به گزارش ایرنا، «زیگمار گابریل» سیاستمدار آلمانی که مسوولیتهایی مانند وزیر اقتصاد و وزیر خارجه دولت های پیشین آلمان را در کارنامه دارد؛ تغییر رویکرد اتحادیه اروپا در قبال سیاست های یکجانبه آمریکا را ضروری می داند.
گابریل که در حال حاضر ریاست سازمان مناسبات فراآتلانتیکی آلمان را به عهده دارد، ایالات متحده آمریکا را به خوبی می شناسد. او برای اولین بار در سال ۱۹۹۸ با یک برنامه رهبری فرامنطقه ای به آنجا رفت و در حال حاضر یک شهروند افتخاری ایالت داکوتای جنوبی به شمار می رود.
وی امروز (یکشنبه) در مصاحبه ای با نشریه هاندلزبلات ، به صراحت گفت که انتظار دارد در انتخابات سه شنبه «جو بایدن» پیروز شود.
به گفته گابریل چهار سال آینده باید دوره ای جدید در روابط دو سوی اقیانوس اطلس باشد تا بتوان منازعاتی مانند خط لوله بحث برانگیز نورد استریم ۲ و مناقشات تجاری بین آمریکا و اروپا را حل و فصل کرد.
این سیاستمدار آلمانی گفت اگر جو بایدن پیروز انتخابات شود ، اختلافات در جهان بهتر حل می شود و او مطمئناً کسی خواهد بود که تجدید اتحاد دو سوی اقیانوس اطلس را در دستور کار دارد. «اما این بدان معنا نیست که ما با جو بایدن به روزهای خوب برمی گردیم.» با این حال روابط متقابل اقیانوس اطلس متفاوتی وجود خواهد داشت که در آن اروپا مجبور خواهد بود به عنوان مثال برای توسعه فن آوری های جدید ، برای امنیت خود و همسایگی خود در آفریقا مسئولیت بیشتری را به عهده بگیرد.
گابریل در ادامه گفت: «ما اروپایی ها نباید از دونالد ترامپ بهانه ای برای پوشاندن نقاط ضعف خود استفاده کنیم. شکاف در سیاست های اقتصادی و مالی در اروپا یا اختلاف بر سر حاکمیت قانون ، هیچ یک از اینها ارتباطی با دونالد ترامپ ندارد. ما کارهای زیادی را باید انجام دهیم ، از جمله با رئیس جمهوری جدید، اما اگر از نظر فنی و اقتصادی وزن اضافه نکنیم ، همکاری با اروپا برای ایالات متحده ارزش کمی دارد.»
وی در بخش دیگری از این مصاحبه ابراز اطمینان کرد که بایدن به توافق نامه حفاظت از آب و هوا بازمی گردد. وی در خصوص احتمال از سرگیری مذاکرات هسته ای مجدد با ایران نیز گفت: باید دید که آیا بایدن به توافق پیشین امضا شده در دوره اوباما باز می گردد و یا مذاکرات جدیدی برای گسترش دادن دامنه توافق به مسائلی از جمله درگیری یمن و غیره را در دستور کار قرار می دهد.
رئیس سازمان مناسبات فراآتلانتیکی آلمان در پایان یادآور شد: «بایدن درک می کند که توانایی آمریکا در ایجاد اتحاد ، بنیان قدرت آمریکا در جهان است. این تفاوت بزرگ ایالات متحده با قدرتهایی مانند چین یا روسیه نیز هست. در پکن و مسکو نیز افرادی به پیروزی ترامپ امیدوار هستند زیرا مقابله با آمریکای منزوی آسان تر از آمریکایی است که به اتحاد متکی باشد»