به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز دوشنبه با ۱۹۶ رای موافق، ۶ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از ۲۱۷ نماینده حاضر در صحن علنی مجلس طرح اقدام فوری برای لغو تحریمها یک فوریت این طرح را تصویب کردند.
در این طرح آمده است: سازمان انرژی اتمی موظف است ظرف مدت دو ماه پس از تصویب این قانون، سالانه به میزان حداقل ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد در تاسیسات شهید علی محمدی فردو تولید و در داخل کشور ذخیره کند.
بر اساس این طرح، در جهت تحقق ظرفیت یکصد و نود هزار سو غنی سازی، سازمان انرژی اتمی ، مکلف است پس از تصویب این قانون، ظرفیت غنی سازی و تولید اورانیوم غنی سازی شده با سطح غنای متناسب هر یک از مصارف صلح آمیز کشور، به میزان ماهانه حداقل ۵۰۰ کیلوگرم افزایش دهد.
در این طرح آمده است: سازمان انرژی اتمی موظف است ظرف مدت ۳ ماه عملیات نصب، تزریق گاز، غنی سازی و ذخیره سازی مواد را تا درجه غنای مناسب، با حداقل ۱۰۰۰ عدد ماشین IR-۲m در بخش زیرزمینی تاسیسات شهید احمدی روشن نطنز آغاز کند.
بر اساس این طرح، سازمان انرژی اتمی مکلف است در همین بازه زمانی، هرگونه عملیات غنی سازی و تحقیق و توسعه با ماشین های IR-۶ را به تاسیسات شهید علی محمدی فردو منتقل کرده و عملیات غنی سازی را با حداقل ۱۶۴ ماشین از این نوع آغاز نموده و آن را تا انتهای سال ۱۳۹۹ به ۱۰۰۰ ماشین توسعه دهد.
در این طرح آمده است: سازمان انرژی اتمی ایران وظیفه دارد، راکتور ۴۰ مگاواتی آب سنگین اراک را که به موجب برجام در حال بازطراحی و بهینه سازی می باشد، ظرف مدت ۴ ماه از تاریخ تصویب این قانون با برنامه زمانبندی معین از طریق احیای قلب راکتور به شرایط قبل از برجام برگرداند.
بر اساس این طرح، دولت موظف است بر اساس بندهای ۳۶ و ۳۷ برجام، ظرف مدت ۲ ماه از تصویب این قانون، دسترسی های نظارتی فراتر از پروتکل الحاقی بر اساس برجام را متوقف کند.
در این طرح آمده است: پس از ۳ ماه از تصویب این قانون، اگر روابط بانکی ایران در اروپا و میزان خرید نفت توسط آنها از ایران به شرایط عادی و رضایت بخش بازنگشته باشد، دولت مکلف است اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف نماید.
بر اساس این طرح، چنانچه پس از ۳ ماه از تصویب این قانون طرف های مقابل برجام به اجرای تعهدات خود در برجام بازگشته باشند، دولت مکلف است پیشنهاد اقدام متقابل ایران در بازگشت به تعهدات برجامی را به مجلس ارائه کند.
در این طرح آمده است: مستنکفین از اجرای این قانون به تناسب، امتناع یا ممانعت از اجراء به طبقات ۴ تا ۷ طبقات مجازات تعزیری قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ محکوم می شوند.
پس از تصویب یک فوریت طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها، نمایندگان شعار مرگ بر آمریکا سر دادند.
حجت الاسلام « مجتبی ذوالنوری» رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره این طرح اظهار داشت: در زمانی که کشورهای طرف برجام بودند به محتوای تعهدات خود به درستی عمل نکردند و ارادهای از طرف آنها برای مقابله با تحریمها هم وجود نداشت.
وی افزود: جمهوری اسلامی در برجام به تعهدات خود عمل کرد ولی طرف مقابل از انجام تعهدات خود طرفه رفت و در این طرح مجلس، دولت را موظف میکند که کارهای که ما در برجام ترک کردیم بار دیگر عملیاتی کنیم.
رییس کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی تصریح کرد: اگر در این باره تاخیر شود و با توجه به انتخابات پیش روی آمریکا و اینکه بین جمهوری خواهان و دمکراتها تفاوتی وجود ندارد، باید خیلی سریع اقدام قاطع در این باره انجام شود.
«معین الدین سعیدی» نماینده مردم چابهار در مخالفت این طرح گفت: چرا طرحی به این اهمیتی باید با یک فوریت عنوان شود. از طرفی مدت زمان طرح و اجرا شدن آن همچنین سقف فروش نفت در طرح ابهام دارد و باید ابهامات آن را بر طرف کرد.
«احمدمرادی» نماینده مردم بندرعباس نیز در موافقت طرح گفت: اقتدار لازم را سازمان انرژی اتمی در نظر بگیرد و پشتوانه این اتفاق ملت ایران است. البته ما هشت سال جنگ را پشت سر گذاشتیم و امروز با اقتدار هر زورگویی را هم پاسخ میدهیم. زیرا اطمینان ما به خدای واحد است و اگر کشوری در موضع برجام مخالفت کرد ما نیز باید مقابله مثل کنیم.