استان‌ها- ایرنا- موج کرونا که یکی پس از دیگری می آید و بسیاری از انسان ها در هر سن و وضعیتی را با خود می برد مسوولان را برآن داشته تا در کنار راهکارهای مقابله با این ویروس محدودیت ها و ممنوعیت های بیشتری اعمال کنند تا شاید از بار هجوم بیماری کووید ۱۹ کاسته شود.

پیش از روزهای کرونایی به تعطیلات که نزدیک می شدیم به دنبال برنامه ریزی و سفر بودیم تا در میان روزمرگی و خستگی روزهای کاری، در دل طبیعت و در میان کوچه و خیابان های شهرهای مختلف نفسی تازه کنیم و قوت بگیریم برای ادامه فعالیت، اما اکنون با در پیش بودن هر تعطیلی، ترس و دلهره از اینکه کرونا گریبانمان را بگیرد و این بار ما قربانی او باشیم، یک لحظه از خاطرمان دور نمی شود.

با نزدیک شدن به ۱۳ آبان ماه مصادف با ۱۷ ربیع الاول و میلاد پیامبر اکرم (ص) عده ای با تصور اینکه کرونا با آنها کاری ندارد و یا اینکه کرونا تنها یک شوخی است، بار سفر می بندند و راهی جاده ها می شوند، البته در این میان مسافر همیشه همراه یعنی کرونا را بدون اینکه متوجه شوند از نقطه ای به نقطه دیگر می برند و همین عاملی می شود برای افزایش مبتلایان و فوتی های ناشی از درگیری با این ویروس.

به منظور جلوگیری از ترددها و سفرهای غیرضروری مسوولان تنها چاره کار را اعمال محدودیت و ممنوعیت دانسته و بنا دارند از ساعت ۱۲ امروز ۱۲ آبان ماه تا ساعت ۲۴ روز ۱۶ آبان ماه محدودیت های ترافیکی را در محورهای برون شهری ۲۵ مرکز استان اعمال کنند.

بر اساس اطلاعیه مرکز اطلاعات راه ها خروج خودروهای شخصی با پلاک بومی و ورود خودروهای شخصی با پلاک غیربومی در روزهای اعلام شده ممنوع است . مراکز استان‌های دارای ممنوعیت عبارتند از: تهران، البرز، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، فارس، خوزستان، کردستان، اصفهان، قم، مرکزی، خراسان جنوبی، اردبیل، کرمانشاه، بوشهر، هرمزگان، یزد، لرستان، خراسان شمالی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، همدان، زنجان، سمنان و کرمان.

اعمال ممنوعیت‌ها در استان‌های تهران و البرز از انتهای حوزه استحفاظی آنها آغاز و به شکل یکپارچه، ورود پلاک غیر بومی و خروج پلاک بومی ممنوع می شود.

پلیس غرب استان تهران اعلام کرده است که ازساعت ۱۲ ظهر امروز -دوشنبه- ۱۲ آبان ماه محدودیت در دو نقطه عوارضی دوم آزاد راه تهران-ساوه و خروجی شهر رباط کریم به سمت ساوه اجرا می‌شود و تا ساعت ۲۴ روز جمعه ۱۶ آبان ماه ادامه خواهد داشت.

پیرو این اطلاعیه در استان های مختلف نیز این موضوع متذکر و تاکید شده که ممنوعیت ها با جدیت پیگیری می شود از جمله رییس پلیس راهنمایی و رانندگی استان همدان اعلام کرده است که برای مقابله با شیوع کرونا از ساعت ۱۲ امروز دوشنبه تا روز جمعه ۱۶ آبان محدودیت تردد برای ورود و خروج خودروها اعمال می‌شود.

سرهنگ علی فکری اظهار داشت: طرح محدودیت ورود خودروهای غیربومی و خروج خودروهای بومی با شماره انتظامی ایران ۱۸ و ایران ۲۸ از ظهر امروز با همکاری پلیس راه تا ساعت ۲۴ روز جمعه پیش رو اجرا می شود و بر این اساس پلیس از ورود خودروهای غیر بومی به داخل شهر جلوگیری کرده و در صورت ورود غیر قانونی خودرویی به داخل محدوده ممنوعه، این وسیله نقلیه از طریق دوربین ۵۰۰ هزار تومان جریمه می شود.

رییس پلیس راهور استان همدان اظهار داشت: این محدودیت ها تنها در مرکز استان به علت بالا بودن میزان تردد صورت می گیرد همچنین این محدودیت تردد شامل خودروهای عمومی، انتظامی، امدادی، درمانی، خدماتی، حمل کالاها و مواد اساسی نمی‌شود.

سرهنگ فکری ادامه داد: تیم‌های پلیس راهنمایی و رانندگی در ورودی شهر و تیم‌های پلیس راه در چند نقطه از خروجی شهر مستقر شده و اجازه ورود به خودروهای غیربومی و خروج خودروهای بومی داده نمی‌شود.

جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا نیز گفته است که از شرایط اقتصادی و مشکلاتی که مردم با آن دست به گریبان هستند آگاهی کامل داریم اما اولویت ما حفظ سلامت مردم و کادر درمان است؛ بنابراین بر اساس پیشنهاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز و تصمیمات کارشناسی شده محدودیت‌های جدید کرونایی از جمله در مورد تردد خودروها اعمال شده است.

عبدالرضا قاسم پور به استناد مصوبه ستاد ملی  و ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا اعلام کرد که  از ساعت ۱۲ روز دوشنبه ۱۲ آبان ۹۹ خروج خودروهای شخصی با پلاک بومی و ورود خودروهای شخصی با پلاک غیر بومی به شیراز ممنوع است و این محدودیت  تا ساعت ۲۴  جمعه ۱۶ آبان ۹۹ ادامه دارد.

وی قرنطینه خانگی، رهگیری هوشمند، حفاظت از گروه‌های آسیب‌پذیر، اعمال و تشدید محدودیت‌ها، تشدید بازرسی و نظارت‌ها، افزایش تست، افزایش تعداد تخت‌های بستری عادی و  ویژه، فرهنگ سازی استفاده از ماسک از خانه تا خانه، استفاده از ظرفیت رسانه‌ها، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، نظارت بیشتر شهرداری‌ها بر بخش حمل و نقل، همکاری با دانشگاه علوم پزشکی در فرهنگ سازی و پرداخت سریع تسهیلات به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا و ودیعه مسکن را از جمله تصمیمات ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا در فارس برشمرد.

رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری نیز تاکید کرده است که با توجه به تعطیلات پیش رو ،مردم از سفر کردن و برگزاری دورهمی‌های خانوادگی و فامیلی به جد پرهیز کنند.

سید راشد جزایری افزود: مهمترین و اصلی‌ترین چالش در استان در خصوص شیوع کرونا، چرخش خانوادگی ویروس است و این موضوع در تعطیلات پیش رو با سفرهای درون و برون استانی می‌تواند تشدید شود.

وی ادامه داد: از این رو بنا بر تصمیم کمیته انتظامی و امنیتی ستاد ملی مقابله با کرونا، تردد در ۲۵ استان کشور از جمله چهارمحال و بختیاری از ساعت ۱۲ روز دوشنبه ۱۳ آبان تا ساعت ۲۴ روز جمعه ۱۷ آبان با محدودیت روبرو است و از تردد خودروهای غیربومی جلوگیری می‎شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری در ادامه به محدودیت‌های بهداشتی مقابله با کرونا نیز اشاره کرد و گفت: در حالی که ۹۰ درصد مردم استان از ماسک استفاده می‌کنند اما فاصله اجتماعی به خوبی رعایت نمی‌شود و بازرسان ستاد کرونا با نظارت‌های خود بر ادارات و اصناف واحدهای متخلف را شناسایی می‌کنند.

اما بشنوید از استاندار زنجان که اظهار داشته است طبق برنامه ابلاغی محدودیت‌های تردد برای مقابله با شیوع کرونا از ظهر دوشنبه ۱۲ آبان تا ساعت ۲۴ جمعه ۱۶ آبان در زنجان اعمال می‌شود.

فتح الله حقیقی افزود: بر اساس ابلاغ کمیته امنیتی و انتظامی ستاد ملی کرونا، محدودیت های جدید تردد به مرکز استان با توجه به شیوع کرونا  از دوشنبه اجرا می شود.

وی با تاکید بر اینکه مشارکت مردم در رعایت توصیه های بهداشتی در کنترل بیماری نقش بسیار اثر گذاری دارد، اضافه کرد:  براساس دستورالعمل ابلاغی در محدودیت‌های جدید خروج خودروهای شخصی با پلاک بومی و ورود خودروهای غیربومی تا ساعت ۲۴ روز جمعه ۱۶ آبان ماه ممنوع است.  

این مسؤول ادامه داد: این محدودیت‌ها شامل خودروهای عمومی، انتظامی، امدادی، درمانی، خدماتی، حمل کالاها و مواد اساسی نمی‌شود.

سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان نیز درباره وضعیت این استان در تعطیلات پیش رو گفته است: طرح ممنوعیت تردد خودروهای شخصی از امروز دوشنبه تا روز جمعه در ورودی و خروجی‌های اهواز اعمال می‌شود.

رضا نجاتی اظهار داشت: بر اساس ابلاغیه وزارت کشور به مراکز استان ها از جمله اهواز، از ساعت ۱۲ امروز دوشنبه ۱۲ آبان ماه ، خروج خودروهای بومی (پلاک اهواز) و ورود خودروهای غیربومی  (پلاک غیر از اهواز) به اهوازممنوع است.
وی افزود: این تصمیم در پی افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا و فوتی های ناشی از این بیماری در کشور اتخاذ شده است.
نجاتی اضافه کرد: این ممنوعیت با هدف جلوگیری از مسافرت های آخر هفته و تعطیلات به مرکز استان و سایر شهرها ایجاد شده است و خودروهای عمومی، انتظامی، امدادی، درمانی، خدماتی، حمل کالاها و مواد اساسی مشمول ممنوعیت‌های تعیین شده نمی‌شوند.
وی ضمن هشدار مجدد نسبت به افزایش آمار مبتلایان به کرونا گفت: طبق گزارش ها غالب مبتلایان به این ویروس، در مسافرت ها، دورهمی ها و مراسم ها بیمار شده اند.
نجاتی همچنین افزود: از روز چهارشنبه به مدت ۱۰ روز محدودیتهای جدیدی در اهواز و مسجدسلیمان اعمال می شود و بر اساس آن همه مراکز آموزشی و اصناف غیرضروری تعطیل می شوند.
اما در کرمان نیز خروج خودروهای شخصی با پلاک بومی از کرمان و ورود خودروهای شخصی باپلاک غیربومی به کرمان ممنوع است.

جانشین استاندار کرمان در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا بر خودداری عموم مردم از ترددهای غیرضروری در سطح شهرها و جاده ها تاکید کرد و ادامه داد: امیدواریم مردم به شکلی رعایت کنند که مسافران در مبادی ورودی و خروجی استان متوقف و دچار مشکل نشوند زیرا بر اساس هماهنگی های انجام شده با پلیس، هر یک از خودروهایی که اصول اعلام شده را رعایت نکنند، پنج میلیون ریال جریمه خواهند شد.

محمدصادق بصیری خاطرنشان کرد: تردد خودروهای عمومی، انتظامی، امدادی، درمانی، خدماتی و خودروهای حامل کالاهای اساسی در محورهای استان کرمان بلامانع است و گروه های بازرسی و گشت های ویژه کار نظارت بر رعایت مصوبات ستاد استانی و ملی کرونا در استان کرمان را دنبال می کنند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه نیز اعلام کرده است: محدودیت‌های جدید تردد به مرکز استان برای مقابله با شیوع بیماری کرونا از امروز (۱۲ آبان ) تا روز جمعه اعمال می‌شود.‎

حسین خوش اقبال خاطرنشان کرد: در صورت توجه نکردن به محدودیت تردد و اخطار پلیس، متخلفین ۵۰۰ هزار تومان جریمه خواهند شد. 

معاون استاندار کرمانشاه افزود: کمیته اطلاع رسانی ستاد کرونا باید نسبت به اطلاع رسانی و اقناع سازی موضوع در افکارعمومی با همکاری رسانه ها و صدا و سیما اقدام کند.

فضل الله رنجبر فرماندار کرمانشاه هم گفته است: این محورها شامل پلیس راه بیستون - کرمانشاه، پلیس راه  کرمانشاه – کامیاران ( قزانچی) پلیس راه ماهیدشت محور اسلام آبادغرب و جاده کوزران به کرمانشاه از ورود خودروهای غیربومی به مرکز استان و خروج خودروها با پلاک بومی جلوگیری می کنند.

فرماندار شهرستان بجنورد نیز با اعلام محدودیت تردد در این شهرستان همانند دیگر نقاط کشور گفت: در این طرح، هیچ خودرویی با پلاک بومی بجنورد حق خروج از این شهر را ندارد و خودروی غیربومی نیز حق ورود به آنرا نخواهد داشت، البته تدابیر لازم پیش بینی می شود تا موارد پیش بینی نشده حل شود. 

غلامرضا عوض زاده افزود: برای اعمال محدودیت تردد، پلیس در سه ایستگاه شامل تخته ارکان، بوستان باباامان و پلیس ‌راه قدیم بجنورد به آشخانه مستقر و ترددها کننترل می‌شود.

سرهنگ علیرضا حسین زاده، فرمانده پلیس راه خراسان شمالی هم با اشاره به اینکه متخلفان پنج میلیون ریال جریمه می شوند گفت: برای کاهش مشکلات در اجرای این طرح، انتظار می رود اطلاع رسانی ها بیشتر شود و سفرها از مبدا، مدیریت شود و در این زمینه، انتظار می رود فرمانداران نسبت به اطلاع رسانی به مردم در شهرستان ها اقدام داشته باشند. 

اما ممنوعیت تردد به استان یزد هم رسیده است به گونه ای که رییس پلیس راهور این استان اعلام کرده است که خودروهای خانوادگی از ظهر امروز (۱۲ آبان) تا جمعه شب، حق خروج از شهر یزد ندارند اما خودروهای تک سرنشین می‌توانند از شهر خارج شوند.

سرهنگ مهدی زارع تاکید کرد: تمام معابر ورودی و خروجی شهر یزد به جز بلوار جانباز مسدود است و بر اساس آن خودروهای غیربومی هم حق ورود به شهر ندارند اما می توانند از شهر خارج شوند و خروج خودروهای تک سرنشین با پلاک یزد از شهر ایرادی ندارد اما ورود خودروهای تک سرنشین با پلاک های غیربومی ممنوع است.

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی استان خراسان جنوبی هم گفت: مسیرهای خروجی و ورودی بیرجند براساس اعلام و ابلاغ کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا از ساعت ۱۲ امروز تا ساعت ۲۴ روز جمعه ( ۱۶ آبان) مسدود است.

سرهنگ علیرضا عباسی افزود: برای رفت و آمد ساکنان شهر بیرجند به روستاهای اطراف نیز محدودیت وجود دارد لذا این دسته از شهروندان باید برنامه‌ریزی لازم داشته باشند چرا که ممنوعیت تردد شامل آنان نیز می‌شود و هرگونه تخلف از محدودیت‌های اعمال شده توسط دوربین‌ها و عوامل پلیس راه و راهور کنترل و شامل اعمال قانون ۵۱۰ هزار تومانی رانندگان خواهد شد.

 در سمنان نیز حبیب ‌الله خجسته‌پور سخنگو و جانشین رییس ستاد مقابله با کرونای این استان اعلام کرده است که چهار شهرستان این استان در وضعیت مشکی کرونایی، سه شهرستان در وضعیت قرمز و یک شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند و به همین خاطر محدودیت تردد از امروز تا جمعه شانزدهم آبان ۹۹ در مرکز استان سمنان همزمان با ۲۴ مرکز استان کشور اعمال می‌شود.

 فرماندار سمنان نیز مسیرهای اعمال ممنوعیت تردد را شامل ورودی و خروجی شهر سمنان شامل میدان قومس، میدان امام حسن(ع)، پل جهاد، بلوار علویان برشمرد و گفت: از امروز تا جمعه شانزدهم آبان ۹۹ در شهر سمنان شامل بین شهرستان‌ها نیز می‌شود و خودروها از شهرستان‌های اطراف نیز اجازه ورود و خروج از شهر سمنان در این مدت پنج روز ندارند.

سید عباس دانایی اضافه کرد: خروج خودروهای شخصی با پلاک بومی و ورود خودروهای غیربومی در مدت گفته شده به منظور مبارزه با شیوع کرونا ممنوع است.

فرماندار بندرعباس هم ورود خودروهای غیر بومی ( غیر پلاک ۸۴ ) و خروج خودروهای بومی ( خودروهای پلاک ۸۴ ) به این استان را ممنوع اعلام کرده و اظهار داشته است: محدودیت‌ها در سطح شهرستان بندرعباس در دو لایه ورودی‌ها شامل ورودی‌های شرقی، شمال غربی و غربی و همچنین ورودی‌های شهر بندرعباس در چهار نقطه شامل میدان دفاع مقدس، از ابتدای بلوار شهید رجایی، ابتدای بلوار راه آهن و میدان سایت است.

عزیزاله کناری روز دوشنبه در نشست اضطراری ستاد کرونا شهرستان بندرعباس افزود: محدودیت‌ها در درون شهر بندرعباس هم شامل تعطیلی بوستان‌ها، سواحل و پارک‌ها و خاموشی آنها و ممنوعیت برپایی چادر مسافرتی جهت اسکان است و محدودیت تردد به جزیره های قشم و هرمز از مرکز بندرعباس به لحاظ موقعیت قرارگیری بندر شهید باهنر در مرکز بندرعباس اعمال می‌شود و همچنین دریابانی با شناورهای جابه جا کننده مسافر از اسکله‌های غیر رسمی مقابله جدی می‌کند.

محدودیت‌های تردد خودرو در حوزه استحفاظی شهرستان خرم‌آباد نیز بنا بر اظهارات استاندار لرستان از ظهر امروز دوشنبه ۱۲ آبان ماه به مدت پنج روز برای پیشگیری از گسترش ویروس کرونا اعمال می شود و بر این اساس خروج خودروهای شخصی پلاک بومی از خرم‌آباد و  ورود خودروهای شخصی پلاک غیربومی به این شهرستان ممنوع است و پلیس راهنمایی و رانندگی نسبت به اعمال جریمه ۵۰۰ هزار تومانی متخلفین بر اساس کد تعریف شده قبلی، اقدام می‌کند.

سیدموسی خادمی یادآورشد:‌ خودروهای عمومی، انتظامی، امدادی، درمانی، خدماتی، حمل کالاها و مواد اساسی مشمول اعمال ممنوعیت های تعیین شده نمی‌شوند و اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان نیز موظف شده است با هماهنگی پلیس راهور نسبت به انسداد معابر غیر اصلی  اقدام کنند.

رییس پلیس راه فرمانده انتظامی کردستان نیز گفت: ماموران این پلیس با همکاری نیروهای راهنمایی و رانندگی ورود و خروج خودروهای بومی و غیربومی به شهر سنندج را در سه کنترل می‌کنند.

سرهنگ عیسی گوهری یادآور شد: طبق این مصوبات برای اعمال محدویت‌ها پلیس راه در ۲ ورودی مسیر سنندج  - کرمانشاه و سنندج - همدان و پلیس راهور نیز در محل میدان امام رضا (ع) ابتدای ورودی محور سنندج - سقز مستقر می‌شوند و مقرر شده عوامل پلیس با همکاری ماموران نیروهای انتظامی در این مناطق مستقر شوند و ابتدا با ارشاد و راهنمایی مانع از خروج پلاک‌های انتظامی ۵۱ (ویژه) سنندج شده و از ورود سایر پلاک انتظامی به این شهر نیز جلوگیری کنند در غیر این صورت نسبت به اعمال جریمه اقدام خواهد شد.

وی افزود: همچنین مقرر شده عوامل راهداری نسبت به انسداد کامل مسیرهای فرعی به این شهر را تا ساعت ۱۲ امروز اقدام کنند تا برخی از رانندگان از این مسیرها نسبت به ورود خروج اقدام نکنند.

 مدیرکل امور شوراها و شهرداری‌های استانداری اصفهان نیز درباره ممنوعیت های اعمال شده در چند روز آینده توضیح داد: مسیرهای فرعی منتهی به کلانشهر اصفهان و پنج ورودی به کلانشهر اصفهان از جمله پلیس راه شاهین شهر، سجزی، نجف‌آباد، مبارکه و بویین و میاندشت با مدیریت فرمانداران و اداره کل حمل و نقل جاده‌ای و نیروی انتظامی مسدود می‌شود.

علی اصغر ذاکر هرندی تصریح کرد: براساس مصوبات ابلاغی ستاد ملی و ستاد استانی مقابله با کرونا از ساعت ۱۲ امروز دوشنبه تا ساعت ۲۴ روز جمعه بسته می‌شود و تردد افرادی که تنها به واسطه شغلشان داخل شهر اصفهان مشغول به کار هستند مانند خدماتی، موادغذایی، اداری، حمل و نقل عمومی با ارایه مستندات بلامانع است.

رییس پلیس راهور فرماندهی انتظامی استان اصفهان نیز گفت: پنج نقطه‌ای که برای کنترل ورود و خروج در راستای مصوبات ستاد ملی در حوزه برون شهری مشخص شد توسط پلیس راهور اجرایی می‌شود.

سرهنگ محمدرضا محمدی بیان کرد: پارک در حاشیه زاینده رود، بزرگراه‌ها، پارک صفه و ناژوان برای خودروها ممنوع است و در صورت پارک خودروها جریمه و حتی با جرثقیل به توقفگاه منتقل می‌شوند.

در کنار این محدودیت ها و ممنوعیت های تردد، خبری هم بگیریم از وضعیت مبتلایان به ویروس کرونا در نقاط مختلف کشور، از جمله در اصفهان که مجموع بستری شدگان ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در ۲۲ شهرستان این استان به یک هزار و ۹۴۴ نفر رسیده است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان کاشمر نیز از تکمیل ظرفیت تخت‌های بیمارستان شهید مدرس کاشمر خبر داده و گفته است: با افزایش شیوع ویروس کرونا در هفته‌های اخیر و با وجود انتقال بخش قلب بیمارستان شهید مدرس، ظرفیت این بیمارستان تکمیل و امکان پذیرش بیمار وجود ندارد.

محمد جواد یزدانی افزود: با توجه به افزایش نگران‌کننده آمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ و نیاز مبرم بیماران مبتلا به بستری و مراقبت، تعدادی از بخش‌های بیمارستان حضرت ابوالفضل (ع) کاشمر نیز برای بستری بیماران کرونایی اختصاص یافت.

معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی فرماندار فردیس استان البرز نیز با اشاره به نبود بیمارستان فعال ، محدودیت امکانات درمانی و شدت موج سوم کرونا در این شهرستان گفت : روزانه به طور متوسط ۷۰ نفر در فردیس به کرونا مبتلا می شوند.

علیرضا صیاد افزود: از ابتدای شیوع کرونا در استان البرز تاکنون، سه هزار و ۲۳۷ نفر فردیسی به علت کرونا در بیمارستان های استان بستری شده اند و در این مدت مرگ  ۴۷۱ نفر مشکوک و  ۲۱۹ نفر قطعی کرونا در شهرستان فردیس ثبت شده است.

معاون فرماندار فردیس اظهار داشت: در موج های اول و دوم کرونا روزانه به طور متوسط ۲۰ نفر در این شهرستان به کرونا مبتلا شدند اما اکنون ۷۰ نفر  در روز رسیده است ضمن آنکه میانگین مرگ قطعی و مشکوک به کرونا پنج نفر در روز ثبت می شود این در حالی است که شهرستان فردیس از داشتن حتی یک تخت بیمارستانی محروم است و  بیمارستان های کرج بار بیماران کرونایی فردیس  را بر دوش دارند.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر هم گفته است: ۲۰ درصد تخت‎های بیمارستانی این استان در اشغال بیماران کرونایی قرار دارد و تا ۵۰ درصد کل تخت‎های بیمارستانی استان قابلیت اختصاص به بیماران کرونایی است.

سعید کشمیری یادآورشد: از مجموع ۷۰۰ فوتی کرونایی استان بوشهر تاکنون بیشترین  جان باختگان  مربوط به سالمندان است و بعد از سالمندان بیماری‌های مزمن مانند فشارخون، قندخون و سایر بیماری‎های قلبی غیر از فشار خون در رتبه‎های بعدی قرار دارند و این موضوع نشان می‎دهد که باید مراقبت بیشتری از سالمندان صورت گیرد تا بیماری کرونا به آنها منتقل نشود.

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هم با اعلام اینکه از آغاز هفته جاری تمام شهرستان‌های استان در وضعیت قرمز به سر می‌برند، گفت: هم اکنون هزار و ۶۱ بیمار مربوط به کرونا در مراکز درمانی بستری هستند.

«مهدی محمدی» افزود: شهرستان‌های گیلانغرب، پاوه، سرپل‌ذهاب، کنگاور و اسلام‌آبادغرب در صدر جدول بالاترین خطر کرونایی قرار دارند.

خادمی استاندار لرستان نیز شرایط شیوع کرونا در خرم‌آباد را بحرانی دانسته و اعلام کرده است: فعالیت اصناف سطح سه و چهار (غیرضروری) این شهرستان نیز از چهارشنبه ۱۴ آبان به مدت ۱۰ روز محدود می‌شود و چهار شهرستان الیگودرز، دورود، پلدختر و کوهدشت در وضعیت فوق حاد شیوع کرونا هستند و محدودیت های آنها از جمله تعطیلی بازار همچنان برقرار است.

تا هشتم آبان ماه ۴۰ هزار و ۸۱۶ لرستانی به کرونا مبتلا و از این تعداد ۸۱۳ نفر فوت شده‌اند و تمام محدودیت‌های کرونایی تا ۱۶ آبان در این استان تمدید شده است.

محمدرضا حیدری رییس شورای اسلامی شهر مشهد نیز گفت: در مشهد و خراسان رضوی شرایط از لحاظ شیوع ویروس کرونا حاد است و بستری ها به مرز ٢ هزار نفر رسیده است و آمار بستری در مشهد نیز در روزهای گذشته، ٢٠ درصد افزایش یافته و در بستری به نقطه اوج دوم رسیده ایم.

اما آخرین وضعیت مبتلایان و فوتی های کشور در ۲۴ ساعت گذشته را به روال هر روز از زبان سمیه سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بشنویم.

وی در تشریح جزئیات بیماران کرونایی گفت: تاکنون ۶۲۸ هزار و ۷۸۰ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۴۴۰ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۳۵ هزار و ۷۳۸ نفر رسیده است.

وی روز دوشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در کشور بیان کرد: از دیروز تا امروز (۱۲ آبان ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸ هزار و ۲۸۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۲۳ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶۲۸ هزار و ۷۸۰ نفر رسید.

لاری افزود: خوشبختانه تاکنون ۴۹۱ هزار و ۲۴۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۵۳۱۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

وی اظهار کرد: تاکنون پنج میلیون و هزار و ۴۲۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

معاون وزیر بهداشت بیان کرد: استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استان‌های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.

از خبرنگاران ایرنا این گزارش های کرونایی را هم بخوانید:

روایت سرمربی تیم ملی فوتسال ایران از شکست دادن کرونا 

مرگ کرونایی بیخ گوش سالمندان مازنی

کیفیت تغذیه دانش‌آموزان در دوران کرونا

فرصتها و تهدیدهای خرید آنلاین در دوران شیوع کرونا