ساری - ایرنا - استاندار مازندران خواستار گسترش پرورش ماهیان خاویاری در استان شد و بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت منطقه میانکاله در شرق استان برای این منظور تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی استانداری مازندران ، احمد حسین زادگان در جلسه تسهیل و رفع موانع تولید استان در ساری گفت : با اولویت قرار دادن پرورش و توسعه ماهیان خاویاری می توانیم از این نعمت به عنوان یک جایگزین مناسب برای نفت در اقتصاد استفاده نماییم. ‎

وی به ظرفیت بالای استان در این زمینه اشاره کرد و افزود : برای تحقق این مهم نیازمند برنامه ای جامع و اصولی با مشارکت و اهتمام همه دستگاه های مسئول هستیم.

استاندار مازندران همچنین با اظهار این که میانکاله یک سرمایه جهانی در بخش محیط زیست است ، بر ضررت محافظت از این منطقه تاکید کرد.

مدیرکل شیلات مازندران هم در این جلسه از تولید ۹۵ هزار تن انواع آبزیان پرورشی در استان طی سال گذشته خبر داد و گفت : در تلاش هستیم  این میزان را در سال ۹۹ به ۱۱۰ هزار تن برسانیم.

حسن اسحاقی افزود : یکی از برنامه های جهش تولید در استان پرورش میگو است که با تمهیدات استاندار مازندران در صدد هستیم با استفاده بهینه از اراضی بلااستفاده در شرق مازندران، پرورش میگو را که یک گونه استراتژیک و بازار پسند می باشد ، در سطح استان پرورش و توسعه بدهیم.

وی ادامه داد : با توجه به اینکه در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان موضوع احداث سایت میگو در دستور کار ویژه این کارگروه قرار دارد در نظر داریم با استفاده از ۵۰۰ هکتار از اراضی بلااستفاده در شرق مازندران و مطالعات و بررسی هایی که صورت گرفته است ، این سایت را راه اندازی نماییم.

مدیرکل شیلات مازندران، گفت: در تلاش هستیم با اجرای عملیات ورودی آب، احداث سایت میگو را که در ایجاد اشتغال در مازندران اثربخش می باشد به بهترین نحو ممکن عملیاتی کنیم چراکه در ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی موثر است.

مازندران با داشتن سه هزار و ۴۵۰و احد پرورش آبزیان، قطب آبزی پروری کشور محسوب می شود. هم اکنون از مجموع واحدهای پرورش آبزیان مازندران، ۲۷۶ واحد مربوط به پرورش ماهیان سردآبی و ۱۴ واحد هم ماهیان خاویاری است و بیش از سه هزار واحد دیگر در زمینه تولید ماهیان گرم آبی فعالیت دارند.

طبق گزارش شیلات مازندران ، این استان پارسال حدود ۱۱ هزار و ۲۴۰ تن انواع محصولات شیلاتی به ارزش اقتصادی ۳۵ میلیون و ۸۷۶ هزار دلار به خارج از کشور صادر کرد.

بر اساس این گزارش ، پارسال یکهزارو ۲۵۳کیلو گرم خاویار پرورشی ، ۵۴ تن گوشت خاویاری ، ۹هزارو ۸۷۵ تن ماهی پرورشی تازه ، ۵۴تن ماهی قزل آلای منجمد ، یکهزارو ۲۵۰ تن خوراک آبزیان و پنج تن کنسرو ماهی از مازندران به خارج از کشور صادر شد.

در نیمه نخست امسال نیز یک شرکت پرورش دهنده ماهیان خاویاری مازندران ۱۷ هزار تن گوشت ماهی خاویاری صادر کرد.