جیرفت - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان از ردیابی و مبارزه با آفت مگس میوه مدیترانه‌ای در سطح ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار از باغ‌های این منطقه خبر داد.

سعید برخوری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا این میزان مبارزه را با همکاری هشت گروه در باغ‌های مناطق سردسیری و معتدل جنوب کرمان اعلام کرد.

وی با بیان اینکه مبارزه با مگس مدیترانه‌ای با استفاده از تله‌های جلب کننده مگس میوه آغاز شده است، گفت: مگس توسط تله‌ها در درختان مناطق آلوده به آفت، شکار می‌شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان افزود: در مناطقی که جمعیت آفت بیش از حد و توان مبارزه بود ابتدا طعمه پاشی برای کاهش جمعیت آفت صورت گرفت و سپس تله های جلب کننده آفت به ازای هر هکتار ۵۰ تا ۷۰ تله نصب شد.

وی بیان داشت: در راستای مبارزه با آفت مگس میوه مدیترانه‌ای، مواد و ملزومات مورد نیاز توسط مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان تهیه و در اختیار مراکز خدمات جهاد کشاورزی برای توزیع بین باغداران قرار گرفته و آموزش‌های لازم به بهره‌برداران ارائه شده است.

برخوری کنترل موفق آفت مگس مدیترانه‌ای را مستلزم همکاری و مشارکت باغداران و پیگیری شوراهای دهستان، دهیاران و بخشداران و مساعدت و همکاری رسانه‌های محلی درخصوص تشویق و ترغیب باغداران برای همکاری با تیم‌های مبارزه‌کننده دانست.

 وی با بیان اینکه ۴۰۰ گونه گیاهی اعم از گرمسیری، سردسیری، معتدله و محصولات زراعی و گلخانه‌ای در دامنه میزبانی آفت مگس مدیترانه‌ای قرار دارد، بر مشارکت باغداران و همراهی دهیاران، شوراها و اطلاع رسانی لازم توسط اصحاب رسانه برای ریشه کنی و مهار این آفت تاکید کرد. 

رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان باغداران را به جمع‌آوری میوه‌های آلوده و دفن آن‌ها در عمق ۵۰ سانتیمتری خاک، نصب تله‌های جلب کننده قبل از رنگ پذیری میوه، اجتناب از نگهداری طولانی مدت محصول بر روی درخت و برداشت به موقع محصول  در راستای مقابله با مگس مدیترانه‌ای توصیه کرد.

مگس میوه مدیترانه‌ای از آفت‌های مخرب جهانی است که نسبت به سایر گونه‌های مگس میوه دارای دامنه میزبانی وسیع‌تری است و می‌تواند بیشترین خسارت را به بار بیاورد.

هلو، خرمالو، انجیر، سیب زرد، آلو و گلابی و مرکبات از جمله میزبان‌های این آفت هستند.

حشره مگس میوه به طور معمول تا ۲ ماه زنده می ماند، اما اگر شرایط مساعد باشد تا ۶ ماه هم امکان زنده بودن آنها وجود دارد. وجود میزبان از جمله میوه رسیده در سر درخت یا پوسیده در پای درخت و سرمای هوا بهترین شرایط مساعد برای فعال باقی ماندن آفت مگس میوه است.

سازمان جهادکشاورزی جنوب استان کرمان هفت شهرستان را با جمعیت یک میلیون نفر تحت پوشش دارد.