونی را با انعطاف‌پذیری فراتر از حد معمول دارد. بابک در هر ژانری که کاوش می‌کند و در تمام داستان‌هایی که می‌گوید، همیشه می‌داند چگونه سینمایی را نشان دهد که قادر به از بین بردن موانع و پاک کردن مسافت‌ها است، بابک به طور مداوم خود را در خط تازه‌ای می‌اندازد زیرا تقابل و تعامل همیشگی برایش اهمیت دارد و این همان چیزی است که بشریت را طی قرن‌ها تکامل داده. با جایزه یک عمر دستاورد هنری، ما در نظر داریم به بازیگری که با کار خود، نماینده ریشه‌ها، خانه‌ها و دنیای همیشه میزبان مدیترانه است، ادای احترام کنیم.

جشنواره مد فیلم رم از تاریخ ۱۹ تا ۲۵ آبان برگزار خواهد شد و بابک کریمی برای دریافت این جایزه به ایتالیا رفته است.

فیلم جنایت بی‌دقت به کارگردانی شهرام مکری و تهیه‌کنندگی نگار اسکندرفر ساخته شده است. این فیلم که دیروز شنبه ۱۰ آبان ماه و با افتتاح جشنواره توکیوفیلمکس در ژاپن روی پرده رفت، امروز یکشنبه ۱۱ آبان ماه در اختتامیه جشنواره ویناله حضور دارد و پس از آن راهی ایتالیا خواهد شد.

پخش بین‌المللی فیلم را نسرین میرشب از کمپانی دریم‌لب برعهده دارد.

«ملوانان تنها به دریا نمی‌روند» از جشنواره کنیا جایزه گرفت

مستند ملوانان تنها به دریا نمی‌روند به کارگردانی الله‌کرم رضائی‌زاده موفق به دریافت دیپلم افتخار بهترین مستند بلند جشنواره فیلم‌های ورزشی کنیا شد.

سومین دوره جشنواره فیلم‌های ورزشی کنیا از ۸ تا ۱۰ آبان‌ماه ۹۹ در شهر نایروبی برگزار شد و فیلم‌ مستند ملوانان تنها به دریا نمی‌روند ساخته الله‌کرم رضائی‌زاده دیپلم افتخار بهترین فیلم بخش مستندهای بالای ۴۰ دقیقه را کسب کرد.

این جشنواره که از مهمترین جشنواره‌های ورزشی دنیاست، امسال به دلیل شیوع بیماری کووید ۱۹ به صورت آنلاین برگزار شد.

در بخش مسابقه جشنواره کنیا، مستند جایی برای فرشته‌ها نیست ساخته سام کلانتری هم شرکت داشت.

مستند ملوانان تنها به دریا نمی‌روند با اشاره به افتخارات تیم ملوان بندرانزلی در تاریخ فوتبال ایران، روایتگر دلبستگی و همدلی کم‌نظیر اهالی بندرانزلی به این تیم محبوب و ریشه‌دار است.

پخش بین‌المللی این فیلم برعهده مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است.