به گزارش ایرنا، سید ابراهیم قائممقامی روز یکشنبه در جلسه شورای منطقهای آموزش و پرورش سمیرم در فرمانداری این شهرستان افزود: از حدود یک ماه قبل شناساسی والدین بیسواد را با همکاری اداره بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره)آغاز کردهایم.
به گفته وی، علاوه بر پدران و مادران بیسواد دانشآموزانی که به هر علتی ترک تحصیل کردهاند یا دچار مشکلاتی بر سر راه تحصیل خود هستند را نیز شناسایی و مشخص کردهایم.
وی شناسایی، جذب، آموزش و نگهداشت کودکان لازمالتعلیم۶ تا ۱۲ سال، شناسایی و جذب کودکان ۶ ساله واجد شرایط و ثبت نام در پایه اول، جلوگیری از بازماندگی از تحصیل و پیشگیری از ترک تحصیل با ارتقای کیفیت آموزشی را از جمله اهداف کلی طرح انسداد مبادی بیسوادی عنوان کرد.
سرپرست نهضت سواد آموزی سمیرم خاطر نشان کرد: واحد آموزش ابتدایی مدیریت آموزش و پرورش با همکاری مدیران مدارس در هر چهار بخش شهرستان و حتی عشایر این برنامه را دنبال میکند.
قائم مقامی ادامه داد: طبق گزارش این واحد در سال تحصیلی جاری ۲۰ نفر بازمانده یا ترک تحصیل کرده شناسایی شدند که تعدادی از آنان در بین جامعه عشایری کوچرو هستند.
وی پیشنهاد کرد: برای اجرای طرح انسداد مبادی بیسوادی، از توان و اندیشه سازمانهای مردم نهاد استفاده شود تا این روند سرعت و شتاب بیشتری بگیرد.
سرپرست نهضت سواد آموزی سمیرم با بیان اینکه سال گذشته ۹۰ درصد کلاسها توسط آموزشیاران تشکیل شد، تصریح کرد: با وجود شیوع ویروس کرونا امتحان به شکل فرد به فرد از سوادآموزان با همه سختی و مشکلات گرفته شد.
« طرح انسداد مبادی بیسوادی با هدف جذب کودکان بازمانده از تحصیل در اغلب مناطق محروم کشور در دست اجراست»
قائممقامی همچنین به فعالیت سوادآموزان نهضت در سامانه "شاد" آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: امسال برای برپایی دورههای توانمندسازی به دلیل شیوه بیماری کووید-۱۹ مجوزی از استان دریافت نکردهایم.
وی بازماندگان از تحصیل را ۲ گروه اعلام کرد و گفت: گروه نخست نوآموزانی که باید وارد پایه اول دبستان شوند و گروه دیگر دانشآموزان خواهان تحصیل هستند و در سامانه سناد ثبت نام آنها انجام شده است اما به دلایلی موفق به ادامه تحصیل نشدند.
شهرستان سمیرم دارای ۱۶۹ باب مدرسه، حدود ۱۰ هزار دانشآموز، یکهزار و ۲۲۰ آموزگار و فعال فرهنگی است.
این شهرستان در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان قرار دارد.