امسال بیش از ۷۷۰ هزار دانشآموز استان فارسی واجد شرایط رایدهی در بیستوسومین دوره انتخابات شورای دانشآموزی بودند، انتخاباتی که ششم آبان ۹۹ برگزار شد و تا دو روز ادامه یافت.
دبیر ستاد استانی انتخابات شورای دانشآموزی استان فارس همان روز در گفتوگو با ایرنا اعلام کرد:انتخابات در شبکه مجازی شاد آغاز شد اما طی دو روز پس از آن بخشی از دانشآموزان مدارس فارس در نقاط مختلف موفق نشدند که رای خود را بهصورت غیرحضوری ثبت کنند و این مراسم در برخی مدرسهها با روش سنتی و حضوری برگزار شد.
سعید خادمی یکشنبه ۱۱ آبان در گفتوگو با ایرنا ابراز داشت: ۶ هزار و ۵۵۶ مدرسه فارس امکان برگزاری انتخابات داشتند که ۹۲۵ مدرسه در شاد ثبت شدند؛ همچنین تعداد نامزدها در سال جاری ۱۵۸هزار و ۷۹۶ نفر بود که ۱۳هزار و ۷۰۱ نفرشان در سامانه شاد نامنویسی کردند.
او تعداد رایدهندگان از پایه سوم تا دوازدهم را در سال جاری ۷۷۶هزار و ۱۰۷ نفر اعلام کرد که از این تعداد دانشآموز ۲۹هزار و ۲۱۸ نفر در شاد رای دادند؛ همچنین تعداد نفرات منتخب ۴۷هزار و ۴۶۵ نفر بود که ۱۱هزار و ۶۸۷ نفر آنها در شاد ثبت شده بودند.
رئیس اداره فرهنگی آموزش و پرورش فارس با تایید اینکه شبکه شاد تنها بخشی از مشارکتکنندگان را پوشش داده است، گفت: با وجود این، شاد، زمینه همیاری بسیاری از دانشآموزان را در منزل و از راه دور فراهم کرد.
خادمی اظهار کرد: نباید از نظر دور داشت که سامانه شاد برای انتخابات شوراهای دانشآموزی دارای سه بخش بود، نخست بخش مربوط به مراحل ثبت نام نامزدها، بررسی صلاحیت آنها، اعلام اسامی تایید شده توسط مدیر، انجام فرآیند تبلیغات انتخاباتی و معرفی نامزدهای انتخابات به کل دانشآموزان مدرسه بود.
او ادامه داد: بخش دوم برای رایدهی در روزهای انتخابات برنامهریزی شده بود و بخش سوم نیز مراحل پس از انتخابات را در بر میگرفت.
دبیر ستاد استانی انتخابات شورای دانشآموزی استان فارس با بیان اینکه تشکیل جلسات شورای دانشآموزی در فضای مجازی، ایجاد زمینه برای برگزاری جلسات مجازی از طریق شاد، ثبت صورتجلسههای الکترونیک، جمع بندی مصوبات و گزارشگیری از وضعیت فعالیتهای شورای دانشآموزی از جمله موارد درنظر گرفتهشده برای این نرم افزار بوده است، گفت: بخشی از این فرایند در روند انتخابات شوراهای دانشآموزی بهره برداری نشد.
محدودیت زمانی علت نیمهکاره ماندن فرایند سهگانه انتخابات بود
خادمی بیان کرد: به دلیل محدودیت زمانی، در سال جاری تنها از بخش دوم این نرمافزار بهرهبرداری شد و از بخش اول آن که شامل ثبتنام و تبلیغات میشد، استفاده نشد؛ اما بخش سوم به محض تکمیل در اختیار منتخبان شورای دانشآموزی قرار خواهد گرفت.
وی تجربه برگزاری انتخابات در شبکه شاد را با عنوان نخستین تجربه موفقیتآمیز خواند و ابراز داشت: البته تمام تجربیات برای بار نخست کمیها و کاستیهایی دارند و نقاط ضعفهای آن را کتمان نمیکنیم.
رئیس اداره فرهنگی آموزش و پرورش فارس با بیان اینکه استفاده از شبکه شاد ایمن و مورد تایید وزارت آموزش و پرورش بوده است، اظهار کرد: اگر این انتخابات و دستکم بخشی از آن، در شبکه شاد برگزار نمیشد، هر یک از مدارس به سلیقه و با تشخیص خود در فضاهای متفاوتی که برای این حوزه طراحی شده بود انتخابات را برگزار میکردند که ممکن بود زمینهساز افشای اطلاعات مدارس و دانشآموزان در فضاهای غیرسازمانی شود.
خادمی با اشاره به برگزاری آزمایشی انتخابات شورای دانشآموزی در سال گذشته بهصورت الکترونیک، گفت: با وجود اینکه در آن زمان این موضوع مد نظر وزارت آموزش و پرورش بود، پیشبینی نمیکردیم که فعالیتهای فرهنگی دانشآموزان بهصورت کامل مجازی شود و ناچار شویم همه مراحل را در فضای مجازی تدارک ببینیم.
دبیر ستاد استانی انتخابات شورای دانشآموزی استان فارس اظهار کرد: گرچه این انتخابات دشواریهای بسیاری به همراه داشت، بسیاری از مدارس نیز موفق ششدند بدون مشکل در فضای شبکه شاد مراحل انجام انتخابات را بدون مشکل به انتها برسانند که در آمار فارس نیز تعداد آنها کم نیست.
خادمی اظهار داشت: بعضی مدارس نیز بودند که از راههای دیگر انتخاباتشان را برگزار کردند و برخی هم با مشکلاتی مواجه شدند که برای رفع آنها تلاش بسیاری صورت گرفت.
وی از ایجاد فضایی همیشگی در حوزه فعالیتهای فرهنگی برای بهرهبرداری در سالهای آینده دستاورد بزرگ اداره کل فرهنگی هنری اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش خواند و ابراز امیدواری کرد که با رفع نواقص و با استفاده از تجربه سال جاری در آینده شاهد انتقال بخشی از فعالیتهای فرهنگی و پرورشی به حوزه مجازی باشیم.