به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از نشریه «ال کنفیدنسیال»، به دنبال وضع قوانین سختگیرانه تر و مقررات منع رفت و آمد از روز یکشنبه هفته گذشته (۲۵ اکتبر- چهار آبان)، خیابان های ایالت های مختلف اسپانیا از جمله مادرید، بارسلونا، والنسیا، ساراگوسا، بورگوس و سانتاندر در روزهای اخیر شاهد اعتراضهای خشونت آمیز مردم به این محدودیت های کرونایی بود.
اسپانیا با ثبت بیش از یک میلیون و ۲۶۴ هزار مورد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ و ۳۵ هزار و ۸۷۸ مورد فوتی در جایگاه ششمین کشور درگیر در فهرست جهانی قرار دارد.
براساس محدودیت های سختگیرانه دولت مرکزی اسپانیا در ۱۳ ایالت این کشور به منظور کنترل و مهار روند صعودی شمار مبتلایان و جانباختگان، در حال حاضر حدود ۴۱ میلیون اسپانیایی (۸۷ درصد جمعیت کل کشور) اجازه خروج از ایالت ها را ندارند.
همچنین در شماری از شهرها از جمله بارسلونا، مادرید و لوگرونیو درگیری هایی بین صدها معترض و نیروهای پلیس گزارش شده است. براساس گزارش خبرنگاران برخی معترضان با سنگ به سمت نیروهای پلیس حمله کردند و سطل های زباله را به آتش کشیدند. پلیس هم برای پراکنده کردن معترضان از باتوم استفاده کرد. تلویزیون دولتی اسپانیا تصاویر آتشزدن سطلهای زباله و سنگربندی مردم را پخش کرده و برخی رسانهها نیز از غارت فروشگاهها خبر دادهاند.
در جریان اعتراضات روز جمعه بارسلونا، ۱۴ نفر دستگیر شده و حدود ۳۰ تن زخمی شدند.
«پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا در واکنش به این اغتشاش ها با انتشار پیامی توییتری اعلام کرد: مسئولیت پذیری، وحدت و فداکاری تنها راهکار غلبه بر بیماری همهگیر در همه کشورها است. خشونت و رفتار غیرمنطقی برخی گروه اقلیت، قابل تحمل نخواهد بود. این راه (درست) نیست.
تدابیر کرونایی دولت در اسپانیا در حالی شهروندان این کشور را به ستوه آورده است که قرنطینه سراسری اوایل سال جاری به طور مسالمتآمیز رعایت شده بود اما این بار، مردم اقدامات تازه دولت را پس زده و بعضاً دست به واکنش های تند زدهاند.
مشاغل کوچک استدلال می کنند که هنوز در حال ترمیم خسارات ناشی از قرنطینه ماههای اول شیوع هستند و محدودیت های تازه میتواند در حکم ورشکستگی کسب و کار آنها باشد.
براساس وضع اضطراری جدید اعمال شده، ممنوعیت تردد شبانه از ساعت ۱۱ شب تا ۶ صبح در سراسر اسپانیا به جز جزایر قناری به اجرا در آمده است.
در عین حال «پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا اعلام کرده رؤسای منطقه ای این کشور اختیار دارند که ساعتهای متفاوتی را برای زمان شروع و پایان منع تردد شبانه اجرا کنند؛ مرزهای منطقهای را برای سفر ببندند و اجتماعات بیش از شش نفر را محدود کنند.