کرمانشاه- ایرنا- معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از تامین داروی «رمدسیویر» موردنیاز بیماران کرونایی استان خبر داد و گفت: این دارو فقط با گواهی بستری بیمارستان‌ها به بیماران تحویل داده می‌شود تا مورد سوءاستفاده قرار نگیرد.

دکتر «قباد محمدی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مصرف داروی رمدسیویر به دلیل افزایش شدید بیماری بسیار زیاد شده به شکلی که در یک هفته گذشته سهمیه‌ای که وارد استان شد تا ظهر به اتمام رسید و سهمیه‌ای که عصر آمد نیز تا شب تمام شد، به نحوی که مجبور شدیم برای هر بیمار بستری روزانه یک عدد تحویل دهیم.

او گفت: تا هفته گذشته توزیع داروی رمدسیویر به صورت بیمارستانی بود، اما باتوجه به کمبود پیش آمده و کندی روش مذکور روش تحویل به نزدیکان بیمار در معاونت غذا و دارو اتخاذ شد تا در سریع‌ترین زمان دارو ممکن بر بالین بیمار برسد، اگر در روزهای آینده مقدار سهمیه این دارو به کرمانشاه افزایش یابد حتما بین بیمارستان‌های مربوطه توزیع خواهیم کرد.

او گفت: نبود این دارو فقط دیروز بوده و اکنون محموله های دارو وارد استان شده و به بیماران تحویل می‌شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: با رایزنی‌های صورت گرفته مقداری از سهمیه بقیه استان‌ها کاسته شده و در حال ارسال به کرمانشاه است.

محمدی افزود: مردم استان یقین داشته باشند تا زمانی که این دارو را به همه بیماران نرسانیم بنده و بقیه همکارانم در معاونت غذا و دارو حضور خواهیم داشت.

داروی رمدسیویر دوره بهبودی کرونا را پنج روز کاهش می‌دهد

به گزارش ایرنا؛ نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف داروی رمدسیویر دوره بهبودی بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را کوتاه می‌کند و خطر مرگ ناشی از این بیماری را کاهش می‌دهد.

محققان متوجه شدند که این داروی ضد ویروس، دوره بهبودی بیماران کرونایی را که در بیمارستان بستری هستند دست کم پنج روز کاهش می دهد، علاوه بر این مشخص شده است که این دارو خطر مرگ و میر ناشی از آلودگی به ویروس کرونا را تا ۳۰ درصد تقلیل می دهد.  

داروی رمدسیویر که توسط شرکت داروسازی Gilead Sciences در کالیفرنیا ساخته شده است، تنها دارویی است که در آمریکا برای مصرف اورژانسی و برای درمان بیماران مبتلا به وضعیت شدید کرونا تایید شده است.

نتایج این مطالعه که توسط محققان موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی وزارت بهداشت آمریکا انجام شد، نه تنها نشان می دهد که داروی رمدسیویر می تواند به بهبود وضعیت بیماران کرونایی کمک کند بلکه می تواند مانع بروز عوارض شدید این بیماری شود.  

داروی رمدسیویر توسط شرکت داروسازی  Gilead Sciences برای درمان «ابولا» ساخته شد. ابولا، تب خونریزی دهنده کشنده ای است که در سال ۲۰۱۴ در غرب آفریقا پدیدار شد. این دارو با مسدود کردن آنزیمی عمل می کند که به ویروس کرونا کمک می کند رونوشت هایی از خود ایجاد کند و به نوبه خود در سراسر بدن گسترش یابد.

نتیجه مطالعات در مدل های سلولی و حیوانی نشان داده است که داروی رمدسیویر، فعالیت «سندرم مزمن تنفسی»  (SARS) و بیماری ویروسی «مرس» را که از خانواده های ویروس جدید کرونا هستند، مسدود کرده است.

محققان می گویند: پیشگیری از تکثیر این ویروس به بیمار کمک می کند تا در غلبه بر این عفونت پیروز شود.

هزار و ۶۱ بیمار کرونایی در کرمانشاه بستری است

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اعلام اینکه از آغاز هفته جاری تمام شهرستان‌های استان در وضعیت قرمز به سر می‌برند، گفت: هم اکنون هزار و ۶۱ بیمار مربوط به کرونا در مراکز درمانی بستری هستند.

«مهدی محمدی» افزود: شهرستان‌های گیلانغرب، پاوه، سرپل‌ذهاب، کنگاور و اسلام‌آبادغرب در صدر جدول بالاترین خطر کرونایی قرار دارند.

وی شرایط استان کرمانشاه از نظر شیوع کرونا را نامطلوب دانست و گفت: در شبانه روز گذشته ۹۱ مورد بیمار مثبت بستری و ۳۲۶ بیمار مثبت سرپایی در استان شناسایی شدند.

وی به آمار موارد فوت با ابتلای قطعی در ۲۴ ساعت گذشته در استان نیز اشاره کرد و گفت: در این مدت ۱۲ نفر در استان شامل ۹ نفر شهرستان کرمانشاه، ۲ نفر سرپل ذهاب و یک نفر پاوه جان خود را از دست دادند.

او مجموع جان باختگان استان کرمانشاه براثر ابتلای قطعی به کرونا از ابتدای اپیدمی تاکنون را ۸۸۷ نفر اعلام کرد.

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: همچنین در ۲۴ ساعت گذشته ۲۳۹ بیمار جدید با علایم بیماری کرونا در استان بستری و ۱۷۰ نفر از بیمارستان پس از بهبودی ترخیص شدند.

محمدی اظهار داشت: از ابتدای اپیدمی تاکنون ۱۷ هزار و ۶۹۶ بیمار با علایم بیماری کرونا در استان بستری و ۱۵ هزار و ۷۶۰ از بیمارستان پس از بهبودی ترخیص شدند.