دکتر ابراهیم قادری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این استان در طول هفتههای متوالی، رتبه ماقبل آخر مرگ و میر کرونا را داشت و بروز آن بسیار پایین بود ولی در موج جدید، این روند کاملا سرعت گرفته است.
وی با بیان اینکه موارد ابتلا و بستری روزانه کرونا در استان، روند صعودی به خود گرفته است، اضافه کرد: میانگین بروز هفتگی موارد مرگ و میر ناشی از کرونا هفته گذشته در استان از میانگین کشوری بالاتر بود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با ابراز نگرانی از شیب تند و نگران کننده کرونا در استان، افزود: شهرستانهای بانه، بیجار، سقز، سنندج، کمیاران و مریوان در وضعیت قرمز، قروه در وضعیت هشدار یا پرخطر و دهگلان و دیواندره در وضعیت زرد و خطر متوسط بیماری قرار دارند.
قادری با اشاره به اینکه هفته گذشته میانگین بروز هفتگی موارد مثبت بستری در استان، حدود ۴۵ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر بود که این عدد از میانگین کشوری بالاتر است، یادآور شد: میانگین بروز هفتگی موارد مرگ و میر ناشی از کرونا در هفته گذشته، حدود ۴۱ نفر به ازای هر یک میلیون نفر بود که این شاخص هم از میانگین کشوری بالاتر است.
وی تاکید کرد: برگزاری مراسم عروسی، مولودی خوانی، دورهمیهای خانوادگی در مناطق و باغهای حاشیه شهرها و همچنین تردد مسافر از مناطق مرزی از جمله نگرانیهای مهم در مدیریت اپیدمی بیماری در استان است.
قادری گفت: امیدواریم با همکاری مسوولان و مردم و پرهیز از رفتارهای اجتماعی پرخطر و نظارت بر حُسن اجرای پروتکلهای بهداشتی از سوی مسوولان دستگاههای اجرایی استان، شاهد توقف شیوع گسترده بیماری و کاهش مرگ و میر باشیم.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با تاکید بر اینکه اگر مردم به رفتار نامناسب بهداشتی ادامه دهند، قطعا وضعیت بدتر خواهد شد، افزود: دانشگاه علوم پزشکی اقدامات لازم را شروع کرده و در تلاش است تا در کوتاهترین زمان، میزان بروز مرگ و میر را کاهش دهد.
قادری اظهار داشت: در کنار این اقدامات به تغییر رفتار سریع مردم هم نیاز داریم که مهمترین آن استفاده از ماسک، تعطیلی مهمانیها و دورهمیهاست که میتواند جان دهها نفر را نجات دهد.
وی یادآور شد: ماسک زدن و رعایت فاصله فیزیکی نشان دهنده شخصیت و شعور بالای اجتماعی است چون در صورت عدم رعایت دستورالعملها، تعداد بیماران بستری تا ۲ هزار نفر در هفته هم خواهد رسید.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با تاکید بر لزوم مراجعه زودهنگام به مراکز درمانی اضافه کرد: علائم و هشدارها جدی گرفته نمیشود و بیماران چندین روز پس از ابتلا به مراکز درمانی مراجعه میکنند در صورتی که باید به محض شروع علائم به این مراکز مراجعه و بعد از معاینات و دریافت دارو، استراحت کامل داشته باشند.
براساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با فوت ۳۸۶ بیمار دیگر مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان بیماری کووید۱۹ در کشور به ۳۴ هزار و ۸۶۴ نفر رسید و ۲۷ استان همچنان در وضعیت قرمز کرونا هستند.