بغداد - ایرنا - «جنبش النُجَباء» از گروههای مقاومت اسلامی عراق امروز (یکشنبه)، بر مقابله با تلاش برای تداوم سیطره و کنترل یک شرکت انگلیسی بر حریم هوایی این کشور تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، «نصر الشمری» معاون دبیرکل جنبش النُجَباء با تلاش برای تمدید قرارداد شرکت خدمات ناوبری انگلیسی «سرکو» در عراق مخالفت کرد.

الشمری در توییتی نوشت: ما با قاطعیت در برابر تلاش برای تمدید قرارداد شرکت سرکو خواهیم ایستاد که بر حریم هوایی عراق سیطره دارد.

وی افزود: در عراق پرسنل ملی آموزش دیده، کاردان و آماده به کار وجود دارند و نیازی به بیگانه برای کنترل حریم هوایی کشور نداریم.

الشمری خاطرنشان کرد: مسئله تمدید بیانگر مشروعیت بخشیدن به اشغال طولانی مدت انگلیس است و ما هرگز اجازه این کار را نخواهیم داد.

شرکت سرکو در زمینه خدمات‌دهی گسترده امنیتی، نظامی، ترابری، لجستیکی، نیروی انسانی، مدیریت بر بازداشتگاه‌ها، زندان‌ها و مدارس فعالیت می‌کند و به عنوان اپراتور در چند مترو و فرودگاه جهان قرارداد دارد.

تعدادی از کارشناسان کنترل ترافیک هوایی عراق دو ماه پیش در نامه سرگشاده‌ای به وزیر حمل و نقل و مدیریت شرکت عمومی خدمات ناوبری هوایی این کشور خواستار پایان دادن به سیطره این شرکت خارجی بر حریم هوایی کشورشان شده و تاکید کرده بودند که ادامه کار این شرکت هزینه ماهیانه حدود دو میلیارد دیناری برای عراق به همراه دارد، در حالیکه کشور خود نیروی توانمند برای ارایه خدمات ناوبری در اختیار دارد.

حریم هوایی عراق از سال 2011 میلادی تحت سیطره و کنترل شرکت سرکو است که در آن زمان قراردادی 15 ساله با عراق به امضا رسانده بود.

شرکت سرکو همچنین به واگذاری حریم هوایی عراق به ائتلاف بین‌المللی تحت سرکردگی آمریکا موسوم به ائتلاف ضد «داعش» متهم شده است.

ناظران عراقی معتقدند که در نتیجه مدیریت این شرکت بر حریم هوایی عراق، مسئولان این کشور کنترلی بر حریم هوایی و نیز اطلاعاتی از آنچه در حریم هوایی عراق می‌گذرد، ندارد.

«سهام الموسوی» عضو سابق کمیسیون خدمات پارلمان عراق در سال 2017 میلادی گفته بود که شرکت سرکو براساس قرارداد خود از این اختیاراتی برخوردار شده که کریدورهای هوایی را بدون آگاهی دولت عراق به روی هرگونه عبور و مرور هواپیماها بگشاید.

وی افزوده بود: یک خط پروازی برای عبور هواپیماهای ائتلاف بین‌المللی وجود دارد که از کویت آغاز و به سمت «السماوه»، «نجف اشرف»، «کربلای معلی» و «الرمادی» و در نهایت «موصل» در عراق می‌رسد و دولت عراق از این آگاه نیست و رادارها نمی‌توانند آن را ردیابی کنند.