به گزارش روز یکشنبه ایرنا از فرهنگسرای امام (ره)، این نمایشگاه در ادامه برنامههای هویتی فرهنگسرای امام(ره) برای یادآوری سه واقعه مهم در تاریخ معاصر ایران از ۱۳ آبان تا ۱۶ آذر همزمان با روز دانشجو به صورت مجازی و فیزیکی برگزار میشود.
نمایشگاه عکس «طنین تداوم» شامل ۲۰ قطعه تصویر از رویدادهای مرتبط با امام راحل از ترکیه، نجف، عراق، قم و جماران است که توسط عکاسان بهنام ایرانی و خارجی ثبت شده است، عکسهایی به یادماندنی از دورههای مختلف به یادگار مانده است که هر کدام قصه و روایت خاص خود را دارد.
تبعید امام خمینی(ره) به ترکیه در ۱۳ آبان ۱۳۴۳، ۱۳ آبان ۱۳۵۷ که روز دانشآموز نام گرفت و تسخیر لانه جاسوسی در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ عنوان سه واقعه تاریخی است که نمیتوان هیچ یک را از نظر اهمیت نسبت به دیگری اولیتر دانست چرا که هر کدام در دوره وقوع تاثیرگذاری خاص خود را داشته و شرایط را به نحوی تغییر دادهاند.
براین اساس، بعد گذشت سالها از وداع مردم با رهبر کبیر انقلاب، عکسهای مختلفی از ایشان در کتابها و نشریات متنوع ثبت شده که به دورههای مختلفی تعلق دارد، از زمان پیش از انقلاب و حضور امام خمینی در فرانسه تا بازگشت ایشان به ایران است.
در سالهای مختلف هنرمندانی بودند که با هنرشان گوشههایی از زندگی امام از تبعید تا رحلت را در تاریخ ثبت کردند، عکاسانی که آثارشان را میتوان گویاترین تصاویر تاریخ معاصر ایران دانست که ورای هر کدام خاطراتی نهفته است.
یکی از معروفترین تصاویری که از امام خمینی(ره) به ثبت رسیده، مربوط به نوفل لوشاتو است. تصویری که امام زیر یک درخت نشسته است. «میشل ستبون»، هنرمندی است که این تصویر را به ثبت رسانده است. وی ثبتکننده ماندگارترین تصاویر از انقلاب و مبارزات مردم است.
«رسول صدرعاملی» کارگردان سینما هم صاحب یکی از تصاویر به یادماندنی از امام خمینی(ره) است. وی از سوی روزنامه اطلاعات ماموریت پیدا کرده بود تا گزارشهای روزانهای را از نوفل لوشاتو، محل سکونت امام تهیه کند و از همانجا تا حضور امام در ایران با ایشان همراه میشود و تصویر امام خمینی(ره) را در هواپیما ثبت میکند.
«حسین شرکت»، عکاسی است که ۱۲ بهمن ماه ۱۳۵۷ صحنهای از لحظه ورود امام خمینی(ره) به کشور را پس از ۱۵ سال تبعید، روی پلکان هواپیما ثبت کرد و یکی از ماندگارترین تصاویر تاریخ معاصر ایران است. «علی فریدونی»، «علی کاوه» و... دیگر عکاسان پیشکسوتی هستند که آثارشان در این نمایشگاه در معرض دید قرار گرفته است.
علاقهمندان برای بهرهمندی از آثار این نمایشگاه میتوانند به صفحه فرهنگسرای امام (ره) در فضای مجازی به نشانی imam.farhangsara و یا به محل برگزاری نمایشگاه به نشانی خیابان شهیدباهنر، سه راه یاسر، خیابان امیرسلیمانی مراجعه کنند.