به گزارش روز یکشنبه ایرنا، کاخ کرملین اگرچه اعلام کرده است که تفاوتی ندارد در آمریکا چه دولتی بر سر کار آید و دولت روسیه با هر دولتی که باشد بر اساس شرایط برابر و عادلانه، روابط برقرار خواهد کرد اما در مورد این کشور طیف های فکری نظرهای متفاوتی در باره انتخاب بایدن یا ترامپ برای ریاست جمهوری دوره بعدی آمریکا دارند.
اگر چه مسکو، پیروزی «جو بایدن» را تهدیدی برای منافع خود می داند با این وجود، در بین نخبگان روسیه اتفاق نظری حاکم نیست که کدام یک از نامزدها برای روسیه بهتر است.
پیروزی ۲۰۱۶ ترامپ برای کرملین یک سورپرایز جالب بود. سخنان وی در مورد روسیه کاملاً متفاوت از سخنان قبلی او بود: بدون انتقاد، فقط خواستار «کنار آمدن با پوتین». مسکو امیدوار بود که انتخاب وی روابط دوجانبه را دگرگون کند.
علاوه بر این، ترامپ جبهه متحد غرب را در هم شکست، با متحدان اروپایی ایالات متحده در ناتو درگیر شد. وی همچنین نقش ایالات متحده در درگیری های بین المللی را کاهش داد و گفت که دشمن اصلی ایالات متحده روسیه نیست بلکه چین است.
اما در عمل برغم شعارهای زیبا در باره ارتباط و توافق با مسکو، آمریکای دوران ترامپ تحریم های بسیار سختگیرانه ای را علیه روسیه اعمال کرد، بنیان های رابطه را هم از بین بردد هیچ توافقی هم با روسیه حاصل نشد.
و حتی شعارهای جدید ضد روسی در ایالات متحده بیشتر شد، البته هنوز هم، ریاست جمهوری ترامپ به طور فزاینده ای برای روسیه مشکل آفرین است: علاوه بر تحریم ها، در حال حاضر تهدیدی جدی برای خط لوله گاز حریان شمالی ۲ (Nord Stream ) وجود دارد و علاوه بر این ترامپ تقریبا تمام توافق نامه های کنترل تسلیحات را نابود کرده است.
این مشکلات فراوان دونالد ترامپ برای کرملین آنقدر زیاد بوده است که خبرگزاری تاس نوشت بدترین دوره های روابط روسیه با دولتهای آمریکا در دوره چهار ساله ترامپ رقم خورد.
اما اکنون که شانس بایدن برای پیروزی به اندازه کافی قوی به نظر می رسد روسیه می خواهد خود را برای این امر آماده کند. این بار، مسکو احتیاط بیشتری نسبت به سال ۲۰۱۶ نشان می دهد.
در روسیه هنوز افرادی هستند که اعتقاد دارند ترامپ می تواند پیشنهاد خوبی به روسیه بدهد و آغاز دوره جدیدی از روابط را بشارت دهد البته این این تفکر تا ژوئیه ۲۰۱۸ بیشتر غالب بود، زمانی که پوتین با ترامپ در هلسینکی ملاقات کرد، انتظارات زیادی برای دستیابی به انتظارات و خواستها و پیشنهادات مسکو بود که هیچ یک از آنها به نتیجه نرسید.
البته طیف فکری دیگری هم در روسیه هستند که وجود ترامپ را برای روسیه از این نظر مفید می دانند که سیاستهای شکننده و بر هم زننده وی در روابط بین الملل در مجموع به نفع روسیه است. به عقیده آنها ترامپ حداقل می تواند ابزاری برای کاشتن هرج و مرج در طبقه سیاسی ایالات متحده و از بین بردن وحدت غربی باشد و مهم نیست که روسیه نتواند در حین گفت و گوها چیزی از ترامپ خارج کند. آنچه مهم است این است که سیاست های متناقض و مخرب وی باعث آشکارتر و شکننده تر شدن ایالات متحده می شود که این امر باعث قوی تر شدن روسیه در صحنه جهانی و داخلی می شود.
به طور کلی و در ظاهر اعتقاد بر این است که هنوز دونالد ترامپ مورد علاقه کرملین است اما نگرش خود کرملین به ترامپ بسیار پیچیده تر از آن است که معمولاً تصور می شود.
اما بررسی مجموع عوامل و تحلیل ها نشان می دهد با وجود، تحریم های جدید آمریکا علیه روسیه و روابط نابسامان دو طرف، رویای دستیابی به توافق با ترامپ در کرملین ادامه دارد، ولادیمیر پوتین احتمالاً ترجیح می دهد با ترامپ کار کند تا با بایدن. احساس در مسکو این است که اگر ترامپ نتواند روسیه را از مارپیچ رویارویی خود با ایالات متحده خارج کند، هیچ کس نمی تواند.
در مقابل این طیف فکری، عده ای دیگر از نخبگان روسیه هستند که مشکلات بیشتری را از دوران ریاست جمهوری ترامپ مشاهده می کنند تا مزایای آن بنابراین بایدن را ترجیح می دهند.
این افراد بخش قابل توجهی از فعالان سیاسی را شامل می شوند که در زمینه های سیاست خارجی به مقامات مشاوره می دهند، اما در روند تصمیم گیری مشارکت نمی کنند.
به عقیده اینها غیرقابل پیش بینی و آماتور بودن سیاست های آمریکا در دوران ترامپ نه تنها برای ایالات متحده، بلکه برای کل جامعه جهانی، از جمله روسیه تهدیدی جدی است.
بسیاری از این افراد بر این باورند که صدمات ریاست جمهوری کلینتون برای روسیه کمتر بوده است. به همین دلیل، امیدهای آنها اکنون به بایدن است، که به عنوان یک سیاستمدار از داخل سیستم، قدرت بیشتری نسبت به ترامپ برای اجرای هرگونه توافق با روسیه خواهد داشت.
در مجموع می توان نتیجه گرفت برخلاف سال ۲۰۱۶، روسیه نمی خواهد در مورد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آزموده را دوباره امتحان کند.
پیامدهای منفی دوره ریاست جمهوری ترامپ و ناامیدی در وی باعث رویکرد هوشیارانه و عمل گرایانه تری در کرملین شده است. از نظر کرملین، ترامپ ثابت کرده است که توانایی تبدیل اهداف به یک اقدام عینی را ندارد.