تهران- ایرنا- مدیر کانون تئاتر دینی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره آنکه پیام رسول مکرم اسلام بازتاب دهنده مفهوم اتحاد، نوع‌دوستی و صلح‌طلبی است تاکیدکرد: هیچ تفکری توان خدشه وارد ساختن بر وحدت مسلمانان را نخواهد داشت.

محمود فرهنگ روز سه شنبه همزمان با برکت رسول مهربانی‌ها پیامبر عظیم‌الشأن اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: پیام دین اسلام، سرشار از صلح، آرامش، مودت و نوع‌دوستی است و از آنجا که هنر تئاتر و ریشه‌هایش در نگرش‌های دینی استوار بوده است این هنر می‌تواند یکی از مهم‌ترین بسترها در راستای انتقال ارزش‌های دین اسلام و منتقل‌کننده پیام صلح و مودت این دین برای تمامی مردمان جهان باشد.

وی ادامه‌ داد: با توجه به عالم‌گیری و فراگیری دین اسلام و توسعه آن که بنابر آمارهای جهانی بیشترین ضریب نفوذ و رشد را میان تمامی مردمان جهان دارد، حرکت نابخردانه نشریه «شارلی‌ابدو» در اهانت به ساحت مقدس پیامبر عظیم‌الشان اسلام نه ‌تنها حرکتی جدید نیست که بازتاب‌دهنده همان نگاه توام با دشمنی سردمداران استعمارگر جهان در مقابل پیام صلح و دوستی دین اسلام برای تمامی مردمان جهان است. دشمنان اسلام برای ایجاد تفرقه از هیچ کوششی دریغ نمی‌کند.

همدلی و مودت پیامبر اسلام مستحکم‌ترین سد در برابر توطئه‌های دشمنان

فرهنگ تاکیدکرد: با مطالعه و پژوهش در تاریخ صدر اسلام همواره این مسئله بیش از هر چیزی بازتاب پیدا می‌کرد که دست محبت پیامبر اسلام به سوی همگان دراز بوده و مفهومی به نام اخلاق‌مداری به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های خاتم‌النبیین بشمار می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: امروز دشمنان دین اسلام و مسلمانان برای تطمیع سیاست‌های جنگ‌افروزی خود، به اختلاف و اختناق کشاندن میان مسلمان جهان و واهمه و ترسی که از اتحاد و وحدت آن‌ها دارند از هیچ اقدامی برای خدشه وارد کردن بر این روحیه اتحاد و وحدت برخاسته از آموزه‌های دین اسلام و پیامبر اسلام کوتاهی نکرده و نمی‌کنند.

مدیر کانون دینی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: اما با توجه به آن که قدرت و سیاست‌های دشمنان و کشورهای استعمارگر در برابر نگاه توأم با محبت، همدلی، همراهی و مودت پیامبر اسلام حتی به کوچک‌ترین مقداری نیز مجالی برای عرض اندام ندارند، به همین سبب از هر دستاویزی برای ضربه زدن به اتحاد و وحدت مسلمانان استفاده می‌کنند.

رسالت هنرمندان در برابر ایجاد روحیه تفرقه افکنی دشمنان

فرهنگ خاطرنشان کرد: سیاست ایجاد تفرقه و بهره بردن از تشتت افکار برای برهم زدن وحدت مسلمانان سیاستی بوده که همواره دشمنان اسلام و مسلمانان بر پیشانی‌نوشت فعالیت‌های‌شان قرار داشته و دارد و به همین سبب است که این‌جا رسالت هنرمندان، ابزار و زبان ارتباطی‌شان یعنی روح زیبایی‌شناسانه هنر می‌تواند مهم‌ترین نقش را در برهم زدن نقشه‌های استعمارگران با خود به‌همراه داشته باشد.

همچنین در میان تمامی هنرها هنر تئاتر که سرچشمه و ریشه آن بر اساس آیین‌های دینی استوار شده است به دلیل ارتباط نزدیکش با مفاهیم و انگاره‌های آئینی، دینی و مذهبی می‌تواند در خط مقدم مبارزه با تفرقه افکنی دشمنان اسلام و دمیدن بر روحیه مودت، همدلی و وحدت مسلمانان جهان به‌عنوان مهم‌ترین ابزار پیروزی بخش آن‌ها در مقابل تمامی دشمنان به شمار رود.

کارگردان نمایش «خورشید کاروان» گفت: تمامی این اختلاف‌ها و دشمنی‌ها که ریشه در عناد تفکر صهیونیسم و سردمداران استعمارگر جهانی دارد، بر آنست تا با هر حربه ای میان مسلمانان تفرقه انداند. درحالی‌که دین مبین و هدایتگر اسلام و منویات پیامبر عظیم‌الشان آن همواره بر مثلث سه‌گانه اخلاق، اتحاد و پذیرش تام و تمام فرمایشات پروردگار برای رسیدن به هدف نهایی و غایی انسان یعنی سعادت و رستگاری استوار بوده است.

پیام «خورشید کاروان» بازتاب دهنده حقانیت و وحدت اسلام است

 مدیر کانون تئاتر دینی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نمایش «خورشید کاروان» که امسال (۱۳۹۹) سی‌امین سال اجرای خود را پشت سر گذاشت گفت: هرچند به سبب شیوع ویروس کرونا نتوانستیم مانند سالیان پیش این نمایش را در قالب اجرای عموم به مخاطبان ارائه دهیم، اما بازهم در قالب بهره بردن از بستر فضای مجازی در پاسداشت سی‌امین سال اجرای این اثر نمایشی، بار دیگر همان روحیه همدلی و همراهی دین اسلام را در قالب اجرای نمایشنامه‌خوانی این اثر به مخاطبان ارائه کردیم.

وی ادامه داد: محوریت داستان خورشید کاروان که اسلام آوردن راهب نصرانی در هم‌نشینی تنها یک شب با سر مبارک امام سوم شیعیان حضرت امام حسین(ع) بود خود بازتاب دهنده همان نگاه وحدت‌آفرین و توام با پیام صلح، دوستی و مودت مسلمانان است که این بار فردی از دینی دیگر تنها با توجه به معصومیت و مظلومیتی که سپاه کفر در برابر نوه پیامبر اسلام روا داشتند خود به کرده‌های نابخردانه‌شان پی برده و در فاصله تنها یک شب به دین اسلام گرویده‌اند.
فرهنگ تصریح کرد: چراکه با مرور تاریخ اسلام به وضوح درمی‌یابیم که این دین نه‌تنها دین جنگ نیست که بر مفهوم صلح، نوع‌دوستی و انسان‌دوستی طی بیش از ۱۴۰۰ سال از ظهور این دین در جهان تاکید داشته و دارد.

نخ تسبیحی به نام صلح‌دوستی، احترام، کرامت انسان و اخلاق‌مداری 

مدیر کانون تئاتر دینی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با اشاره به ارادت و احترامی که تمامی نظریه‌پردازان، فیلسوفان، اندیشمندان و آزادی‌خواهان جهان نسبت به حضرت محمد مصطفی(ص) داشته و دارند یادآور شد: در بسیاری از متون تحلیلی و تفسیری نویسندگان و اندیشمندان آزادی‌خواه جهان که در راستای سیره و زندگی پیامبر اکرم به رشته تحریر درآمده، نخ تسبیح صلح‌دوستی، احترام، شأنیت و کرامت انسان و اخلاق‌مداری همواره به‌عنوان مهم‌ترین مؤلفه این دین و پیامبر آن معرفی شده است.

وی ادامه داد: کدام عقل و آزادی‌اندیش در جهان است که بتواند این مسئله را کتمان کند که با چنین ابزارهایی نه‌تنها می‌توان شاهد صلح در سراسر این کره خاکی بود که می توان به‌واسطه رهنمودهای پیامبر اسلام و منویات دین هدایتگر و مبین اسلام تمامی مردم جهان را در مسیر رستگاری و سعادت نهایی و الهی تصور کرد.