تهران - ایرنا - سردبیر تحریریه روزنامه «السیاسه» کویت، با انتقاد از سیاست‌های کشورهای عربی در قبال سوریه، خواستار بازگشت این کشورها از مواضع خود و کمک به دمشق برای بازسازی این کشور به منظور جبران گناهان گذشته شد.

به گزارش ایرنا، «احمد الجارالله» روزنامه‌نگار مشهور کویتی روز دوشنبه در صفحه شخصی خود در توئیتر با طرح این پرسش که چه چیزی مانع برقراری روابط ریاض با دمشق و سهیم شدن عربستان در بازسازی سوریه پس از گذشت بیش از ۱۰ سال از آغاز جنگ در این کشور می‌شود، نوشت: ۱۰ سال جنگ تروریست‌ها، سوریه را نابود کرد و هیچ پیروزی برای آنها در پی نداشت.  

وی افزود: صادقانه بگویم ما با کسانی که آرزو دارند بر حاکمیت و امکانات سوریه سیطره پیدا کنند، به این کشور حمله می‌کنیم.   

این خبرنگار کویتی از دولتمردان کشورهای عربی خواست با تغییر سیاست‌های خود به بازسازی سوریه کمک و گناهانی که در خصوص این کشور مرتکب شده‌اند را جبران کنند. 

وی افزود: به شام ​ (سوریه) ​باز خواهیم گشت و با کمک به بازسازی آن، گناهان خود را جبران خواهیم کرد.  

کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی، امارات، عمان، کویت، بحرین و قطر پس از حمله تروریست‌ها به سوریه در ماه مارس سال ۲۰۱۲ به فعالیت‌های سفارت‌های خود در دمشق پایان داده و سیاست‌هایی را علیه دولت قانونی سوریه در پیش گرفته بودند. 

با این حال دولت سوریه اوایل سال گذشته میلادی اعلام کرده بود که از بازگشایی مجدد سفارت‌های کشورهای عربی در دمشق استقبال می‌کند. 

پیش از این امارات و بحرین در سال ۲۰۱۷ (۱۳۹۷)  پس از ۷ سال سفارت خود را در دمشق بازگشایی کردند و عمان نیز ۱۴ مهر امسال با بازگشایی سفارت خود در سوریه سفیرش در دمشق را منصوب کرد.  

دولت سعودی و متحدانش از سال ۲۰۱۱ میلادی که کلید جنگ داخلی در سوریه زده شد، سعی کردند دولت قانونی «بشار اسد» را سرنگون کنند، اما با گذشته بیش از ۹ سال موفق به این کار نشدند و اکنون بسیاری از صاحب‌نظران سیاسی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با اذعان به اشتباهات ریاض در قبال سوریه، خواستار جبران این اشتباهات هستند.  

اتحادیه عرب نیز با اخراج سوریه (یکی از ۶ کشور بنیانگذار این اتحادیه) در سال اول بحران و جنگ در این کشور (۲۰۱۱ میلادی) و سپردن کرسی آن به گروه‌های تروریستی برای مدت کوتاهی، سابقه و چهره نفرت‌انگیزی از این اتحادیه ترسیم کرد. این در حالی است که طی همین سال‌ها، ‌ اتحادیه عرب در برابر واگذاری اراضی اشغالی سوریه در ارتفاعات جولان از سوی «دونالد ترامپ» به رژیم صهیونیستی اقدام چندان موثری نکرده و به اقدام واشنگتن در انتقال سفارت خانه‌اش به قدس به غیر از محکومیت واکنش عملی نشان نداد. 

«احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب که سالهاست تحت نفوذ حداکثری سعودی‌ها قرار دارد، مهر امسال در خصوص بازگشت سوریه به اتحادیه عرب گفت که در این خصوص هنوز تصمیمی گرفته نشده است.