بجنورد- ایرنا- مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان شمالی گفت: وصول درآمدهای استان تا پایان مهر ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۶۰ درصد افزایش یافت.

مجید درخشانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: وصول درآمد های خراسان شمالی تا پایان مهر ماه سه هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال بود و از این رقم ۸۷درصد از طریق مالیات  و بقیه آن از طریق درآمد های حاصل از فروش خدمات دولت و جرایم راهنمایی و رانندگی تامین شده است.

وی با بیان این که امسال وصول چهار هزار و ۳۵۰ ریال درآمد برای استان مصوب شده است، افزود: در وصول درآمدهای استان ۲۹درصد از برنامه پیش بینی شده پیشی گرفته ایم و ۱۲۹درصد برنامه اجرایی شده است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان شمالی با بیان این که سهم اصناف و مشاغل از مالیات در خراسان شمالی کمتر از چهار درصد است اظهار داشت: بخشی از درآمد های مالیاتی ازطریق وصول معوقات مالیاتی و دریافت مالیات واحد های بزرگ استان تامین شده است.

درخشانی بدهی دستگاه‌های دولتی به پیمانکاران خراسان شمالی را نیز سه هزار و ۷۲۰ میلیارد ریال اعلام کرد.

وی حضور واحدهای تولیدی استان در بازار سرمایه را اتفاق خوبی برای این واحدهای تولیدی بیان کرد و گفت: شرکت کیا الکترود نخستین واحد صنعتی خراسان شمالی بود که که در شهریور ماه وارد بازار سرمایه شد و سهام این شرکت هم با موفقیت فروخته شد در حالیکه وضعیت بازارسرمایه در آن زمان به خوبی قبل نبود.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی افزود: هم اکنون نیز ۲ واحد دیگر  در شرف ورود به بازار سرمایه است.

وی در مورد وضعیت استان در شاخص بهبود فضای کسب و کار نیز گفت: رتبه خراسان شمالی در سال گذشته در این شاخص ۳۰ بود اما در بهار امسال این شاخص به ۱۹ رسید و در تابستان نیز با اندکی افت همراه بود اما در مجموع این شاخص استان بهبود چشمگیری دارد.

درخشانی یکی از مهمترین موانع سرمایه گذاری در استان مقررات زائد فضای کسب و کار بیان کرد و اظهار داشت: به همین دلیل هیات دولت مصوبه ای مبنی بر راه اندازی کارگروه استانی رفع موانع اداری سرمایه گذاری را ابلاغ کرده است که هدف از آن رفع مقررات زائد فضای کسب و کار است.

وی گفت: یکی از برنامه های وزارت اقتصاد کاستن از حجم قوانین در این بخش است و این کارگروه در این زمینه فعالیت خواهد کرد.

درخشانی افزود: در عین حال خراسان شمالی رتبه اول اجرای برنامه های بهبود فضای کسب و کار را در کشور کسب کرده است و این کارگروه نیز با توجه به حضور استاندار در راس آن تاثیر مثبت در این بخش و سرمایه گذاری خواهد داشت.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان شمالی یکی از دغدغه های استان را تامین مالی شهرداری های بزرگ نام برد و گفت: استفاده از اوراق تسویه نوع دوم یکی از راهکارهای تامین مالی شهرداری هاست تا بتوانند مطالبات خود را از دستگاه ها وصول کنند.

وی بابیان این که مطالبات شهرداری های بجنورد، شیروان و آشخانه از دستگاه های اجرایی بیش از دیگر شهرستان‌هاست  افزود: در این میان بدهی دستگاه ها به شهرداری بجنورد بیش از دیگر شهرستانها و حدود ۱۸۰ میلیارد ریال است.

مدیر کل امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: به شهرداری ها پیشنهاد داده ایم تا با دریافت تسهیلات از بانک ها به بانک ها بدهکار شوند و به این شکل با اوراق تسویه نوع دوم و تهاتر بدهی ها بخشی از مطالبات آن ها پرداخت شود.

خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴درصد از این جمعیت در روستاها سکونت دارند.