به گزارش ایرنا، عبدالرحمن الخرافی در گفت وگو با روزنامه القبس که روز یکشنبه منتشر شد ، گفت :اتخاذ تصمیمات بهداشتی که ورود مستقیم افراد به کویت از ۳۴ کشور را ممنوع اعلام کرده است، این خسارت سنگین را به اقتصاد کویت تحمیل کرده است.
بر اساس طرح "ترانزیت افراد غیر مقیم " که دولت کویت برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا اعمال کرد از ورود افرادی که به صورت مستقیم از کشورهای آلوده به کویت وارد می شوند جلوگیری به عمل خواهد آمد مگر اینکه ۱۴ روز در یک کشور غیر آلوده اقامت داشته باشند
الخرافی با اشاره به اینکه طبق آخرین آمار، تعداد افراد مقیم کویت که قصد بازگشت به این کشور از کشورهای ممنوعه را دارند ۱۶۰ هزار نفر برآورد شده است، افزود: بیشتر آنها برای ۱۴ روز دبی را به عنوان ایستگاه «ترانزیت» انتخاب کردهاند و سپس به کویت باز میگردند.
عضو اتحادیه دفاتر گردشگری و مسافرتی کویت با اشاره به اینکه هزینه بلیط، اسکان در هتل و حمل و نقل تقریباً ۶۰۰ دینار ( هر دینار کویت ۳.۲۷ دلار) برای هر نفر است، افزود: خسارات وارد شده به هواپیمایی، گردشگری، هتلها، رستورانها، حمل و نقل و سایر بخشهای کویت در نتیجه طرح « ترانزیت افراد مقیم» در حدود ۱۰۰ میلیون دینار است.
وی با بیان اینکه تصمیم مقامات بهداشتی کویت باعث یک فاجعه اقتصادی در این کشور شده است، اظهار داشت: برای بازگرداندن فعالیت اقتصادی در کشور چارهای جز گشودن حریم هوایی نیست.
الخرافی درآمد از دست رفته بخش دفاتر مسافرتی و گردشگری فقط در بازه زمانی ۱۴ مارس تا ۳۱ ژوئیه را حدود ۲۸ میلیون دینار اعلام کرد و افزود: این در حالی است که درآمد از دست رفته از اول آگوست تا پایان سال حدود ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار دینار و کل خسارات حدود ۴۵ میلیون دینار پیش بینی میشود.
وی گفت که مطالعات اقتصادی بنا به درخواست اداره کل هواپیمایی کشوری ارائه شد که در آن تأثیرات پیامدهای بیماری همه کرونا بر اقتصاد در بخش حمل و نقل هوایی و جدول درآمدهای از دست رفته طی سال جاری آمده است.
عضو اتحادیه دفاتر گردشگری و مسافرتی کویت افزود: بیماری کرونا موجب اخراج ۳۰ درصد از کارگران این بخش در کویت شد در حالی که هزینههای تحمیلی ناشی از حقوق آنها به این بخش حدود ۳۲ میلیون دینار است.
الخرافی درآمدهای مورد انتظار در بخش گردشگری و مسافرت کویت از جمله بلیط سفر، هتل و کمیسیون شرکتهای هواپیمایی در طول سال جاری را حدود ۶۰ میلیون دینار اعلام کرد و افزود: اما بحران کرونا باعث از دست دادن درآمد حدود ۴۵ میلیون دینار در این بخش شد.
وی اجارهها و هزینههایی که بیماری کرونا به بخش گردشگری شامل حقوق ماهانه کارمندان، اجارهبها، محل اسکان کارکنان، خطوط زمینی و اینترنت تحمیل کرده است را مبلغ ۳۲ میلیون دینار اعلام کرد و افزود: در حالی که هزینههای استثنایی که برای مقابله با کرونا و همچنین تامین تجهیزات از جمله ضد عفونی کنندهها، دوربینهای حرارتی و تجهیزات پزشکی برای همه دفاتر گردشگری و مسافرتی انجام شده است، ۱۲۹ هزار دینار است.