تهران - ایرنا - مفتی اعظم کرواسی در پیامی به سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی درباره انتشار ویروس کرونا به بررسی تبعات مثبت و منفی آن در جهان پرداخت.

به گزارش امروز (یک شنبه)ایرنا، مفتی اعظم کرواسی در پیامی به سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی گفت: بدون شک آنچه کرواسی در شرایط اپیدمی ویروس کرونا تجربه می‌کند، شبیه بسیاری از کشورهای جهان از لحاظ میزان تعداد کشته‌ها و مبتلایان و یا بهبودیافته‌ها و یا اقدامات احتیاطی سختگیرانه است. مسئولان بهداشتی این کشور در ابتدا اقدامات موثری را برای مقابله با ویروس کرونا انجام دادند، به طوری که میزان تلفات به صفر رسیده بود، اما با آغاز فصل تابستان و تسهیل روش‌ها و اجازه حمل و نقل به برخی از کشورها از اقیانوس، ما به مرحله دیگری از افزایش تعداد موارد ابتلا بیشتر از ابتدای شیوع کرونا منتقل شده‌ایم.

وی افزود: شکی نیست که با توجه افزایش تعداد گردشگران خارجی به ویژه به کشوری مانند کرواسی که اقتصاد آن در درجه اول وابسته به گردشگری است، بسیاری از کشورها به دنبال تسهیل تدابیر مبارزه با ویروس کرونا و کاهش مشکلات مالی که اقشار زیادی از جامعه را رنج می‌دهد، هستند.

مفتی اعظم کرواسی تصریح کرد: علاوه بر آن، در اوایل بحران اپیدمی کرونا، با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی، خطبه و نماز جمعه را فقط در یک کانال اختصاصی YouTube پخش می‌کردیم و ویژه برنامه‌های روزانه مربوط به ماه مبارک رمضان از جمله قرائت قرآن کریم و پخش اذان مغرب (افطار) سخنرانی‌های مذهبی را از طریق همین کانال پخش می‎کردیم.

وی خاطرنشان کرد: به خوبی می‌دانیم آنچه که ویروس کرونا باعث دشواری‌های زیادی برای جهانیان شده است، ادامه شیوع این ویروس و افزایش تعداد تلفات و تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها، عبادت‌گاه، مساجد و نهادهای مختلف اجتماعی است.

مفتی کروات ادامه داد: اما امید به بازگشت به شرایط عادی کماکان وجود دارد و بعد از هر مصیبت و سختی گشایش و راحتی است. کاهش سطح آلودگی در جهان به دلیل کاهش فعالیت‌های صنعتی و یا بازگشت زندگی دریایی به آبزیان از جمله این گشایش‌ها در شرایط ایپدمی ویروس کرونا در جهان است.

وی افزود: این سختی حتی می‌تواند برای بشریت گشایش حاصل کند بدین شکل که بین ملت‌های جهان همبستگی و برادری و همکاری ایجاد کند و باعث از بین رفتن هرگونه تبعیض نژادی و با مساعدت همگان برای رهایی از تاثیرات ویروس کرونا، یک گشایش بزرگ برای همه بشریت صورت بگیرد.

شکی نیست که انتخاب ما به عنوان ملت‌های جهان، سرنوشت آینده بشریت را تعیین می کند و اگر هیچ توجهی به اقشار ضعیف تر وجود نداشته باشد، ما انسانیت خود را از دست می دهیم ، زیرا خداوند بر ما ارج نهاده و ما را اشرف مخلوقات قرار داده است.
سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی از روز پنجشنبه گذشته به صورت مجازی آغاز به کار کرد و قرار است طی پنج روز بیش از ۱۶۷ شخصیت برجسته جهان اسلام از ۴۷ کشور و  همچنین ۱۲۰ سخنران داخلی به صورت "وبیناری" پیرامون موضوع های کنفرانس به ویژه همکاری های اسلامی در مواجهه با مصایب و بلایا با رویکرد کرونا سخنرانی کنند.

مفتی جامعه اسلامی کرواسی از طرف مسلمانان این کشور انتخاب می‌شود. جامعه اسلامی کرواسی از ارکان مختلفی از جمله مجلس، مشیخت، مفتی زاگرب و مراکز اسلامی تشکیل شده است.

مجلس جامعه اسلامی کرواسی مهم‌ترین ارگان قانون گذاری جمعیت اسلامی در این کشور محسوب می‌شود؛ این مجلس دارای رییس، دو معاون رییس، یک دبیر و ۱۵ نماینده است.

در شهر زاگرب پایتخت کرواسی، مدرسه اسلامی نیز وجود دارد که در سال ۱۹۹۲میلادی تأسیس شده و تا کنون بیش از ۴۰۰ دانشجوی دختر و پسر از آن دانش آموخته شده‌اند که اکثر آن‌ها از کرواسی و همچنین ده‌ها نفر از کشورهای دیگر هستند.

بر اساس آمار رسمی، شمار مسلمانان کرواسی ۵۷ هزار و ۶۶۶ نفر است، اما بر اساس آمار غیر رسمی این تعداد حدود ۸۰ هزار نفر گزارش شده است. همچنین بیش از ۲۰ مسجد در کرواسی وجود دارد.